Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 декември 2007 г.

Класифициране на блоговете според политическата ориентация на авторите им

Отдавна не бях посещавал блог-агрегатора Мегафон, та днес го разгледах. По едно време ми хрумна една щура идея, за която ме подсети следното обстоятелство. Забелязах, че блогът на Иво Беров, докато той беше костовист, не беше включен в Мегафон, но ето сега, откакто вече е бойковист (понеже от известно време бат ви Бойко овладя в-к СЕДЕМ, на който Иво Беров е съсобственик) блогът му вече е включен там. По същото време понеже аз си останах антибойковист, моят блог беше изгонен от този списък с блогове.

И ето че ми хрумна да направя следното: да оцветя в съответния цвят - според политическата принадлежност на авторите им - всички блогове. Та да видя каква картинка ще се получи. Блоговете на червените ще ги оцветя с червена боя, на сините - със синя, на жълтите (царистите + бойковисти) с жълта. Тия блогове, които пък са с неопределена политическа ориентация, или пък авторите им са журналисти, сиреч са "обективни", ще ги направя в зелен цвят. Ей-така, за експеримент ще го направя - и за да се пошегувам просто. Но ми е интересно все пак да видя каква цветова картинка ще се получи в крайна сметка. Ако някой объркам, да ме извинява. И да си каже, ще го поправим. И ето крайния резултат:

ExtremeCentrePoint, zazabg, Алеко Богданов, Александър Божков, Антони Де Ла Реа, Атанас Щерев, Блогът за икономика, Блогът на Капитал, Блогът на Могилино, Богомил "Бого" Шопов, Борислав Цеков, Боян Юруков, Бриго Аспарухов, България над всичко, Българското училище за политика, Васил Гарнизов, Владимир Величков, Георги Георгиев, Георги Кадиев, Горичка.bg, Даниела Горчева, Делян Делчев, Димитър Аврамов, Евгений Желев, Ивайло Калфин, Иван Бедров, Иван Стамболов, Иво Беров, Иво Мирчев, Илия Марков, Илия Марков, Илла Петрова, Институт за пазарна икономика, Йовко Ламбрев, Калин Манолов, Константин Павлов, Мартин Димитров, Мартин Заимов, Милен Радев, Минчо Спасов, Наблюдател, Национална Асоциация на Потребителите, Невена Гюрова, Нели Огнянова, Николай Камов, Николай Младенов, Петър Патриков, Петър Стойков, Петър Стоянов, Пламен Даракчиев, Радан Кънев, София за нас, Стефан Иванов, Съседите на България, Теодор Дечев, Юлиан Попов, Юлиана Николова.

Ето това се получи. Възможно е да има и грешки, класацията е субективна, тъй като се отнася до споделянето на някакви ценности. Водещото тук е самоопределянето на отделната личност. Така че ако някой възразява за цвета, в който съм боядисал името му, може да каже, и ще поправим грешката. Казах, че това е и една шега за разведряване на настроението, така че не трябва да му се придава чак такова... трансцендентно внимание.

9 коментара:

Анонимен каза...

Ей, Ангелчо, верно ли бе? Бат Петьо бил от жълтичките! Ама как ни съм съ сетила досега! Ей, ама вий от Филибето, сички сте биле голяяма работа! Аз пък, загубенячката, си мислих, чи бат Петьо си е един най-обикновен п*тьо! Тюх да му се невиди макар!

Анонимен каза...

Всъщност политически се определям като либертарианец. В България подобна политическа сила няма, за съжаление.

Бойко Борисов ме кефи като мъж (нали знаеш момчетата дето са израснали без баща как търсят властната фигура като ролеви модел бла бла), но не и като политик, а към партията му нямам никакви симпатии засега, освен към прокламираната силно либерална дясна програма.

Ангел Грънчаров каза...

Е, щом изпитваш симпатии към програмата на бат ти Бойко, и при това си намерил нещо "дясно" и "либерално" във възгледите на този авторитарист, явно добре съм разгадал политическата ти ориентация и жълтият цвят май ти отива :-)

Антон Георгиев каза...

Не знам доколко програмата на дон БоБо е "силно либерална дясна", след като предлага минимален, необлагаем при това доход от 1000 лв. на месец, намаляване на ДДс до 15% или ... членство на Турция в ЕС ... да има и десни неща, но ..... така малко на думи.

http://mr-mahony.blogspot.com/2007/09/blog-post.html

Резултатите от управлението Му и като мутра, и като ченге и сега като кмет, не бих казал, че са много десни.

Същото беше и при Царо .. абе .. прост народ! Или по-скоро "мърша, хора дето ...."

Анонимен каза...

Мога да добавя само мойто есе, озаглавено

"Сполай ти Царю, сполай ти чедо!".

Посвещавам го на недостойните и недоразвити българе, неспособни да видят и почувстат благородството и величието на нашия любим Цар!

Прочитети го ощи веднъж и мислети, мислети!

"В нашта махала преди много години имаши чешмичка. Народната власт я построи за народа, за да пие бистра вода до насита.

Да ама дойде костовашкото време и чешмичката пресъхна. После додоха едни булдозери и багери и ровиа, ровиа и сичко изпотъпкаха, а от чешмичката и помен не остана. Сигурно лично Костов ги беше пратил, за да не може народа да пий вода, а да купува бутилирана и да пълни гушата на Муравей, бял ден да не види дано!

Добре чи после Нашия Цар наново дигна чешмата, Господ да го поживи! На откриването Царя лично доде и ми каза:

- Бабо Коконице, пий бистра вода до насита, има и за теб, и за внучетата. Няма вече да купувате бутилирана. А господин Муравей Радев нека да си смени чипа. Пийте и бъдете здрави!

А аз му викам:

- Сполай ти Царю, жив да си ни! Че ако не си ти Костов пак ше доде да бутне чешмата, чумата да го тръшне дано!

И после му целувам ръка и му думам:

- Още сто години да си жив, бащице наш!"

Ангел Грънчаров каза...

Бабке, е омръзна на всички с повтарянето на едно и също нещо, прекали просто...

Опитай да кажеш нещо все пак по-ново, ако пък нямаш какво да кажеш, по-разумно е да замълчиш - до момента, в който главата ти ще роди някаква мисъл...

Анонимен каза...

Ангелчо, благодаря за градивната критика, бабиното. Ще помисля малко, че и множко, та дано в бабешкия ми главестирник се завъди някаква мисъл. Като я измисля ше я напиша, и то тук. Отивам да мисля.

Николай Павлов каза...

Гарнизов защо е в червено?

Анонимен каза...

Даниела Горчева може да я оцветиш в зелено или в синьо,но откъде ти хрумна,че тя подкрепя царистите или Бойко Борисов??? Това е пълен абсурд!