Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 юли 2008 г.

Ползвайте хендс-фри за да не оглупявате!

Много хубаво е, че сте засегнали тази тема, но според мен малко изкривявате нещата. Ако нещо е вредно за здравето, то това поне според мен, не би могло да е причина за изпростяването на хората, в най-добрия случай съответните вреди може да водят до оглупяване. За изпростяването причините са други и една от тях са медиите. Иначе, мисля си, изпростяването и оглупяването не винаги са едно и също нещо или пък неразривно свързани.

ГСМ апаратите са вредни за здравето, за това се говори от години, още от масовизацията им, но до момента се криеше и отричаше от официозите на науката и се считаше за нещо като поредната конспиративна теория едва ли не. Сега вече го потвърдиха като факт, но за сметка на това, продължават да прикриват това “откритие”, защото колко хора знаем днес, че това е признато от учените към днешна дата. Аз лично разбрах, че науката го е признала само преди седмица-две и ще ви разкажа как.

Случайно попаднах на предаването “Полет над нощта” по Канал 1, там гост беше някаква дама от Военно-Медицинска Академия. Зрител се обади и постави точно този въпрос, отговора беше не само, че е вредно въздействието им върху здравето, но и е признато от Световната Здравна Организация. Е, аз тук питам - и какво от това, след като не е оповестено достатъчно добре? Това за пореден път, поне на мен, ми дава основание още по-категорично да затвърдя убежденията си, че в медиите, не само българските, а и световните има нещо много, много гнило.

Същото се отнася и за СЗО, защото основна нейна работа е да разпространява сред обществото подобни “открития”, а не само да ги изтипосва на страницата си в интернет, която разбира се не се следи от масовата публика. Специално за СЗО, а и за медиите отново, бих дал следния пример. Колко от вас знаят, че сусамът е хранителния продукт с най-високо съдържание на калций. С пъти по-високо от това в млечните продукти. Нещо повече, попитате поне 10 ортопеда, какво е добре да включите в храната си в случай на фрактура или за превенция на остеопороза и, ако един ви каже сусам, то радвайте се, защото те продължават да съветват хората в такива случаи да консумират млечни продукти.

Естествено, факта че сусамът е храната с най-високо съдържание на калций, също е признат от СЗО, но аз отново питам - и какво от това... (?) след като не само повечето хора не го знаят, но явно и самите лекари.

Да се върнем на въпроса за ГСМ. Дамата от ВМА за която споменах даде следния съвет за предпазване от вредното им въздействие, също съвет на СЗО, той е доста елементарно и едновременно с това практично решение: просто ползвайте хендс-фри, за да е далече слушалката от главата ви по време на разговор, точно момента в който е най-силна вредата. Аз лично не бих ползвал хендс-фри на улицата, не за друго, ами да не изглеждам като луд който си говори сам, понеже на мен точно така ми изглеждат тези дето на улицата говорят по хендс-фри, но в къщи или в офис е направо препоръчително.

Защо обаче това все още не е оповестено по медиите както си трябва? Основателна причина няма. Тук говорим за медиите в световен мащаб не само за нашите. Не е причината да речем в обслужването на корпоративен интерес, щото едва ли не хората ще се откажат да ползват ГСМ, това вече няма как да стане. Дори, напротив, корпоративен интерес би имало по-скоро в обявяването на вредата за здравето ни, понеже приемливото решение е хендс-фри, което ще трябва в такъв случай да си купим всички, а не само собствениците на автомобили, при това само изрядните шофьори от тях.

В такъв случай стигам до извода, че някой има интерес хората да сме болни и тъпи вероятно, при това в световен мащаб, защото в световен мащаб липсва оповестяването на това “откритие” на СЗО. А кой има такъв интерес нека всеки сам да си отговори.

(Автор: Кимериец)

1 коментар:

Анонимен каза...

Това за съдържанието на калций в сусама е абсолютно вярно, но просто калцият от него(както и от повечето продукти от растителен произход, поради ниското съдържание на мазнини в тях) се усвоява от човешкия организъм в съсвсем незначителен процент. За това млечните продукти са най-добрия естествен източник на калций.