Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 септември 2007 г.

Странно до абсурдност решение на блогосферата на в-к ДНЕВНИК


Току-що забелязах, че блогът ми е изваден от списъка на Блогосферата на в-к ДНЕВНИК заедно с още няколко други блога. Претекстът е, предполагам, този: реформа, при която "политическите блогове" се изнасят в значително по-слабо посещавания агрегатор на в-к Капитал, наречен Мегафон. Който при това от няколко дни изобщо е спрян, не работи, замръзнал е на една и съща дата. Проблемът обаче е, че моят блог не е политически дори и когато в него се разглеждат съвсем политически теми: блогът ми е философско-психологически. Т.е. политическите теми се разглеждат от една по-различна, а именно философска и психологическа гледна точка. Или, другояче казано, от една човешка гледна точка. От гледна точка на обикновения човек и гражданин. И в такъв случай защо блогът ми беше изваден от такова посещаваното място, каквото е блогосферата на ДНЕВНИК?

Аз си имам свое обяснение, но засега ще се въздържа. Чакам отговор на моето писмо до завеждащите блогосферата, да видим какво те ще отговорят. Моят аргумент е, че моят блог е специален, неполитически, и би трябвало да стои при неполитическите блогове, каквито са блоговете в списъка на ДНЕВНИК. В който, впрочем, има много блогове, да не кажа почти всички, които често и редовно пишат по политически теми. Как обаче оттук-нататък ще им бъде наредено да не пишат по политически теми, след като са в списъка на... неполитически блогове? Ами на ония, чисто политическите, от агрегатора на КАПИТАЛ, как ще им бъде наредено да пишат само и единствено по политически теми? А пък ако реформата е била наистина да се разделят политическите от неполитическите блогове как тогава да си обясним, че в двата списъка (на ДНЕВНИК и на КАПИТАЛ) има едни и същи блогове: те какви са? "Политическо-неполитически"?! Айде де! :-) На какво се дължи едно такова специално отношение към едни и дискриминационно към други? Явно това разделение на блоговете на две групи води до доста парадокси. Надявам се тия, които са го измислили, да си дадат сметка за това. Аз просто ги насочвам да помислят и в една такава насока.

И по тази причина настоявам все пак да включат блога ми в блогосферата на ДНЕВНИК. Понеже именно той не е политически... :-)

Няма коментари: