Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 ноември 2008 г.

Не е леко, но главната битка за съдбовната българска независимост от Русия вече е спечелена!

Иво Инджев е написал в блога си статията ДИПЛОМАЧКАНЕ, която вярвам ще прочетете отново, както всеки ден. Заслужава си, защото нашият отличен журналист с гражданско съзнание и човешки морал отново казва смело онова, което никой не смее да каже, или пък го казват с половин уста. Аз по своя си обичай искам тук да приведа поантата на статията му, а пък после да си кажа и своето мнение, понеже И. Инджев е повдигнал крайно важен проблем:

Ще припомня, че президентът Елцин бръщолевеше, че България ще поиска да се присъедини към ОНД-подобието на СССР, който иначе така ефектно беше погребан от самия Елцин. Скимнало му беше да каже това и после, когато от София се дочу плахо скимтене като форма на несъгласие (че говори от името на чужда суверенна държава) направо се учуди: какво толкова, нима не се обичаме!

Упорита е тази обич. Като срамна болест, прихваната в момент на национална слабост, последиците от която плащат невинните поколения.

Стъпил на такава здрава (но не особено здравословна за европейска България) традиция, руският посланик в ЕС Чижов нарече България троянски кон на Русия в ЕС. Официална София не реагира. Оказа се съгласна да бъде оседлана (и се престара в препускането в московската орбита, с което отдалечи страната ни от декларираната принадлежност към западните съюзни ангажименти).

Окуражен, Чижов повтори (близо 2 години по-късно): бил се надявал България да направи необходимото ЕС да не осъди Русия заради Грузия. Стигаме до уравнението: Русия мачка Грузия... Москва прави същото с нас, но от името на България по отношение на България. Грузия е вбесена. България не е.

Та именно в този контекст, зададен от г-н Инджев, аз счетох за нужно да напиша ето това:

Да, наистина, нас Русия няма смисъл да ни удря с военна сила, ний сами си се удряме: имаме си толкова много московски блюдолизци и подлизурковци на Кремъл, че руският имперски интерес - по отношение на толкова многострадалната от прекомерна мечешка руска обич България! - е гарантиран. На възловите постове у нас в момента са верни на Русия и директно подчинени на Путин национални предатели като президента Гоце Първанов например.

Ала въпреки всичката продажна ченгесаро-комуноидна проруска сволоч България успя да се изтръгне от смъртоносната прегръдка на руската мечка: България сега е в НАТО и ЕС! Главната битка за съдбовната българска независимост от Русия е спечелена!

Ето по тази причина шпионите на Москва и самата Москва посмъртно ще мразят Иван Йорданов (Костов), който промени геостратегическата ориентация на страната ни 180 градуса и ни обърна на Запад, натика ни в толкова омразните на Гоце НАТО и ЕС. Този е изворът на патологичната ненавист спрямо Костов, която в тия години беше демонстрирана от услужливите и продажни ченгесарски медии у нас, щедро заплатени от Чьорни и от Москва, от самия Путин.

Но от нас, дами и господа, зависи да не допуснем злите промосковски сили, които сега наистина имат надмощие, да вземат по-сериозен реванш, като ни компрометират както пред НАТО, така и пред САЩ, така и пред самия ЕС. Това, което става напоследък - усърдно разпалване на антиевропейски и антиамерикански настроения от старателната дружинка московски мекерета, които ни управляват - има точно тази стратегическа цел.

Целта им, следователно, е: Европа да стане пишман, че ни е приела, да ни налага нови и нови санкции, мнозинството у нас да си рече "Кво искат тия от Европа бе, какъв ни е келепирецът от тази Европа, дето постоянно ни глобява, сиреч ни краде!?" (Забележете нюанса, ще направят така да се окаже: не нашите промосковски мекерета крадат от парите на Европа, ами Европа ни била крала!!!), и в края на краищата промосковските ни управляващи да откликнат на въжделенията на тотално подведения и изманипулиран народец и да ни извадят и от НАТО, и от ЕС! Това е най-съкровената мечта и на Гоце Първанов, и на Дмитрич, и на всички останали от продажната компания, дето сме допуснали да се гаври с всинца ни!

Аз съм убеден, че Путин е поставил точно тази стратегическа цел на нашите Гоцета, Дмитриевичи, Сава Догановичи, Симеон Картничковци и пр. Няма какво да се залъгваме. И АТАКА възникна с тази цел и с газпромски парички. Не е ясно още с каква цел ни натрапват сега бат ви Бойко. То ще се разбере скоро.

Ала най-вече тъкмо от нас зависи какво тепърва ще става. Ние, гражданите, сме решаващия фактор на българските съдбини и на българската бъдещност - въпреки всичко. Защо ние сме България. България - т.е. ние и никой друг! - сама трябва да продължи да решава своята съдба. Напук на "мечтите и идеалите", дето са в сърцата на нашите промосковски управници! А като начало трябва да започнем с това да изритаме в най-скоро време от властта продажната пропутинска измет, дето ни управлява сега.


(Забележка: по същата тема, но от друг ъгъл погледната, може да видите и този текст: Какво е Русия за нас, българите?.)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Анонимен каза...

Интересна ще бъде статия,в която да опишеш първоивора на любовта към Русия и ненавистта към всичко западно и прогресивно.
wanderer

Ангел Грънчаров каза...

Готово, тази статия отдавна е написана, както и много други за България и Русия. Заповядай: http://angeligdb.wordpress.com/2008/08/13/1-79/

Анонимен каза...

Благодаря!