Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 септември 2008 г.

Скандал след скандал, гаф след гаф, провал след провал - така текат последните дни на правителството Гоце-Доган-Дмитрич-Симеон...

Историята показва убедително, че комунист най-много се бои от думата "оставка". Даже може да се направи тест: който се бои прекалено от думата "оставка", е комунист или е поне склонен към комуноидизиране. Толкова страшната и грозна дума "оставка" е толкова страшна и грозна защото вещае раздяла с най-милото за комуниста: властчицата. И затова тия се бият срещу оставките и за власт така, както подобава за комунист: душа, глава, очи, ръце, нозе, дори... гъз дава, власт обаче не дава!

Да, комунистът иска да умре на власт. За да е истински комунист, трябва да умре на власт: като Сталин, който агонизира няколко дни и умря в собствената си урина. Така мре достойния за властта автентичен комунист.

Иво Инджев е написал превъзходно точно и верно описание на последния текущ скандал в правителството и управляващата ни БСП. Премиерът, бидейки чак на далечната, но толкова омразна американско-капиталистическа земя, се провикна, че шефът на любимото му творение - Д(ан)С - бил крайно "честен човек и поради това нямал отношение към ставащото в и около поверената му агенция - като скандалите с подслушването на депутати". А самата Д(ан)С пък - най-любимото творение на премиера Дмитрич, с личицето и с очилцата си приличащ досущ на... младия Берия! - била подложена на жестока атака. И премиерът, както подобава за комунист, се хвърля в бой, за да отбие атаката. Вижте, прочетете какво пише И.Инджев по случая: кой ли пък е атакувал чак толкова Д(ан)С, как ли пък е възможно толкова беззащитната Д(ан)С да пази сигурността на държавата ни? И други такива любопитни въпроси си струва да бъдат поставени. Естествено, и Гоце се намеси в скандала, измивайки си ръцете с думите, че Д(ан)С не му била подчинена. И така прави поредния гаф, именно издавайки се, че тайничко си мечтае лично да оглави възродената Държавна сигурност, в чиито органи мина неговата толкова буйна младост.

Екшънът е достоен тъкмо за страна от Европейския съюз, няма що! Но работата почна да става дебела, щото "правилно уволненият от Д(ан)С Писанчев", както заяви пак премиерчето Станишевич чак от далечния Бостън, не хареса отредената му роля да е жертвено агне. И почна - о, небеса! - да се защищава из медиите, че "кристално честният и достоен" негов шеф на Д(ан)С Сертов много точно бил информиран за подслушванията на депутати, и то от самата управляваща партия! Значи наистина, както казва И.Инджев, обвинява в прав текст, че Станишев лъже в твърденията си, казани отзад океана, че шефът на ДАНС бил "непорочно ангелче" и пр. Виждате, битката става епохална, битката за власт, против оставките и т.н. Бият се ожесточено, както се бие комунист на "парижка барикада". Но, наистина: дали жестокият скандал в ДАНС няма да завлече в геената огнена и самото правителство?

Ще следим новия текущ скандал, който наподобява скандала с Румен Запалкин, изял му главата поне в правителството, не в партията му обаче. Тогава лично Гоце, ако помните, дръзна да заяви, че Р.Петков бил, подобно на Сертов, "много достоен и честен човек", че трябвало той да провежда реформите в МВР и пр. Каза го, а след ден-два Руменчо си отиде, понеже изглежда от Запада, от Европа натиснаха: чакайте бе, не може така, не може приятел на мафиотите да е водач на битката с тях, вие къде се намирате бе?! И Гоцето мълча ден-два за гафа си, пък и той предаде таварищ Запалкин, като заяви, че правилно е бил уволнен! Такива ми ти работи станаха, а сега да видим какво ще да има да става.

Скандал след скандал, гаф след гаф, провал след провал - така текат последните дни на правителството Гоце-Доган-Дмитрич-Симеон. Умира в страшна агония правителството на ченгесарската мафия: казахме, комунист всичко дава, власт обаче не дава. Готови са да завлекат в геената огнена - така им изглежда кошмарната възможност да са в опозиция, да не са на власт! - цялата страна, само и само да не се разделят с любимата си играчка: властчицата. Даже призракът на Иван Костов Страшний се зададе на хоризонта, леле, какъв кошмар! Особено обича да си играе с тази опасна играчка, властчицата, малкият Станишевич: помните ли как се разплака когато първия път царистите му туриха контрата? Тогава го избраха за премиер, а пък после не одобриха правителството му щото формулата 8:5:3 йощ не беше изнамерена? Тогава малкия набързо даже се закле, а се оказа след час, че няма правителство: сълзи му течаха като водопад по детско-хулиганското му личице.

Да, с рев дойде на власт, сега май с рев и ще да се разделя с нея! А, какво мислите, мили ми родни така благодушни избиратели, дето и малкото си пръстче не щете да мръднете, та да си иде от властта тоя резил?! И тая напаст около него, която прави пълни дивотии вече: окраде ни, изложи ни пред целия свят, показа, че живее на друга планета, унижава ни постоянно, сторвайки всякакви поклони пред Матушката, направи така, че Европа да пропищи от нас и да ни наложи най-сурови санкции!

А ний мълчим и се прозяваме, сякаш това не е нашата страна, сякаш това не се случва на нашата България. От нас историята иска нещо крайно просто: да им бием един великолепен шут или ритник, да прогоним тая вредна напаст, дето ни се е качила на главата, и то веднъж-завинаги, "навсегда", както обичат да казват таварищите. Всеки ден ще повтарям това: иска се ритник, иска се като се надигнем, с шут да изкопчим властчицата от вкоченените пръсти на толкова жадната за власт столетница. Няма друг начин, историята друг начин не знае...

Тия от друго не разбират, те срам даже нямат, а пък за морал да не говорим. Разбират само от шутове. Бити им от нас, гражданите, не загубили способността да се гневим заради ужасните безобразия, които творят всеки Божи ден. Не ви ли писна вече, а?! Докога ще ги търпим?! Те сами няма да си идат, ний трябва да ги изритаме оттам. Въпросът е кога ще ни кипне. Колкото по-рано, толкова по-добре: та да се спаси поне каквото може. Иначе всичко ще завлекат в провала си. Способни са на всичко заради властчицата проклетите комунисти!

(Забележка: ухилените на снимките Гоце и Дмитрич се смеят на вас, драги ми родни български търпеливци, страдалци и треперковци!)


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог "СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ". Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: