Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 декември 2008 г.

Спор на недоволен путински комуноид с "европофили-българомразци"

В блога на И.Инджев се започна твърде показателна дискусия между "европофили" и "русофили", която ми се струва че трябва да бъде съхранена. По тази причина я копирам и я препечатвам и тук, за да се пази за поколенията, които няма как да не се интересуват от днешните български страсти - и бесове!

Всичко започна с "далекобойна артилерийска подготовка", осъществена, за да няма никакви съмнения, директно от рускоговорещи таварищи. Ето какво благоволиха да изрекат тия "дорогие таварищи":

Wewlynal рече: Очень интересно, но все в будущем хотелось бы еще побольше узнать об этом. Очень понравилась ваша статья!

DextVexPleld: Огромное человеческое спасибо!

DextVexPleld рече: Очень занимательно было почитать...

След това се обади някой си "Иванов", който за по-голяма категориална яснота ще го наричам "Иванич":

Иванич рече: Като ви гледам се едни и същите. Болшевишкия възпитаник като тартор (а може ли да е друг човек, завършил със съветска стипендия философия в меката на болшевизма-Ленинград); а както знаем, пише го в тяхната бибилия, история на ВКП(б), болшевиките били особена порода хора, способни и годни за всичко. Баобаба, отец ЙОВ, и още някои, да спрягат само една тема.

Колко е лошо всичко от, за и свързано Русия за България.

Ама 90% от бълг. народ не е съгласен вас, и вие сте 1 трабант чилечета. И сигурно това не е случайно. Забавното е, че хора, живяли по 4-5 год на руски гръб и сметка са байрактаре и водачи на това антируско хоро.

И аз съм за ЕС. Но не на всяка цена. Толкова доколкото е полезно за Бг. За САЩ и Русия толкова доколкото е изгодно и полезно за Бг. Не да им се навираме като просеци, каквито не сме. И не на всяка цена. Те живеят от интереси и сметки и ние трябва твърдо да защитаваме нашите.

ИНАЧЕ НЕ СМЕ НАЦИЯ, А НАРОД ОТ ЛАКЕИ, КАКВИТО ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ ИСКАТ ДА НИ НАПРАВЯТ НЯКОИ ПИШМАН ЕВРОФИЛИ. ЗА КОИТО ВСИЧКО БЪЛГАРСКО Е ЛОШО, И В КОИТО НЯМА НИЩО БЪЛГАРСКО.

Иво Инджев рече: Е, това ми е “любимо”: болшевишка, откъдето и да го погледнеш, кавалерийска атака срещу… ”болшевишки възпитаници”. Господине, опитайте се да допуснете, абстрахирайки се от личния си опит, че човек може да бъде и “невъзпитаник” спрямо средата, в която е бил принуден на живее.

И не говорете от името на българския народ и неговите 90 процента. Всъщност, дори да ви е вярна тържествената статистиката, какво от това!? Хубавинко ли ви е, уютно ли се чувствата да си имате такова болшинство”? Добре. Честито. Радвайте се. Какво се бутате при толкова презрени от вас хора, които не желаят да споделят вашето щастие?

Ако не можете да родите някаква смислена теза, освен да ругаете различните от вас, по-добре не се обаждайте повече тук, защото различните от вас имат поне едно право: да не търпят доволните от себе си натрапници и техните обиди.

Представете си, ако можете, че не всички държат да маршируват под строй с попътния вятър на “преобладващото течение”.

Съгласните с Живков бяха някъде към 100 процента, но на митинга в София на 18 ноември 1989-та , само седмица след като вашите другари го свалиха с цел да оседлаят отново държавата и ресурсите й, портретът му стърчеше килнат от едно кошче за боклук на ъгъла на ул. “Шипка” до Софийския университет и минувачите се надпреварваха да го заплюват.

И не ми казвайте, че това не са били вашите другари, защото не е важно какво си мислите, а какво си личи от позицията ви.

tanar рече: “само колкото било полезно…” Значи никак. Защото НИКАКВА е ползата за България от Бургас-Александропулис. А как да наречем новите договори с Газпром. Къде е там ползата, товарищ Иванов?

