Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 31 май 2008 г.

Музиката на Европа и Америка: частички от духа на Гърция

Хрумна ми, след като съм "философски видеоблог", да представя в една поредица културните и духовни постижения на Европа и Америка, на евроамериканския жизнен и ценностен космос, към който и ние, българите, принадлежим. И особено пък да представя, доколкото това изобщо е възможно, най-доброто от музиката на Европа и Америка. И ето днес ще представя няколко гръцки песни. Защо гръцки ли? Ами защото нашата цивилизация започва оттук, от Гърция, а също и от Тракия, от Македония.

Zorba the Greek - Zorbas DanceBithikotsis, Theodorakis - Tis dikeosinis ilie (1977)Bithikotsis, Theodorakis - Tis agapis emata (1977)folegandros & theodorakiscybc, to nisi tis afroditis, by mikis theodorakis, 1964Μελίνα Μερκούρη - Melina MercouriMercouri, Markopoulos - To kafenion i Ellas (1974)Melina Mercouri - S KyriakhLes bateaux de Samos - Melina MercouriMelina Mercouri "My love for Greece"MELINA MERKOURI JULLES DASSINkyr antonis * melina - hadjidakisMelina Mercouri - Ta pedia tou PireaNana Mouskouri sings: Never on SundayM.Theodorakis M.Mercouri M.Θεοδωράκης Μ.ΜερκούρηMikis Theodorakis, Ke doxa to theo (Thanks God)Mikis Theodorakis - Tou Mikrou Voria- Athens 2004Mikis Theodorakis - Strose to stroma sou & Zorba (live,2005)

4 коментара:

Анонимен каза...

Костов да бъде подведен под отговорност като всеки човек когато е допринесъл за щета. Как така един обикновен магазинер, домакин или друг служител ще носи наказателна отговорност за причинена вреда, а този ликвидатор, унищожил цяла държава ще се измаква сух от подкупите!

Ясно е за какво става дума - да бъде принуден да възстанови щетите и да бъде вкаран в затвора. И тогава вече другите, с голите гъзове задрапали да стават политикани, няма да смеят да крадат!

Анонимен каза...

Граждански комитет, "За Костоff катун", София, България

Във връзка с предстоящото пропадане на ДСБ и Иван Костоff на изборите за 41 народно събрание, молим всички граждани да се включат в петицията за отпускане на държавни средства, както досега, за изграждане на просперитет и личен живот на другаря Иван Костоff, селскостопански летец от школата в Кременчук, Украйна, специализант на ЦК на КПСС и консултант на Политбюро на ЦК на БКП.

Ние настояваме:

1. Да се осигурят финансови средства за заплати на другаря Иван Костоff и ръководството на ДСБ за целия период на работа на 41 НС.

2. Да се осигурят места на народни представители на другаря Иван Костоff и ръководството на ДСБ в 41 НС за целия му мандат.

3. Да се определи държавен парцел за построяване на катун на другаря Иван Костоff и ДСБ, където да бъде разположен целият апарат на ДСБ.

4. Да се осигурят финансови средства за построяване и обзавеждзане на катуна по т. 3.

5. Да се осигурят финансови, образователни и организационни следства за интегрирането на другаря Иван Костоff в българското демократично гражданско общество.

6. Да се регистрира домейн WWW.KOSTOFFKATUN.COM, на който да се помести настоящата петиция и който да поддържа редовно актуална информация за интегрирането на другаря Иван Костоff в обществото и за работата на катуна.

Ангел Грънчаров каза...

Той, Костов, изглежда, е грък или поне евреин: не може такова колосално коварство да се събере в българска и дори в циганска душа... :-)

Анонимен каза...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!