Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 октомври 2007 г.

Пишман-цензорът Еленко се мъчи да решава кое е интересно и кое не е интересно на българските читатели

Ето две писма, които получих едно след друго днес от Еленко, администратора на Мегафон:

Второто: "Здравейте, След като обсъдихме с нашите редактори съдържанието на вашия блог, решихме, че то никак не би било интересно на нашите читатели и затова го премахнахме от агрегатора Мегафон. Благодарим ви за интереса в изданията на Икономедиа. Еленко, Онлайн екип на Икономедиа."

Първото: "Моля ви да махнете моята снимка от вашия блог. Личния ми блог и това, което публиквам там няма нищо общо с работата ми. Еленко"

Публикувам ги в обратен на получаването им ред просто защото второто явно е резултат от раздразнението на Еленко, изразено в първото.

След два дни се навършва една година от създаването на моя блог. Макар и "безинтересен за читателите", той стоя в Блогосферата на ДНЕВНИК и в Мегафон на КАПИТАЛ около 10 месеца. Това, че съм изваден и от агрегатора на Мегафон, е голямо постижение и висока оценка за него. Впрочем, от този агрегатор идваха пренебрежимо малко читатели на блога - така че това изобщо няма да се отрази на популярността му. От друга страна добре се знае, че това, което е "забранявано", цензурирано и преследвано става още по-популярно, предпочитано и търсено. На това му казват ирония на живота. А пък за глупостта на това момче, дето си мисли, че вместо читателите то ще решава кой какво предпочита да чете - и кой какво ще чете! - и то в една твърде свободна среда, каквато е интернет, просто не си заслужава да се говори...

4 коментара:

Анонимен каза...

ама какво ти пука бе човек? това си е техен сайт и те решава, както ти решаваш какво да пише на твоя сайт.
нали така или иначе те четат - хайде сега.
отдавна не използвам тези така наречени агрегатори, тъй като част от нещата не ми харесват, аз избирам какво да чета, а не дневник или капитал.
хайде със здраве и не им се връзвай :)

Ангел Грънчаров каза...

Аз не им се връзвам, а използвам случая, който между другого е добър казус, да изследвам нравствеността на някои хора, които се мислят за не знам какво си. Просто щото съм изследовател и искам да науча някои неща, затова се занимавам, не се притеснявай, не е за друго :-)

Bruce Wayne каза...

само не забравяй, че редакторите са хора като теб и мен...

Анонимен каза...

в моя списък има ангел,еленко няма.