Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 май 2008 г.

Да се провежда матура в отреден за почивка ден е най-нагло поругаване на християнско-православния канон

Христо Беров в статията си "Традиционно-православни" неделни изкушения: Министър-Вълчевата срещу Божията Заповед, публикувана в ПРАВОСЛАВИЕ.БГ, обръща внимание на недопустимото за една традиционно-християнска страна решение матурите за зрелостниците да се проведят в неделен ден. Съгласен съм изцяло с неговата аргументация, само че не се възмущавам толкова, защото за мен е неоспорим факт, че ние отдавна не сме православна, нито дори християнска, страна.

Защото нашето православие е казионно-атеистично-ченгесарско-промосковско-лицемерно, както и всичко останало в нашата страна. И при това положение е съвсем нормално тъкмо в неделен ден да се провеждат матурите: показното, най-нагло демонстративно потъпкване на християнския канон ("Шест дни работи, на седмия почивай!") се прави тъкмо за да се покаже на цял свят колко ни струва "православието". Така че нещата се връзват в система, довчерашните атеисти-комунисти, които сега се преструват на "православни", най-безсрамно нарушават християнския канон тъкмо за да покажат, че не им пука за автентичното православие, за автентичното християнство и за религията изобщо. Както един Гоце като се кръсти най-набожно пред телевизионните камери в Храма иска да покаже, че е готов да плюе върху най-святото на християнската вяра, така и сега същите тия лицемери искат да покажат, че за тях не важи християнската нравственост, защото те продължават да са си заклети атеисти-комунисти, които не пропускат повод да се погаврят с исконния си враг - автентичната религия и християнството изобщо.

Защо, драги ми приятелю Христо, в Полша не се опитат управниците да направят такава гавра? Няма да я направят никога, защото там народът веднага ще скокне и ще съжаляват такива управници за дързостта си. У нас народът обаче не само че не скача, ами и не му пука, че в неделя, всъщност вършейки един грях, ще бъдат изпитвани учиниците, и то на най-важния си изпит, матурата. А когато в грях се прави нещо, то и резултатите няма как да не бъдат плачевни. Може би нашите хитри управници, които показаха, че не им пука от тоталната криза в българското образование, искат като се получат най-плачевни резултати от тази матура, да има за какво да се хванат и да се оправдаят. Няма да се учудя ако кажат: "Да, другари, направихме грешка, в неделя проведохме изпита, Бог се е изглежда разлютил, и заради Божият гняв учениците не издържаха масово матурата - а не че не знаят, а не че не са подготвени, а не че образованието ни е в най-плачевно кризисно състояние!". Знаете ли, изобщо няма да се учудя ако чуя точно тия думи съвсем скоро: върху самия Бог да прехвърлят вината за пълния си провал в сферата на образованието.

От атеисти-комунисти всичко може да се очаква. Те не знаят какво е съвест, какво е грях, какво е морал, какво е срам. Затова така правят, драги ми приятелю Христо Беров. Ти какво пък очакваше от такива?! Те друго не могат, освен да тъпчат и да плюят и в най-святото даже. Те затова и съществуват: да осквернят всичко, до което се докопат...

1 коментар:

Анонимен каза...

Къде е тръгнал този бозав мангал Костов? Какъв парламент, те ще го гледат за винаги през крив макарон. Най-голям хитрак излезе МУРАВЕЙ - напълни си гушата, що нещо примъкна и сега? Няма го, не се показва, покри се, защото ще разлае кучетата. А мангала пак се пъне да го смятат за КОМАНДИР! Глупак, отнесе половин България и мисли българите за тапунгери, които нищо не разбират и той пак да комадери. И катуна около него, същия сорт.