Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 януари 2009 г.

Скандал: президентът Гоце Първанов иска да види нацията ни "монолитно единна" както при комунизма!

Повече от всякога – пред лицето на световната икономическа криза, имаме нужда от съгласие; да работим заедно – един с друг, а не в безмислено противопоставяне. (Гоце Първанов, Президент на Республика България, страна-член на Европейския съюз и на общността от демократични и свободолюбиви нации на съвременния свят.)

Даа-а, туй бил казал нашият любим президент навръх Нова година! Аз не съм го чул, щото изключвам телевизора си когато туй лице се покаже на екрана в минутите преди 12 в новогодишната нощ.

"Противопоставянето" обаче не е "безмислено", то не е и толкова ужасно нещо, както се струва на "мислители" като Г.Първанов, Володя Путин, Лукашенко, Т.Живков, Ким Чен Ир, Тюркменбаши, Саддам Хюсеин, Сталин, Хитлер и други такива все най-дълбоки "мислители". Плеядата от "мислители", крайно ненавиждащи човешката свобода, е огромна, поради което не мога да ги изброя всичките. Важното е, че нашият "европейски президент" Гоце Първанов заема почетно място сред динозаврите на остатъчното комунистическо презрение спрямо личността и нейната свобода, което може да се открие в съвременния свят. Самият Първанов не живее в този свят, той, заедно с приятелите си Путин и Тюркменбаши, обитава съвсем друг иреален, сякаш паралелен свят, скрит дълбоко там, в сърцата на вечно влюбените в комунизма.

"Противопоставянето", различията, споровете, несъгласието, диалогичността, критиките, опонирането и пр. са съвсем естествени неща в човешкия свят, понеже ние, хората, сме различни. Ние, човешките същества, еднакви просто не можем да бъдем: и слава Богу че е така! Поради което не можем да бъдем единни ей-така, щото това му било изгодно на някой си Гоце или на Моце - или пък на Тюркменбаши! Единството на човешките същества се постига по съвсем друг начин, в сравнение с който си представят това споменатите вече мислители, а именно Г.Първанов, Володя Путин, Лукашенко, Т.Живков, Ким Чен Ир, Тюркменбаши, Саддам Хюсеин, Сталин, Хитлер и други такива все най-дълбоки "мислители". Единни ставаме едва през горнилото на съмненията, несъгласията, споровете, това единство е изстрадано, но е единствено разумното, а всяко друго единство, постигнато със сила, под натиск, просто щото "така Партията рече" или щото "така президента Гоце рече", т.е. чрез манипулации, чрез медийна диктатура, чрез лъжи и приспиване на масовия немислещ човек, е фалшиво, нездраво единство.

Точно по същия начин бяхме "монолитно единни", като скала, при социализма-комунизма, дето си е все същия в сърцата на Гоце, на Дмитрич и на други такива шмекери: който не беше съгласен с единството им, такъв или го лишаваха от глава (щото, види се, мислещата глава поражда несъгласия, руши единството, разваля "монолитността на народното цяло", ерго, трябва да бъде отрязана!), или го пращаха в концлагер, където, както след това научихме, го използвали за храна на прасетата. Ето този и идеалът за "тоталното единство", в който вярват и в който не могат да не вярват изброените проницателни мислители, а именно Г.Първанов, Володя Путин, Лукашенко, Т.Живков, Ким Чен Ир, Тюркменбаши, Саддам Хюсеин, Сталин, Хитлер и други такива все най-дълбоки "мислители".

А иначе онова естествено, нормално, човешко и национално единство, постигано през горнилото на несъгласията, на споровете, на дискусиите, на мъчителното търсене на истината, чрез изстрадването и мъчителното надмогване на различията, е пътят, по който е вървяла цивилизацията на свободата, именно западната цивилизация, на духа на която са толкова чужди Г.Първанов, Володя Путин, Лукашенко, Т.Живков, Ким Чен Ир, Тюркменбаши, Саддам Хюсеин, Сталин, Хитлер и други такива все най-дълбоки "мислители". Да, те са й органично чужди, понеже те живеят в съвсем друг свят на тъмата, на унижаването на човека, на използването на човеците за постигането на всякакви, дори и най-отвратителните и чудовищни цели. Любимият ви президент, скъпи ми български сънародници, е изкопаемо от епохата на тоталната унизеност на човешките същества, наричана комунизъм - да, същия този комунизъм, за който ни увериха наскоро, че си стоял непокътнат "там, дълбоко в сърцата им".

