Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 юли 2008 г.

Защо нашите пичове-шофьори не пропускат шанса да премажат куче или котка на пътя?

Не зная дали ви е направило впечатление, но все по често по улиците могат да се видят трупове на смазани от коли кучета и котки. Тия, дето са шофьори, сигурно са го забелязали. Толкова често са премазаните по пътищата животинчета, че човек неизбежно стига до извода: това съвсем не е, не може да е случайно. Което означава, че сред шофьорското съсловие има толкова много дотам дегенерирали хора - те сами себе си и един друг се наричат "пичове"! - за които вероятно е въпрос на чест като видиш пресичащо улицата животинче да направиш всичко, което е по силите ти, та да го премажеш непременно.

"Баси пича, как премаза тая гадна котка!" - вероятно така мълвят младежите като видят някакъв идиот, премазващ с гумите си нещастното животинче. Това обаче, драги ми дами и господа, е извратено. То показва една крайна обезчовеченост и озлобеност, която се шири из душите, и която се свежда до прояви на такава безсмислена, тъпа, грозна, ужасна агресия. Това, че убиват кучета и котки, а не хора, няма никакво значение: такива и хора щяха да убиват, стига да им падне сгоден случай това да стане безнаказано. Аз иначе не мога да обясня този факт, че по нашите улици - вътре в населените места и извън тях - толкова често се срещат трупове на жестоко премазани невинни животинчета. Да, идиотът-простак, мислещ се за пич, е кошмарът по нашите пътища - и в нашия съвместен живот изобщо, запомнете го това добре от мен...

Този, който е в състояние като види пресичащо улицата коте или куче да натисне педала, та непременно да го премаже, е стигнал до някаква крайна степен на човешка дегенерация. Съвсем не е маловажен факт това, че подобни герои премазват дребни животинки, а не хора: те и хора ще премазват при удобен случай, стига да има надежда да не ги стигне правосъдието. Но понеже за прегазено куче или коте властта и законът не преследват, то си патят предимно невинните мили животинки. А пък това, че толкова много човешки жертви имаме по пътищата на родината кажи-речи всеки ден, е израз на все една и съща мотивация с безспорното обстоятелство, че толкова много трупове на животинки се срещат по улиците и шосетата. То е израз на една тъпа озлобеност и обезчовеченост, която демонстрира себе си чрез тази бруталност, с която дотолкова сме свикнали, че кажи-речи никой не й обръща вече внимание. А често ми се е случвало, че в разстояние на километър съм забелязвал труповете на 2-3-4 премазани животни, предимно кучета и котки, но често и таралежи, змии, диви зайчета. И това е всеки ден, и това е навсякъде...

Ще каже някой, че отново съм изпаднал в "дребнотемие" щом пиша за някакви си там животинки, премазвани от нашите героични пичове-шофьори. Нека който каквото иска да си каже, но аз не мога да приема, че това е дребна тема. Този, който е способен на безчовечността да натисне педала, та непременно да премаже пресичащо по пътя коте, такъв е способен на всяка друга безчовечност: нещата са свързани.

Защото същият този, който премазва котки и не се смущава от извратеността си, такъв гледа със светнали от възхита очи пичове като Сидеров и бат си Бойко, същият този щрака с пръсти, слушайки задушевни чалги, за хората от същата категория кебапчетата стоят по-високо в ценностната система от човешките права, от демокрацията и от свободата дори...

4 коментара:

Анонимен каза...

Тези хора са изроди. Котетата и кученцата са като децата - невинни и безпомощни. Оня, който ги гази без жал е урод. Аз обаче знам един случай, в който едно говедо се опитало да смаже кученце и увлечено в злоба се разбило в едно дърво. Не знам пукнал ли е или не, но ако е, не е голяма загуба. И като се направи сметка колко селяци катастрофират редовно, трябва да си спомним думите от надписа на хан Омуртаг.
"Бог всичко вижда".
Ала нашите пишман-патриоти едва ли дори знаят кой е хан Омуртаг...

Анонимен каза...

Грънчаров, този път си прав. Много е лошо да се измъчват и избиват невинните животни! Почти толкова лошо, колкото да се продават националните интереси и да се обричат на глад и мизелия милиони българи.

Нямам сведения дали мръсникът Костов също измъчва животни. Но ако се съди по това, което този българоубиец направи на народа, всеки ще разбере, че Костов е най-големият изрод и мерзавец на всички времена!

А ти, като негова вярна подлога, ставаш съучастник в престъпленията му. Освен че словоблудстваш, ти прие скъп подарък, купен с пари с неизяснен произнод - вероятно крадени.

Всеки път като видиш мъртво животно се сещай и за собствената си отговорност. Хвалейки престъпника Костов и неговата клика, ти ставаш един от убийците на собствения си народ.

Грънчаров, осъзнай се, или падението ти е неминуемо.

Помисли си за това, Грънчаров, помисли си!

Анонимен каза...

Анонимко, споко, ти си класически тапанар, нямаш нужда от осъзнаване, всичко е точно.

Анонимен каза...

Аз, например, преди няколко седмици без да искам прегазих с предните гуми на колата си едно куче. Ама наистина беше без да искам, честно ви казвам! Бях излязъл от Метро и се спусках по нанадолнището към Горубляне, за да направя обратен по детелината и да се кача на Цариградко шосе по посока центъра. Две кучета се гонеха отдясно, отстрани на пътя. Спусках се небързо по нанадолнището, както вече обясних, покрай тях. Когато тъкмо ги разминавах едното хукна на пътя (вероятно подгонено от другото) и намери смъртта си под моите предни гуми. Съжалявам, стана ми много мъчно след това, но нищо не можах да направя.

Искам да кажа, че много от прегазените кучета (и други животни, но най-вече кучета), особено в София, се дължи основно на голямата популация на бездомните скитащи такива. Аз лично, както и доста други шофьори - бил съм свидетел, винаги спирам и дори търпеливо изчаквам, когато куче пресича платното. Понякога ме освиркват с клаксоните онези отзад заради това, но аз си ги изчаквам.

Г-н Грънчаров, не са виновни главно изродите шофьори в тоя случай. Тоест, те СА СИ изроди принципно и това е друга тема, но много често човек няма как да спре или заобиколи куче, без да предизвика по-тежка катастрова от това. Много кучета съм виждал да хукват на платното и аз им се чудя на липсата на какъвто и да е инстинкт за само съхранение.