Веско рече: Тази статия за мен беше полезна с информацията за канцлера Меркел и подигравката с този дето е нарочен за наш премиер. Другаде това не съм го прочел или чул. Много интересно

Иво Инджев рече: Вестник “168 часа” посветиха на случката доста място и дори твърдят, че Станишев си е удължил престоя в Берлин с надежда да умлостиви Меркел, но въпреки това не е бил приет от нея.

Самият Борисов се появи по медиите триумфиращ на снимка с усмихнатата Меркел по време, когато Станишев се е надявал на подобна среща… Фактът беше отбелязан дори и в западни издания, които акцентираха върху половината от историята: че Борисов е припознат в Германия като бъдещият български премиер.

В този момент и аз рекох да се включа в дискусията, и инаписах следната реплика:

Ангел Грънчаров рече: Иванович написа ето тия знаменити думи:

“ИНАЧЕ НЕ СМЕ НАЦИЯ, А НАРОД ОТ ЛАКЕИ, КАКВИТО ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ ИСКАТ ДА НИ НАПРАВЯТ НЯКОИ ПИШМАН ЕВРОФИЛИ. ЗА КОИТО ВСИЧКО БЪЛГАРСКО Е ЛОШО, И В КОИТО НЯМА НИЩО БЪЛГАРСКО.”

Върху тия думи би могло да се напише цяла статия, защото в тях е “зарита” цялата психология на паникьосания пред съвременните реалности на света анахроничен болшевик, който всичко се мъчи да изопачи, иска всичко да направи тъкмо наопаки.

Евпора искала да ни прави “нация от лакеи”, пардон, еврофилите искали да ни правят такава лакейска нация?! И откъде-накъде го взе това, май механично прилага “челния съветски опит”, т.е. онова преживяно време, в което не само бяхме нация от слуги на Големия брат, но и нация от роби, от лишени от право на личностност безличия, обезправени и несвободни. За да приемеш, че Европа, основана на върховната ценност на свободата и на индивидуалността, иска да ни превръща в “нация от лакеи” означава, че за теб е идеал именно комуната от съветски тип, понеже Европа е тоталното отрицание на стадната комунистическа психология.

Абе с една дума тоя “мислещ” таварищ се издава откъдето и да го погледнеш, а пък опита му всичко да изопачи и изкористи, просто няма как да мине.

Аз доста съм писал за този тип психология в предишната си книга БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (Идеи за нашата философия на живота, историята и съвремеността), където описвам процесите на разпадане и на загубата на всякакви субстанциални опори от тази късна и съвсем парадоксална психология, която изби особено ясно в “идеологията” на “Атака”, вдъхновявана не от нещо друго, а само от руски пари.

Ето, и тоя Иванич твърди, че за “европофилите” - в болното му съзнание това е “погрешна” нагласа, а “правилната”, разбира се, е твърдоглавото русофилство! - “всичко българско” било лошо, нещо повече, в тях самите нямало нищо “българско”. И позволете ми да запитам какво разбира този кремълски галеник под “българско” и “българщина”? Разбира се, милите на сърцето му комуноидности, свидните му болшевишки догми и стереотипи, които, взети в своята цялост, са несъвместими с манталитета на европейски мислещия българин. Т.е. на автентичния, модерен и некомуноиден, българин, силеч на нормалния българин с неувреден от комунизма мозък.

Разбира се, няма никакъв смисъл да се спори с такива Иванчовци и Ивановичи, щото те не могат да проумеят ценностността на Запада и на Европа, към които, за зла тяхна участ, България въпреки всичко принадлежи - и от сферата на които те никога няма да могат да я извадят. Остава им само да вредят колкото могат, и те го правят най-усърдно в този исторически период. Понеже техни хора, комуноиди с най-мизерни души, успяха да се докопат до възловите постове в днешна Европейска България, което си е една същинска аномалия, резил и позор.

За нас, че сме го допуснали и още не сме ги изритали там, където им е мястото: в Сибир!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

1 коментар:

Анонимен каза...

Извън темата: първите три цитирани мнения са всъщност автоматичен спам без абсолютно никакво отношение към статията. Забавно е, че от време на време някой опитва да си говори с ботовете, но това не ги прави хора. Засега.