Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 декември 2008 г.

В годината на Русия в България управляващите доказаха, че служат единствено на интереса на путинска Русия

Иво Инджев пак е поставил много важна тема в блога си - Вътрешни злоупотреби с външното икономизиране - и независимо от това, че ми е крайно неудобно, се чувствам длъжен да я представя и на своите читатели. Неудобно ми е понеже излиза, че съм се "залепил" за неговия блог с някаква користна цел, примерно да черпя от популярността му - както някои не закъсняха да заявят - но какво да правя, като тъкмо той поставя най-важните и смислени теми?!

Пък и аз пред съвестта си съм спокоен, понеже от дълго време апелирам да се осъществява диалог между блогове, а не само диалог вътре в блоговете: убеден съм, че само така блоговете могат да станат значима обществена сила. А именно като се провежда следния принцип: когато някой блог постави значима тема, всички ангажирани блогове да я подемат, тази съдбовно важна за нацията ни тема да ирадиира, та да зарази по този начин целия интернет, и тогава ефектът върху съзнанията ще стане осезаем, колкото се може по-силен. Друг начин няма, и ето, аз показвам, че е възможно, като поемам предизвикателството от страна на И.Инджев, и правя нещо то да бъде подето и от други, та да има някакъв ефект в крайна сметка. А иначе ние, блогърите, да си бъдем и да си останем най-самотни, изолирани един от друг мърморковци едва ли е най-добрата алтернатива...

Ето един важен откъс от разсъждението на И.Инджев по повод на изявлението "не на някакъв министър на българско-руската дружба, а на Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи на европейска България, член на НАТО":

Икономизирането на външната политика дава резултати, казал той и посочил като илюстрация проектите „Южен поток” ,АЕЦ "Белене” и петролопровода „Бургас-Александруполис”. Това е същият този т.н. от президента Г.Първанов (чиито съветник беше Калфин) „голям шлем”, наденат на България от Путин през януари. Три руски проекта.

Заради тройния януарски удар на управляващите срещу западната стратегия за противопоставяне на руската енергийна експанзия управлението на тройната коалиция и нейният неуправляем ментор Г. Първанов изпаднаха в евроатлантическа изолация - Първанов не е стъпвал от тогава в столица на ЕС или НАТО, а Станишев стъпва по тези места вече като нестинарка - все по-рядко и със затихващи конвулсии (миналата седмица беше унизен в Берлин, където канцлерът Меркел прие по същото време софийския кмет Борисов, но не и него).


Приемайки изцяло крайната констатация на г-н Инджев, а именно, че "тези хора са непоправими и никаква поправка на кабинета, дори и да беше възможна, не може да ги промени", аз счетох за нужно да напиша там следния коментар:

Наистина са непоправими, ама те и не могат, пък и не искат да се променят, на тях им стига да са най-верни изпълнители на волята на Кремъл - такива са били, такива и ще си останат. От тях нищо различно не очаквам.

Но аз се питам нещо друго: как допуснахме едно мнозинство у нас да бъде най-умело излъгано от тия непоправими руско-путински мекерета, че те, представете си, били за ЕС, за евроатлантическа интеграция и пр., и ала бала?! Някой примерно може ли да повярва, че Гоце Първанов вече е убеден натовец - аз не мога, който може, да каже. Та на тия хора им е органично чужд самия дух на Европа и на Америка, те не могат да проумеят самите ценности на евро-американската цивилизация на индивидуалността и на свободата, те са генетично обременени да се възторгват само от миришещи московски сапаги, от водка със сельодка, от пелмени и чибуреки! Свобода ли? Индивидуалност ли? Личност ли? Глупости - в Русия още в някои рейони думата “личност” се употребява като обидна, като упрек, най-лошо е там да те нарекат, че си личност, щото стадото не понася личностите.

Същите са и нашите таварищи. Нищо европейско няма и не може да има в тях. Ето, сега си показват същинската същина, истинското си лице: Средна Азия и Северната авторитарна империя им били приоритет!!! От тях нищо друго, впрочем, не може да се очаква, но как допуснахме мнозина да си помислят, че тия наистина ще работят за пълноценното ни интегриране в Европа?! Нали си спомняте, те дълго лъгаха, че съставяли своята тройна коалиция под менторството на кагебисткия агент Гоце Първанов само и само, представете си, България да влезнела в Европейския съюз! Помните ли това? И, няма как, някои сякаш им поверваха…

А истината блесна след това: тия продажни руски мекерета освен че сервираха на Путин българската територия за неговите грандомански имперски проекти - да прекарва газопровод по дъното на Черно море! - направиха и всичко за да провалят европейското ни членство, не просто да направят България троянски кон на Русия в ЕС и в НАТО, но и да направят нужното Европа да съжали, че ни е приела, та белким да могат отново да ни върнат в съкровената сфера на руското влияние! Ето затова направиха така, че Европа да ни спира фондове, да ни налага санкции, да ни мъмри все едно че сме непослушен ученик, като целта им е достатъчно подличка: да възроптае благодушният народец у нас, че от Европа нищичко не получихме, да почне отново да милее и да копнее по "нерушимата и неръкотворна българо-съветско-руска дружба", да почне да проклина жестокия Запад, дето иска на ни прави насила европейци, именно дето настоява у нас да не се краде и пр. А пък когато се разгорят тия настроения, нашите руски мекерета, качени на бели коне и представяйки се за "освободители" от омразното демократично иго, да заявят:

- Щом народът ни веч не иска Европа - а ний правим всичко, за да угодим на милия наш многострадален народец! - то ний ще удовлетворим свещеното народно желание: излизаме и от НАТО, и от Европейския съюз! И се хвърляме в така дружелюбно разтворените обятия на нашите предани съветско-руско-белоруско-узбекски таварищи, които не само газчица ще ни дават, но и от гадните свобода и демокрация ще ни отърват! Нема страшно, таварищи, пак ще процъфтим под сянката така упоително пахнещия (миришещия) руски сапог!

Ето това ще кажат тогава, готов съм да се обзаложа с всеки, и съм сигурен, че ще спечеля баса. Защото им познавам най-тайните пружини в душата на тия продажници, те друго освен подлости и предателства да правят не могат.

Та ето, сега вече се видя какво представляват и колко струват нашите продажни управници. За нищо друго не стават освен да са най-примерни изпълнители на волята на Кремъл. Под старателно натруфеното с модерни европейски одежди лустро си лъсна досега старателно прикривания им червен задник…

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

4 коментара:

Yaroslav Zolotaryov каза...

I think Putin soon will not control our Siberia. And he has nothing except our Siberian oil and gas. So strategically there is no profit from Putin's support by anybody.

Анонимен каза...

Да, няма съмнение за плановете на Москва за България. Трябва да сме наясно, че Русия никога няма да се примири с българското членство в НАТО и ЕС. Ако не могат да обърнат България геополитически отново на изток, руснаците сигурно са готови да я затрият от лицето на земята. Б-я или ще е с нас, или няма да я има, така си мислят те. Геополитически България е във фокуса на Москва, направо е Кремълска обсесия, на моменти ми се струва, че те биха преглътнали по-скоро дори загубата на Украйна, отколкото на България.

За жалост в България Русия може да разчита на изключително мощна пета колона. Освен това в България русофобията няма голяма традиция и почва. Прибалтийските републики например имат големи руски малцинства, но местното население е антируски настроено. Българите като цяло може да не „обичат” непременно руснаците, но само отделни сегменти от обществото определено ги мразят.

Между другото има един американски анализатор Джефри Найквист, който, позовавайки се преди всичко на беглеца от КГБ Анатолий Голицин, твърди, че Русия все още се контролира в сянка от старите комунисти и че цялата демократизация е само един фарс с много по-далечна и зловеща цел: да се унищожи Запада и най-вече САЩ, като се приспи вниманието им и бъдат разложени отвътре морално и икономически. За целта Кремъл освен всичко инструментализирал и Ал Кайда, която била под контрола на Москва. В решаващия момент можело дори да бъде нанесен ядрен удар срещу Америка. Третата световна война предстояла, респ. била вече в ход. Според един друг американски анализатор световна война, инициирана от Кремъл, можело да се очаква през 2009.

Анонимен каза...

Кой каза дали българскито население е антируски, антифобски настроено?

Как смятате- да ни чачкат както щат, да унищожат почти цялята интелегенция преди 50 години, да ни накарат да се отречем от 2 милиона българи в чужбина????
Ясно е, че 90% от българите няма да простят това. Но на тях не им си чува гласа....Освен това пропагандата на вестниците и телевизиите в основното е проруска, правителството също...
Така, че народа ни е русофобски настроен, но му трият това от съзнанието и му записват, щамповат "благодарности" към "брата".

Анонимен каза...

Кой каза дали българскито население е антируски, антифобски настроено?

Как смятате- да ни чачкат както щат, да унищожат почти цялята интелегенция преди 50 години, да ни накарат да се отречем от 2 милиона българи в чужбина????
Ясно е, че 90% от българите няма да простят това. Но на тях не им си чува гласа....Освен това пропагандата на вестниците и телевизиите в основното е проруска, правителството също...
Така, че народа ни е русофобски настроен, но му трият това от съзнанието и му записват, щамповат "благодарности" към "брата".