Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 януари 2009 г.

Антиевропейският, проправителствен и пропрезидентски контрапротест на руско-българската енергийна мафия

Вчера, на 18 януари, се проведе "спонтанно" и "всенародно" шествие-митинг, в което били участвали 10 хиляди човека, главно надеждни мутри, биячи и бодигарди с черни очила, докарани за целта с платени от олигарха Ковачки автобуси и мерцедеси от цялата страна. Явно в София не могат да намерят и десет човека, които да ги подкрепят, та затова организаторите добре са поработили. Туй мероприятие имаше за цел да демонстрира "пълното несъгласие на българската душа с грозната несправедливост", която "лошата Европа" наложи върху печалбите на руско-българската енергийна мафия. Да, подобни думи казал един от претендентите за "щатен примапатриот на республиката", именно вождът на ВМРО, баш ченгето от ДС, добре охраненият таварищ Красю Каракачанов:

"Блоковете на "Козлодуй" трябва да бъдат пуснати не само защото има икономическа криза и проблем с доставките на газ, а и защото върху България бе наложена грозна несправедливост."

Колко вълнуващо само, направо покъртителни думи, плаче ми се даже! Сигурен съм, че Гоце Първанов, гледайки оттам горе, от високото, от прозорците на бастиона си организирано доведения под прозорците му "възмутен народ" до такава степен се е развълнувал при тия толкова силни думи, че си е поплакал горчиво, за да оплаче така несправедливия диктат на лошия Европейски съюз, дискриминиращ така милата на сърцето му Русия. А от другата страна на ларгото пък е подсмърчал и съветският гражданин Дмитрич, който специално е чакал протестиращите, та да приеме водачите им в неделния ден, и да окаже особено внимание на "гневната нация"; преди няколко дни същият този Дмитрич избяга чак в Москва, за да се скрие от един друг протест, съвсем граждански.

Ала за протеста на руско-българската енергийна мафия, разбира се, кротко е стоял в Министерския съвет и ги е чакал: организацията, подготвила митинга, държи под контрола си даже и премиера на България, и президента, и владиците, и кой ли не: поборниците за Задунайская губерния винаги са били много, също така са били и най-щедро платени с московско злато. Сега очаквам довечера и Слави Трифонов да завопие за пускането на реакторите, щото и неговите чувства се дирижират от финансови инжекции главно от същия източник.

А забелязахте ли официозните медии как ни информираха за казионния протест? Той, представете си, бил организиран от някакво "парламентарно представено Движение НАПРЕД" - абе аз защо не си спомням такова движение да е участвало преди три години в изборите, някой спомня ли си?! Не, няма как някой да си спомни, щото туй движение просто си напазарува неколцина "народни избраници", именно от ВМРО, ЛИДЕР, ЗНС и Георгьовден, които, впрочем, са готови да се продадат на всеки, стига да даде повечко. Та искам в тая връзка да кажа на благодушния народец, който след няколко месеца ще участва в изборите: ако някой от бас, балъци неедни, подкрепи това "Движение", то явно кукувица ви е изпила акъла! Виждате ли ги как се учредяват, като си купуват депутати, нима можете да вервате на такива: ако им вервате, значи си заслужавате съдбата. Скоро, сигурен съм, щедро платените медии приветливо от утре ще зажжужат, че "Движение НАПРЕД" се ползва с "всенародна поддръжка", и ще му дадат толкова проценти, колкото, разбира се, парички се изсипят в касите им.

За отбелязване е, че "Атака" не е участвала във "всенародния протест за пускане на блоковете". Явно не се е спазарила нещо. Но тия дни трябва да се очаква, че и тя ще се включи в хора, за да се подчертае "народния характер на дълбокия български копнеж" да се пуснат не само морално, но и тотално остарелите съветски реактори, които обаче са дойна крава за руско-българската енергийна мафия, потънала в пълен аморализъм, в корупция и в несрещана арогантност.

В тази ситуация силите, от които зависи бъдещето на България, общо взето вече се конфигурираха: проевропейски ориентираното демократично гражданско общество и подкрепяните от различните крила на руско-българската олигархична мафия управляващи, които работят против същинския национален интерес. И то като най-грозно спекулират, баламосвайки емоциите на наивниците, именно че уж се били загрижили за "евтиния ток", за "евтината газ" и за съвсем безплатната дружеска прегръдка на зажаднялата да ни стисне в обятията си ухилена руска мечка. В тази съдбовна ситуация всеки българин трябва да се определи на чия страна е. От това кои сили ще надделеят ще зависи пътя на България в 21-ия век. Длъжни сме да надмогнем реакцията на проруските антиевропейски носталгици и да запазим мястото на България сред проспериращите и свободни европейски държави.

Тия от нас, които са за този спасителен път на България нека да имат добрината да дойдат на гражданския митинг пред Парламента на 21 януари - седмица след като арогантната власт у нас показа грозното си комуноидно и кръволюбиво лице сме длъжни да й покажем, че не се страхуваме и че не сме се отказали да се борим за достойно бъдеще. И също да покажем че за нашата България ще направим онова, което трябва, което е наш дълг: нашата България е крайно време да се очисти най-решително от корупцията, от нравственото разложение, наложено на страната от управляващата руско-българска мафия, т.е. нацията ни да застане на здравите основи на автентичната демокрация и на пълноценната гражданска ангажираност с бъдещето ни, та да потръгнем напред, за да излезем от това тресавище, от това мъртвило, в което ни натикаха в последните години.

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

Няма коментари: