Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 юли 2008 г.

Какви ли хора подкрепят все още президента Гоце Първанов?

В блога на Радан Кънев в две части имах удоволствието да прочета смислената статия "К. К. К. и реформата на политическата система", 1 и 2 част. Разбира се, истинско удоволствие е да четеш размислите и анализите на умни и мислещи хора. Смятам, че в нея се поставя важен проблем, а констатациите са напълно резонни. Само че изглежда по недоглеждане е направил едно алогично твърдение, на което се наложи да реагирам. Написах в блога на Радан следния коментар:

Поздравления за статията! Само нещо ме смути, прочетох следното твърдение: "... Днес привържениците на президента Първанов (a наред с тях и честни, и разумни хора) обявяват... ". Та в тази връзка се питам: има ли, останали ли са все още някакви честни и разумни хора, които да са привърженици на президента Първанов?

Щото, излиза - ако са умни поне, не дори разумни! - щяха да схванат, че зад Първанов стои преялата от власт и злоупотреби олигархичната мафия, т.е. стоят лица като Маджо, Черепа, Герговци и пр. Щяха да разберат, че Първанов не е нищо друго, освен въплъщение и най-висше институционално лице на същата тази мафия. И на тази основа, ако бяха поне малко честни, щяха да оттеглят подкрепата си към "доброто ченге" Първанов. Оказва се, че изпадаме в оня омагьосан кръг, от който излизане няма: умните поддържници на Гоце Първанов едва ли са честни, а пък честните май съвсем не са умни. Но едновременно умни и честни няма как да бъдат, понеже едното в случая изключва другото.

Апропо, един честен или нравствен човек априори няма да покрепи доказан лъжец като Гоце Първанов, който години наред отрича, че бил имал нещо общо с ДС, а пък накрая си призна, че е агент Гоце! Ала същевременно не изказа съжаления или поне покаяние, напротив, каза, че се гордее с това, понеже той бил, представете си, от "добрите" ченгета! Изобрети набързо специална теория за добрите и за лошите ченгета! Как при това положение честен човек ще подкрепя Гоце Първанов?!

Та ми се струва, че твърдението на Р.Кънев относно това, че и разумни, и честни хора подкрепяли все още Гоце Първанов, е доста преувеличено, нелогично и по тази причина е съвсем невярно...

Написах този коментар, и забелязах, че в думите "разумни и честни" има линк, натиснах го, и разбрах кой имал предвид Радан: ами имал предвид своя приятел с лява ориентация, с който, както разбрахме напоследък, си пият заедно бирата и, предполагам, бистрят политиката. (Виж: Ерата на идейно-моралната сплотеност на нацията ни се задава: урррааа!!!) Та по тази причина ми се наложи да вметна още едно изречение там, в блога на Радан:

Съжалявам, извинявам се, оказа се, че "честните и разумни хора" всъщност били само... едно лице, именно сътрапезника на Радан Кънев в пиенето на бира; моите съжаления че не проверих това още в самото начало, което би направило по-горната ми забележка съвсем излишна... :-)

(Забележка: по темата виж поне и статията Гоце, пръв поборник за маджоритарна система!)

4 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, забрави да споменеш най-важния поддръжник на Гоце Първанов, а именно твоя Бог, Вожд и Учител - Преподобния Костов!

Кой направи всичко възможно и невъзможно Първанов да стане отново президент? Кой предложи абсурдната кандидатура на Неделчо Беронов?

То е ясно кой - комунистическият агент-провокатор Костов!

Грънчаров, сега пак ще ме наречеш "ченге", знам си аз. Много си предвидим Грънчаров, много...

И затова ще вървиш напред и ще получаваш все нови и нови подаръци! Ей такива хора като тебе са нужни на Народната Власт - тесногръди, но беззаветно предани на Костов и на Партията.

Анонимен каза...

Комитет за защита на ядрения физик Георги Котев

Общественият съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” инициира образуването на Комитет за защита на ядрения физик Георги Котев., съобщиха от НПО за БГНЕС.
Девет души от обществения съвет, между които Едвин Сугарев, Атанас Чобанов – журналист „Парижки вести, Милен Радев – журналист в Германия, Пламен Димитров – историк, и др, са подписали документа. Според обществения комитет Котев е изнесъл „сериозни факти за дългогодишни аномалии при руските доставки в ядрената централа на България, като правителствените чиновници Сергей Цочев и Иван Генов признаха тяхната достоверност пред българските медии“. Разобличенията на ядрения физик от АЕЦ “Козлодуй” ще попречат пряко на руските енергийни апетити за Балканите. Криенето и отричането на реалните факти е насочено срещу ядрената безопасност на Европа. Общественият комитет прави връзка между неразкритите убийства на писателите Георги Марков и Анна Политковская и на дисидента Александър Литвиненко. Според тях това предизвиква „основателна тревога сред широката общественост в България за живота на българския ядрен физик Георги Котев - принуден да напусне Родината и чрез свободното слово да алармира за опасните действия на българо-руското ядрено лоби“. В писмото, подписано от инициативния комитет се посочва, че те искат да привлекат вниманието на „световната общественост върху надвисналата над живота на Георги Котев опасност от силовите структури на руската ядрена олигархия и техните български лакеи, осигуряващи инвазията на руските имперски интереси чрез България в Нова Европа“. Авторите на идеята за създаване на Комитет за защита на ядрения физик Георги Котев настояват Европейската комисия и Европейския парламент съдействат правоохранителните органи на ЕС да предприемат „незабавни мерки за защита живота и човешкото достойнство“ на ядрения експерт. Причината да настояват за това са опасения, че „ правителственият наместник в АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов вече обяви заплашителна саморазправа с почтения ядрен експерт“. Общественият съвет призовава също така българи у нас и в чужбина да се включат в обществения комитет в защита на Котев.

Анонимен каза...

Първанов прасе, агент на КГБ!

Unknown каза...

Тази снимка много си я харесвам! :)