Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 10 март 2008 г.

Нуждае ли се от психиатрична помощ г-н Президентът?

Чета и не вярвам на очите си! Ето и заглавието, което ме фрапира до крайна степен: Първанов: Филмът за децата от Могилино е част от антибългарска кампания. Питам се, дали пък не се шегува нашия любим президент?! Може пък да е изпаднал в някакъв делириум, та постоянно се шегува - щом постоянно бълва такива смехории?! Да приема, че президентът разбира и си вярва какво казва означава да допусна, че нещо не е наред в психичното му състояние. Което означава, че се нуждае от спешно лечение. Наистина, предлагам най-добрите ни психиатри да се позаинтересуват по-сериозно от психичното състояние на нашия държавен глава. Ето основанията за едно такова мое настояване:

"Дълбоко ме смути онзи филм, който не е направен с любов към България, който е част, щрих от антибългарска кампания, която не знам кой и с какви цели е провокирал". Това заяви президентът Георги Първанов при откриването в Русе на дискусията на тема "За децата на България - открито и ангажирано". Коментарът се отнасяше за филма на ВВС на Кейт Блюит "Изоставените деца на България".

"В този филм има неща, които ние си ги знаем не по-зле", каза още държавният глава. Например репликата на една от жените за целите в работата й - "да го подсушиш, да го облечеш, да го нахраниш". Това не е достатъчно амбициозно за модерна европейска държава каквато трябва да бъдем - каза държавният глава.

В заключителното си слово той отново се върна към филма на ВВС "Изоставените деца на България": "Колкото и да се бунтувах срещу филма на ВВС, колкото да виждах манипулативни моменти в него, имаше един момент, който беше особено тежък за мен - моментът в който Диди, онова симпатично момиче, чакаше майка си на фона на една българската песен, която всички ние добре знаем - "Мила моя майко, колко те обичам". Това британецът няма да го разбере, мъката си е за нас. Но нека тази мъка да я насочим да произведе управленски действия и решения". Президентът Георги Първанов предложи да бъде съставена комисия от представители на всички ведомства и организации, участвали в дебата, която да изработи конкретен план за действие със срокове и отговорници.

Да, ето тези са твърденията, които според моето скромно мнение свидетелстват за нарушена способност за схващане на реалните причинно-следствени зависимости в този свят от президентското съзнание, което пък означава, че г-н Гоце Първанов страда от начална степен на сериозно психично заболяване. Няма логика в тия твърдения, а предполагам, че все пак журналистите са избрали най-логичните твърдения от цялата му реч. Което пък показва колко абсурдно е онова, което журналистите не са дръзнали да представят и напишат. По логиката на президента ако ВВС рече да направи филм за реалното състояние на БДЖ - заради което наскоро изгоряха живи девет наши сънародници! - то президентът Гоце Първанов, според дълбокото си убеждение, отново ще съзре в една такава проява пъклена антибългарска акция на враждебни на страната сили, което пък, от своя страна, ми говори, че нашият президент е до такава степен вече болен, че съзнанието му живее не в нашия век, а в един отдавна отминал друг век. Такава една неадекватност е сериозен симтом за психично заболяване - казвам това най-отговорно.

Пиша тия неща, защото съм загрижен за душевното състояние на българския държавен глава. Президенът Г.Първанов се нуждае от спешна психиатрична или поне психологическа помощ. Та да може благодарение на едно ефективно лечение малко по малко да възстанови в съзнанието си реалните причинно-следствени зависимости на света, в който живеем. Иначе човекът ще изпитва неоснователни страхове, вечно ще му се привиждат антибългарски заговори, ще се стигне дотам, че единствен, който ще споделя страховете му, ще е бившият руски президент Володя Путин, който също живее не в 21-ви, а в средата на 20 век, в разцвета на сталинската епоха. Наш Гоце, оказва се, се е пренесъл със съзнанието си в същото параноично време. Но Путин може да си живее в който си иска век, докато нашият президент, бидейки президент на страна от Европейския съюз, е длъжен да има едно по-съвременно и по-адекватно и здраво дори съзнание.

(Забележка: Филмът за Могилино, който е сниман в продължение на девет месеца в дома за деца с умствени увреждания, ужаси Великобритания.)

А ето и няколко коментара, които намерих на посоченото вече място. В тези коментари може да се види как хора, които не са с увредени психични функции, разсъждават за същото, което и президентът се мъчи да осмисли, ала не му се удава. Можете да сравните по този начин огромната разлика между начина на мислене на здравия и на психично разстроения човек:

Коментар първи: "Няма активно мроприятие. Има факти. Има една истина. Как да се прави такъв филм с любов към България. Нещата са по-прости. Когато има някакви нелицеприяятни факти, то трябва да се работи по тяхното отстраняване, а не да се търси под вола теле. Другото просто е несериозно и смешно. Ако се направи филм за БДЖ и последните събития, пак ли ще обвиним някого, че не обича България и прави активно мероприятие. То и Славков като го заснеха обвиняваше, че е обект на активно мероприятие.Но не беше така.

Коментар втори: Aбсолютни глупости говори господин президентът. Заговор срещу България - да се посмеем заедно. Браво на BBC-то че им показа на милите ни политици, че от много лакомия, корупция, мутрафонсчина и други добри качества си забравиха народа. От истината БОЛИ, господин президент. А на човека щом не му изнася, другите са му криви...

Коментар трети: Ама какво да говорим?!? Всички са в заговор срещу нас, защото ни завиждат. А ние сме идеални и съвършени и просто не ни разбират! Апък народът е тъп и не проумява какви грижи полагат за него партията и правителството. И понеже днес се иска прошка, Гоце, прости на народа си, че иска да живее! И сега не е нужно да се мориш с толкова много PR акции за замазване на гафове, и ние ти прощаваме, че ни излъга за Симитли.

Коментар четвърти: Всичко е нормално, господин президент, спокойно... всичко е наред... има заговор срещу вас и България, цял свят ни мрази и преследва, цял свят ни плюе, нас, най-кадърните и талантливите... най подредените и най човечните... смях в залата... в България всичко е перфектно… без съмнение... заговор... ама вие, господин президент, едва сега ли го разбрахте... вижте си поданиците... кога най накрая ще разберете... всичко е ок, всички са доволни, затова бягат от държавата ви... изградена за... мутри, мафиоти, пачаври... и всякакви елементи на благополучие... САПАРД... благополучие... ФАР... благоденствие... Българио, ти си земен рай... за... за кого, господин президенте, вашата държава е рай??? Като си отговорите ще сте наясно кой и защо ви крепи още!!!

Стига толкова. Всичко е ясно. Хората са го казали. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е прекалено смешно. А президентът се нуждае от милост и лечение, така изглежда... той май съвсем грохна от непосилната роля, която случаят му подхвърли: ходи да стреля по вълци по време на траур, прави паради, посещава концерти, приема поздравления пак по време на национален траур, сега пък, сами виждате, дрънка крайно несвързани приказки! Какви още доказателства са нужни, та да се разбере и признае тъжният факт около неговото психично здраве?!

1 коментар:

Анонимен каза...

Гледах по телевизията изказването - шедьовър.
Имах чувство, че говори Путин....
С какъвто се събираш.............