Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 2 август 2008 г.

Управляващата мафия иска да доубие демокрацията ни!!!

Току-що от коментара ТРЕВОГА! в сайта Общество.нет научавам, че Висшият съвет на БСП бил одобрил законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическите партии, който пък бил внесен на 1 август в деловодството на парламента! Напълно споделям тревожните оценки на автора Калоян Методиев и по тази причина ги привеждам и тук:

Моментът, разбира се, е прекрасно подбран – началото на отпуските. Всички предложения имат една единствена цел: да ликвидират всяко политическо представителство извън доминираното от БСП, поради вече очевидния крах на управлението. Касае се за налагане на диктатура от олигархичен тип. Поправките бяха лансирани за пръв път от Георги Първанов и са копирани 1 към 1 с промените, наложени от Владимир Путин през 2001 г. в Русия.

Съветвам ви да прочетете в същия материал за какви именно промени си мечтаят БСП и нейния тартор Гоце Първанов, жалък наш следовник на руския диктатор Путин. Аз многократно съм писал за тия толкова интимни мечти на г-н Президента (виж примерно статията ми Гоце, пръв поборник за маджоритарна система!), които сега майката-кърмилница иска да осъществи, че сега просто не е нужно да се повтарям. Искам обаче да наблегна на нещо, което е особено важно да се разбере в този момент.

Че Гоце и "реформираната БСП" са пристрастни към демокрацията досущ толкова, колкото магаретата обичат... военната музика, е общоизвестен факт. Тия бетонни глави просто няма как да проумеят великите ценности на свободата, на суверенната личност, на политическия плурализъм, на гражданското достойнство и пр., а камо ли пък да почнат да ги подкрепят: да се очаква доказани врагове на свободата и на демокрацията да станат и да се преобразят изведнъж и ненадейно в нейни крепители е жестока илюзия, за която ето сега си плащаме - понеже в един момент кажи-речи им повярвахме, че се били "европеизирали". Обаче ето че неизбежно зад външното европейско лустро на тия лицемери си прозира тяхната неизменна азиатско-руска тиранична същност. След като направиха всичко, за да продадат националния интерес на България на своите кремълски господари, превръщайки страната ни в руски троянски кон в ЕС, сега им остава да изпълнят главната си задача: да доубият, да ликвидират окончателно нашата толкова млада, изстрадала и заради тях съвсем непрокопсала демокрация.

Което обаче не трябва да им позволим да направят! Което няма да им позволим да направят! Което ще е престъпление да им позволим да направят! Престъпление спрямо нашето собствено бъдеще като просперираща и доволна от съществуването си нация, което е така неприятно на тия продажници на руска служба! И престъпление спрямо нашето достойнство: след като сега посягат и срещу последното, което ни е останало - нашата свобода - нима ще им позволим да постигнат целите си?!

Ще завърша по следния начин. Тия дни гледам по един канал как "социалистът-политолог" И.Божинов (така мисля се казваше, един с брада, но не е влечугото Гронев) сладкодумно убеждаваше неотклонно простеещия по преценката му електорат, че БСП нямала била алтернатива, че тя било трябвало да остане на власт, понеже - познайте какво! - понеже... представете си... само тя била "социално загрижена"... познайте за кого... ами за пенсионерите била толкова загрижена, и само тя можела да ги "оправи"!!! Върховна наглост е това, обаче гледам малко след това репортаж, в който пенсионери масово недоволстваха не само заради тия 7 лева, които партията милостиво им отпусна от 1 юли, ами дори и за ония "повече от 100 лева", които премиерът им обеща за коледните празници та да ги подкупи да мируват през очакваните масови протести през есента. Възхитих се как нашите пенсионери масово говореха, че това е подигравка, че това е същинска гавра с ужаса, които те всекидневно изживяват при галопиращите цени. И ето там една женица изрази най-съкровеното от народната душа, каза едни думи, които особено ми харесаха, понеже бележат поврат в настроенията. Та тя каза ето това:

Не ги щем вече! Да си вървят! Да ги бутнем! Да ги махаме, какво чакаме още?!

Ето от тия настроения БСП най-много я е страх. Затова тя иска да бетонира статуквото преди тия настроения да са ескалирали през есента. Ето затова тя иска да махне жилото на българската демокрация, затова иска да я обезсили дотам, та да векува във властта. И ето по същата тази причина ние не трябва и няма да й позволим да постигне заветните си цели. Които, вярвам че вече никой трезвомислещ не се съмнява, се свеждат до това: да доубие демокрацията ни. БСП показа, че вече не само че не е с Европа, тя ето сега показва и своята недемократична и антидемократична същност.

Но пък нашият народ има една хубава поговорка, подходяща за тоя случай, с която и ще завърша. И тя е: "Волът рие, рие, ала трупа изритото на гърба си!". Т.е. БСП и управниците ни стигнаха до положение вече да нямат верен ход, което и показва, че са обречени. От нас се иска просто да ги бутнем та да узаконим и да намерим изход от вредността, абсурдността и обречеността им.

И този път да го направим завинаги. Да направим така, че огън да загори под краката им, да направим така да си идат в толкова милата на сърцата им Русия щом европейска България съвсем не им харесва. Така мисля аз...

3 коментара:

Анонимен каза...

Всички български политици - бивши и настоящи - са мръсници, а Иван Костов е възможно най-мръсният от всички. Наистина! Това е така, но няма как да се знае от повечето хора. Щото те са толкова много насочвани и пренасочвани, че в главите им не е останало нищо, което да ги причисли към човешкия род. Тъй че можете само да блеете неуважаеми и да се възхищавате на онова, което пишат платените Костови писачи и гъзоблизачи.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

ПРЕДУПРЕДИЛ съм,че така ще стане.

Преди 45 дни по повод изстъплението на президента в БТВ,казах следното:

"...Изключително обезпокояващ за мен е фактът,че господина се опитва направо да застреля демокрацията,като използва за заглушител справедливото обществено недоволство от изборната търговия. Ето как виждам аз нещата. Първо,предложението за "мажоритарен елемент" или както там го бяха съчинили.Това директно ще намали представителността на избора...
...
...Гениално го е измислил.Напомня ми за онази сцена от филма за капитан Петко,в която джелатите на Стамболов бяха изобретили един трап за трепане на политическите противници.Георги Първанов не копа трапове-той подхожда национално отговорно. ;) ;) ....
.....
... е желанието на Георги Първанов да закопае СеДеСетата (СДС,ДСБ,Софиянското,ДП и останалите) В какво се състои уловката.Значи Георги Първанов предлага да се нагодят,така нещата,че повечето от действащите в момента партии да увиснат,като прани гащи.Трябвало да имат структури в 2/3 от общините за да могат да участват в изборите.Това ми напомня за истинското щастие на премиер министъра от победата на партията му в Полски Тръмбеж....
....
... Мисля,че ако дремят,както са свикнали,депутатите от опозицията ще паднат от политическата лодка.Структури в 2/3 от общините едва ли имат повечето от утвърдените малки партии..."

Това са мои думи извадени от контекста на целия материал.Пълният текст може да бъде видян тук:
http://www.btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=113914

Четири седмици по-късно:
"Balthazar_Ivanovich (18.07.2008 г. / 9:39ч.)
Ето как виждам нещата.Първо,очевидно е,че президентът се опитва да суспендира конституцията.Не случайно в ко..."
http://www.btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=115066

Както се казва,открийте разликите..

Ще ми бъде изключително неприятно след още 45 дни да попитам:КАЗВАХ ЛИ ВИ ААААЗ?

Alexander Arabadjiyski каза...

И НА ПЕНСИОНЕРИ И НА МЛКИ ДЕЦА Е ЯСНО ЧЕ БСП СИ Е ЧИСТО БКП-ДЕМОКРАЦИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА, ПРЕЗИДЕНТА ГОЦЕ Е ДОЛНА ШУШУМИГА ОТ ДС И ВСИЧКО Е МАФИЯ! ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯ КОМУНИЗМА ЗА ВТОРИ ПЪТ ТО Е ЯСНО! НО АКО КГБ НЕ КОНТРОЛИРА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ НИ ОЧКВА 2-РО КОСОВО ТУК В БЪЛГАРИЯ! ОНЕЯ БОЛНИТЕ МЮСЛЮМИ В РОДОПИТЕ И В КЪРДЖАЛИ ТОЛКОВА СА ИМ ПРОМИЛИ МОЗЪЦИТЕ ЧЕ СА ТУРЦИ ЧЕ ЧАК ПАРТИЙ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ ПРАВЯТ! ТАКА ЧЕ И ДА СВАЛИМ КОМУНИСТИТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ , УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАК ТРЯБВА ДА С КГБ ЗА ДЕ НЕ ЕСКАЛИРА ЕТНИЧЕСКА ВОЙНА!