Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 март 2008 г.

Убийците на българската природата действат: ще ги спрем ли?!

Граждани за Рила питат: ЩЕ ПАДНАТ ЛИ СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА ПРЕД ОЧИТЕ НИ В ЖЕРТВА НА ОЛИГАРХИЯТА И НАГЛОСТТА?!, 17 март 2008 г.

Лифтът до Седемте Рилски езера бе довършен за часове вчера без нито едно разрешително с техника за стотици хиляди лева в разрез с морала и законите на България и Европейския съюз.

Без патос, морални задръжки и елементарна етикеция, строителни машини, хеликоптери, моторни шейни и най-вече човешката наглост, със завидна скорост – буквално за часове успяха на сложат последните пилони от незаконния лифт към Седемте Рилски езера. Ето документи и подробна информация.

Само преди дни министърът на околната среда и водите отказа за подпише заповед за спиране на незаконното строителство в Национален парк и защитена зона Рила. Министърът се опита да оправдае строежа в отговор на зададен му от народния представител Н. Христов въпрос: „Имайки предвид общественото предназначение и напредналата фаза на напредване на обекта и естеството на допуснатите нарушения, както и практическата невъзможност за възстановяване на предишното състояние, считам за нецелесъобразно прилагането на принудителни мерки като спиране на строителството и предписания за разрушаване на вече построеното. “

Ние смятаме, че е безумие и абсурдна непрофесионалност от страна на министъра да оправдае екологичните щети с икономически ползи. ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪРА НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ.

В противен случай в цялата страна ще започнат протести и гражданско неподчинение, които вероятно ще имат какво да кажат на цялото правителство и тенденциозната им безототговорност към Българската природа, която смятат за свой частен капитал!

НАГЛОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ХАРМОНИЧНОТО ИМ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ОФШОРКИТЕ с неясен произход на инвестиции може да доведе само до две неща: робско овчедушие или незабавна оставка. Първото не е по наш вкус.

Според данни на Граждани за Рила вчера прокурорска проверка е разтърсила образеца на всички нови планове за ски курорти: Бетонния рай на скиорите и съмнителните строителни предприемачи - Банско. Според местни хора от вчера кметът Краваров няма право да стъпва на работното си място, тъй като тече прокурорска проверка относно корупционни схеми и неверни клетвени декларации при избора му за кмет.

(Източникът на тази информация. Поради обществената значимост на проблема и предполагаем интерес и реакция на онази част от общността, която не е окончателно заспала, препечатвам и тук изнесената информация.)

2 коментара:

Анонимен каза...

Абсурдно е да се мисли, че става въпрос за "абсурдна непрофесионалност от страна на министъра..."
Очевадно става въпрос за едни от най-тлъстите обръчи от фирми на триглавата ламя...

istinskata каза...

Защо никой за Бога, не иска да проумее, че незаконно строителство няма и никой няма да унищожава гората, ще използваме най-компетентно това което са завещали дедите ни и ще покажеме как трябва да се ръководи бизнес и да се пази зеленото ни богатството, а не да се заграбва алчно и да се руши, както Банско и Боровец наравиха!