Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 септември 2007 г.

Можем ли да спасим от поругаване вестник СЕДЕМ?

Написах своя отзив "Да убиеш... вестник", но въпреки всичко съм много възмутен и развълнуван. Трябва да се намери начин да бъде спасен вестник СЕДЕМ - забелязал съм, че много от читателите на моя блог са и негови читатели. Не бива да оставяме да убият нашия вестник. Това - убийството на вестник! - не е нещо безобидно. Можем ли да окажем съпротива, приятели? Как да спасим вестника си?

В тази връзка ми хрумва един резонен въпрос: щом ще продават вестника, не е ли редно най-напред да се обърнат към редакторите? Защото иначе е глупаво да купиш вестник, но без екипа (вестникът е екипът) - какво купуваш тогава? А че редакторите ще напуснат вестника, който оттук-нататък ще стане подведомствен на ГЕРБ, в това не се съмнявам.

Та в тази връзка се появи в главата ми идея: не е ли най-добре вестникът да бъде откупен от... редакторите и от читателите си дори. Аз примерно съм готов да платя за някаква част, ще изтегля заем и ще платя. Сигурно и други хора са готови да направят същото: да покрепят вестника, да го спасят, купувайки дял от него. Не може ли да се направи нещо като "акционерно дружество", което да стане собственик на вестника?

Подхвърлям това с оглед да се потърси начин все пак вестникът да бъде спасен. Вие как мислите, приятели, можем ли да спасим вестник СЕДЕМ?

Няма коментари: