Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 септември 2008 г.

В уникално щура държава живеем: управляват ни, оказва се, чукундури!

Че ни управляват лъжльовци, това го знаехме още от самото начало: веднага се съюзиха да управляват, а бяха се най-тържествено клели на изборите, че заедно никога няма да управляват. Че ни управляват крадци това си го знаехме априори, а пък ето сега даже цяла Европа ни го потвърди документално като ни каза: вие ако тия крадльовци можете да ги търпите, търпете ги, ние не можем! Че ни управляват циници, които нямат никакви морални скрупули, това си го знаем отколе: та нали всичките те бяха против капитализма, а сега до един сами са капиталисти! Но че ни управляват пълни недакърници и идиоти го научихме едва вчера: от бюджетния излишък, освен другите парични подаръци за пенсионерите и за децата, тръгващи в първи клас, щели да пратят, представете си, на почивка на море и на планина 5 000 "почетни представители" на двата милиона и половина пенсионери! И то на пълни държавни разноски - да се чуди и мае човек тая пък простотия кой им я подшушна?!!

Да, това го каза умният мальчик Станишев, стрина Масларова го потвърди, за това се била споразумяла коалицията: да идат на море или на планина 5 000 почетни пенсионера, избрани от пенсионерските съюзи, та да се заредят със сила и енергия преди зимния кошмар! Казаха го, а не се усещат, че е пълна простотия, която, както всяка простотия, има изцяло бумерангов ефект; но това, че не го усещат, показва, че са пълни идиоти, че са се самозабравили дотам, че допускат невероятни тъпотии. Разбира се, там, където се правят пълните простотии, там е и наш Гоце: туй "мероприятие" било съчинено на съвещание на президента с премиера и шефа на Парламента! (Да го питаш що и наш Гоце се вре между шамарите, ама нека, явно хептен е изкрейзил пък тоя?!) Щели, значи, да пратят на курорт на държавни разноски тия 5 000 почетни пенсионери: не може, таварищи, всички да заминете! Ама тия, дето идат, нека да разкажат на другите два милиона и половина как е на море, що се яде в ресторантите, как се лежи в джакузита, как се пие уиски! И не се усещат драгите ни чукундури, дето ни управляват, че с това бъркат в раната, в най-тънкото място на пенсионерската душа: щото това е гавра с останалите 2 495 000 пенсионера! По-лесен начин да настроиш пенсионерите срещу себе си няма, и, обърнете внимание, го правят, плащайки за това с нашите, с общите пари, които принадлежат на всички: ето на това аз му викам пълна комунистическа простотия! Което, впрочем, е радващо: щом са станали чак дотам неадекватни, явно и природата даже, а не само Европейския съюз, ги е осъдила на неминуемо отмиране. А пък да оставим на власт доказани чукундурести идиоти вече е скръбно за цялата нация: само униформени чукундури позволяват да ги управляват чак такива идиоти!

Е, останалата част от пенсионерите си мислят че са ги купили с ония "повече от 100 лева", които им обещават за Коледа. Сюблимният момент тук е това "повече от 100", като вероятно е преценено, че този интригуващ израз ще накара на тръпнат в надежда и мило упование пенсионерските сърца чак до Коледа, когато дядо Мраз, предрешен като Станишев - ако оцелее дотогава, разбира се, младото оригофренче - ще отвърже голямата торба. Щото "повече от 100 лева", съгласете се, наистина е интригуващ израз; повече от 100 са както 105 лева, така и 150, така и 300, така и 500, така и 5 000 - ех, мечти, мечти!!!

Е, ще тръпнат в най-радостни предчувствия пенсионерите чак до Коледа, ще нагъват дотогава лебец с фалшиво, точещо се като сополи кисело млекце от окаяната пенсийка, додето минат протестите срещу властта, ще мислят колко ли пък в повече от 100 ще им дадат и отпуснат таварищите Дмитрич, Гота и Доганец?! А в това време, докато пенсиите бленуват щастието да ядеш и дъвчеш с ченетата си истински пържоли, крадливата свита ще отмъкне и тихомълком ще лапне до шушка останалите милиарди от бюджета! Щото аз както и да го смятам, 2 500 000 Х 100 лева не е кой знае колко пара, 250 милиона е, и за децата още некой и друг милионец, нищо работа! Ала излишъкът до средата на годината е над 4 милиарда, още толкоз до края на годината: сещате ли се сега кой ще се наслади на голямото лапане?! Крадливите таварищи от коалицията ще приберат тихомълком милиардчетата, е, разбира се, уж са за пътища, уж са за незнам какво си било, ама ще скокнат радостно тия милиарди в обръчите от фирми на тристранните разбойници! А пък нека наивното пенсионерското братство да си чака своите идиотски "повече от 100 лева"...

Туйто, в най-щура, в уникално държава живеем, приятели, управлявана при това от най-тъпи, свръхкрадливи и уникално лъжливи управници. И да лъжат като хората не умеят тия идиоти бре, дават на пенсионерите трохи, осъществяват най-голямото в историята предизборно купуване на гласове, и то с държавни средства, със средства от бюджета, прибират в туй време с другата ръка колосални средства, цели милиарди, и си мислят, че сме толкоз прости да не се усетим ли?! Ала точно за тия работи, свързани с общите пари, българинът е най-чувствителен и най-внимателен, така че як автогол си вкара тристранната коалиция с раздаването на тия пари.

Щото като едното нищо ще скочат - а и непременно трябва да скочат и други съсловия! - които да рекат: и ний искаме пари от излишъчеца! Всички в един момент ще скочат да искат, да я видим как тогава коалицийката ще осъществи планираното лапване под масата на огромната част от излишъка. Ама тоз пусти Евросъюз е виновен дето настрои българина да гледа под лупа за какво идат парите му: ето затова е толкова вреден този Евросъюз бре, таварищи!!! Ето затова, за да си крадете на воля, дай да идем най-после в руско-Казахстанския съюз, в Африканския съюз ако требе да идем, но да се махаме от таз Европа, че така не се живее вече: да не можеш да крадеш като хората даже когато си на власт, не се търпи това, нали тъй, Догане?! А кво ще кажеш ти, Симеончо?! Яката сгази в лука, а как ли ще си пренесеш тия дни дворците в Испания като скочи разлютеният народ? Продавай докато е време, бързо ги продавай, драги ми Симеончо, щото тоя път ще бъдеш изгонен от България не с цял влак, ами с най-великолепен ритник!

Правителството, лишено вече даже и от разсъдък - надявам се съзряхте туй грозно обстоятелство - прави всичко възможно, за да се самосвали от власт. Прави всичко възможно да настрои всички срещу себе си: да видим сега как ще се изпокарат пенсионерските съюзи кой да иде на море без пари! Останаха само обръчите от фирми на трите крадливи управляващи партии, които да го крепят. Само да мръднем, само да скокнем, правителството ще падне даже от движението на въздуха. Е сега хептен ще се опозорим ако сме чак толкова некъдърни да бутнем правителство, което само прави всичко нужно повече и ден да не е на власт!

Дмитрич - с това завършвам - свил вчера най-гневно нежни устенца, измърмори няколко тъпотии срещу "тристранния триумвират" на опозицията, която била, представете си, "антибългарска": на това народът му вика "Нерде Ямбол, нерде Стамбул!". Били Б.Борисов и Костов не знам какви си; той е много хубав, щото, язък му за бащиното образование, оказва се, е по-тъп и по-прост даже и от бая си Тодара! Аз даже мисля, че правителството след глупостите, които върши в последните си дни, ще падне само ако единствено бат Бойко излезе пред Министерския съвет, там, долу, в ларгото, и изкрещи подобно на Боримечката: "Айдеее, мащайте се, мама ви крадлива, идете по дяволите ако искате, ама и час повече тук нема повече да седите!".

И Дмитрич ще подвие опашката и ще се махне; ако пък ние излезем да разтресем земята под краката на крадльовците, на секундата ще си идат даже. Това е, иска се само да излезем. Да видим какво ще стане - идат интересни дни. Както се кълнат китайците: "Да те накаже Бог да живееш в интересно време!"; дано обаче скоро стане най-интересно времето ни, че сме я загазили яко с тия така тъпи и крадливи разбойници-идиоти...

9 коментара:

Анонимен каза...

Много добър коментар на случващото се в страната. Има само една малка подробност - липса на гражданска солидарност.

Иначе, това правителство отдавна да си е отишло.

Анонимен каза...

Оффффф в това сме най-добри ние Булгарите, да си плямпаме. Бла бла онзи краде, Бла бла тоз краде , и бла и бла и блаааа. И какво правим всички, гледаме този и онзи как краде, че и му завиждаме, и си викаме, ехх защо и аз нямам толкова колкото него, ЕХХХХ. Ние сме едни цървули бре хора това сме си ние, чисти налъми сме ние. И напълно си ги заслужаваме управниците. Та нали ние сами си ги избрахме, ако беше друг хубаво ама не е, и сега ще си траем, защото ние сме ЦЪРВУЛИ. Как хубаво звучи, а ? ЦЪРВУЛ

Анонимен каза...

Много хубава статия. Аз пък не разбирам тези, които викат "ние сме такива и онакива, ние си ги избрахме". Не е така. Аз не съм ги избирала. Избраха ги подкупните малцинства и изкуфелите бабички, ама нали и те имат право на глас. Точно тези, чиито пенсии и социални помощи ние работещите плащаме. Като изпукат те, тогава ще избираме ние. И тогава няма да има нито СерГей, нито Доган, нито пък хеле оня германо-испанец.

Анонимен каза...

Да,коментарът е добър,а изводите и решенията как да продължим нататък нашия мизерен,опротивял ни живот!? Наистина прилича на пътечка в курник - къса и кървава,фрашкана с комунисти и хлъзгава от фекалии...
Нека много,много усърдно,целенасочено,издълбоко се молим на Бог, да влее разум в непробиваемите мозъци на българите,да осъзнаят въпиющата нужда от гражданска позиция и общество. Не знам дали ще доживея това - на 47 съм.

Анонимен каза...

Не трябва да слагаш всичко под един похлупак... а и едва ли си наясно с много неща.

Анонимен каза...

Това е най-големият цинизъм с българските пенсионери.

Анонимен каза...

Това е уж "хитро измислена схема" за крадене на пари от излишъка. Чух от СерГей че хотелите щели да бъдат 4-звездни! Контролните ортани трябва да проверят на кого принадлежат те, т.е. кой ще получи пари от излишъка съвсем легално. А инак си е подигравка с останалата част от пенсионерите.

Анонимен каза...

Оставете ги тези гадни костоваци. Не удостоявайте задните им части с благородното си внимание. Ние, здравомислещите, сме от друго тесто. Никога не забравяйте това! Оставете ги да се възхищават и да се подмазват на мръсника Иван Костов и кликата му.

Ах, щях да забравя и на Явор Дачков!

Аз когато през тези четири черни костовски години ме обземаше страх или униние прилагах една терапия. Представях си го този командир и диктатор, на този гаден Костов какво щеше да му се случи, ако се беше родил в някое канибалско племе, как щяха да го сварят в казана! Гот, нали!

За да ви успокоя ще се върна към едно по духовно време с няколко стиха из "Априлски сърца" 1981 г. Може и да ги имате в библиотеката В централата на ДСБ, но нищо аз ще ги напомня.

Ето: Ал Геров, посвещение на др. Т. Живков:
"В тебе има нещо от Левски,/
в тебе има нещо от Ботев/ и сърцето ми ръкопляска/
в името на живота."

Друго: Л. Еленков:

"Вървеше Янко/
върху гърбицата на Витиня заледен/
а всъщност беше Тодор/
рожденото му име".

И още: Н.Николом:

"Другарю Живков!Исках да Ви скрия/
в дълбокото сърце на моя стих/
Но мина четвърт век.И ще открия/
че все заради култове Ви крих/
...И нека светлият единен кумунизъм/да ни говори с ботевския глас/
че в бъдещето с подвизи се влиза/И с хора, Тодор Живков, като Вас".

Това е засега. Ако не бяха такива като подлеца Костов до сега да сме построили единнй комунизъм, но жалко... не се състоя!!!

Затова пък Костов сега е милиардер и вожд на всички зомбирани отрепки.

Ангел Грънчаров каза...

Ченгето откачи вече, ала казва и забележително умни приказки понякога: бесните са и "боговдъпновени"!

Ето бисерът му: Ако не бяха такива като подлеца Костов досега да сме построили единний комунизъм! Но жалко... не се състоя!!!

По-голяма похвала едва ли някой е давал за приноса на г-н Костов към историята на България! Каква ирония?! :-)