Иво Инджев е написал статия (Главнокомандващият стреля срещу “нихилизма”) по повод на новогодишното приветствие на Президента Гоце Първанов. Открил е в плявата на умните президентски слова две зрънца, а именно, първото:

Когато главнокомандващият ми каже загадъчно, че сега повече от всякога имаме нужда от съгласие, искам да знам защо именно сега и защо повече от всякога. А той го каза в новогодишната нощ, но не поясни какво му е изключителното на сегашния момент, който изисква съгласие повече от когато и да било преди.

И второто: Но думата „нихилизъм”, извадена от него от патрондаша с обичайните халосни приказки, блясва като бракониерски изстрел. Явно държавният глава ни подготвя да се обединим около линията на партията-ръководителка, която вади от стогодишния си арсенал обичайното оръжие под формата на познатата борба срещу Запада... И какво премерено стреляне в десетката само: Първанов подхвърли задачата за борбата с нихилизма насред най-високия градус на почерпения всенароден ентусиазъм, минути преди Дунавското хоро!

Великолепно и много точно е казано това от г-н Инджев, поздравления! Неговото е изстрел точно в десетката! Аз там, развълнуван, счетох за нужно да напиша следното:

Много точно забелязано и съвсем уместно казано, просто нищо повече не може да се добави. Горко ни с този и с такива управници, живеещи с представите на комунистическата парадигма: който не е като нас, е “нихилист”, дайте да се обединяваме, “врагът дебне” и пр. Първанката си живее в схемата на представи, характерни за 30-те години на ХХ век. И друго не знае, той е изкопаемо от съвсем друга епоха, на това се дължи крещящата му неадекватност спрямо реалностите на съвременния свят.

По тази причина от нас като народ - ако искаме да не загубим и последните основания за известно самоуважение - се иска да направим нужното и да бутнем не само вредното за България антиевропейско и антибългарско, т.е. проруско правителство, а също и да вземем оставката на този, който е основен виновник тези и такива управници да ни възседнат и да ни управляват така калпаво вече 3 години и половина. Първанов трябва да си иде заедно с чудовищното творение на неговите ръце - мафиотското проруско, антибългарско и антиевропейско правителство на тристранната коалиция.

Това ни е задачата за 2009 година, дано Бог ни даде сила и воля за да я изпълним, та да си възвърнем самоуважението! Честита Нова година на всички!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

И Евгени Тодоров е написал нещичко по същата тема: http://evgenitodorov.blog.bg/viewpost.php?id=272423

Изобщо темата едва ли ще остави някой безразличен: любимият ни Президент ни препоръчва да забравим всички обиди и разпри, да подскокнем, пак да се прегърнем, и да се обичаме, а не да се "противопоставяме"!!!

Анонимен каза...

Аз също много се възмутих от цялостното обръщение на президента /пиша го с малка буква,той не заслужава главната/.Нямаше да го слушам - никога не го слушам,когато е на екран,но този път бях провокирана от предварителното слово,което чух в този блог. Тъй като го считам за абсолютно точно,както и обръщението,което е написано в блога на Иво Инджев, исках да преценя как се разминават. С риск да се повторя с прежде коментиращите ще изкажа и аз възмущението си от "нуждата от съгласие..." и не само от това,ами "израстването на нацията ни"? - израсването ни по бедност ли или по промити мозъци? Интересно,какво ли е имал предвид президента? Защо няма куража да се обоснове? Придържам се към призива да ги издухаме на тези избори и вече никога да не припарват до власт.Вижда се какв могат и как чудесно го правят - да сринат една държава да я сведат до абсурдното положение,в което се намираме.Г-н Грънчаров, много ми харесва блога Ви. Чета го най-редовно и определено мога да кажа,че съм щастлива,че ви има и Вас и Иво Инджев и цялото това общество,което е истинското,интелигентното,мислещото. Благодаря Ви,че Ви има! Ана Грег

Анонимен каза...

Развълнувана от прочетеното,забравих най-важното:ДА НИ Е ЧЕСТИТА,СПОРНА И ЩАСТЛИВА НОВАТА 2009 ГОДИНА! ПОЖЕЛАВАМ НА ВАС И НА СЕМЕЙСТВОТО ВИ ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,КЪСМЕТ И МНОГО ОБИЧ! АНА ГРЕГ