Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 май 2009 г.

Умрях от най-сладката смърт: смъртта на ликуващ, на задушил се от смях човек...

Е, почти умрях де, но наистина за малко да се пръсна от смях. Но да ви разказвам поред. Тази сутрин животът и битието ми бяха приготвили невероятен сюрприз: да попадна на интервюто на Бареков с... кой мислите? ... ами с Богомил Бонев, разбира се! Не мога да опиша как ми вдигна настроението това интервю: смях се до сълзи направо, в един момент така ми призля от смях, че се уплаших да не получа инфаркт, току-виж болното ми сърце не издържало на силната емоция! Но веселието, което Бареков тази сутрин ми подари, ще поддържа духа ми за цял ден.

И понеже съм щедър човек, ето, давам и на вас шанса да освежите духа си с радостен смях и весели чувства: Богомил Бонев: Мутрите се върнаха. Прочетете, посмейте се до насита: това интервю един ден ще се изучава в учебниците по журналистика. Защото е интервю, в което всяка дума трябва да се разбира тъкмо наопаки, т.е. всичко е лъжи, блъфове и усуквания, и то от най-гаменските, най-хашлашките, най-баламските. Явно е пресекнало вдъхновението на Богомил Бонев, генералът, който се прочу в миналите години като генерален лъжец. По-младите не знаят, но тази одиозна личност, след като в битността си на министър на вътрешните работи на Костов се продаде на бандита Майкъл (Миша) Чьорни, и след като Иван Костов, веднага щом разбра това, мълниеносно го изрита без жалост от кабинета си, Бонев тогава мина на директна служба при Чьорни. И няколко години дефилира, срещу заплащане с пари на Чьорни, разбира се, по медиите, за да плюе, да храчи и да замеря Костов даже с екскременти. С това явно се и прехранва, горкият, с хвърлянето на екскременти, но със спечелените пари успя да си направи и бляскав хотел в Банско, както твърдят "злите езици". И ето че измъкнаха от нафталина тъкмо тоя лъжльо: щом опряха до него, явно работите не отиват на добре за нашата бандитска олигархия.

Така Бонев стана главен герой на Кеворкян, на Тошо Тошев, на Слави Трифонов и други рицари на медийната война срещу Костов, която пък беше вдъхновявана от пари на Майкъл Чьорни, разбира се. Същият този Чьорни също беше безжалостно изритан от страната (без право някога да се върне!) от премиера Костов, с което Костов си създаде най-мощния и зъл враг, който изобщо е могъл да има. Богомил Бонев и Тодор Батков станаха адвокати и представители на руския мафиот Чьорни за България, като първият получи дължността "пръв медиен лъжец", а пък Батков се захвана с останалите афери, които води така успешно, че президентът Гоце Първанов наскоро го закичи с орден "Стара планина". Което е по причина, че за огромно съжаление на Гоце няма как същият орден да бъде турен на шията на самия Чьорни, щото ако го стори, Европейският съюз ще зареве с кървави сълзи. Такива ми ти работи, който иска повече да прочете за тия отдавна забравени епохални битки от миналото на младата българска демокрация, нека да се зачете в моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ, там всичко съм описал най-детайлно.

Та сега да се върна на така приятно развълнувалото и вдъхновило ме за цял ден интервю бареково с Богомил Бонев, който наскоро пък стана платен слуга (с длъжност "директор на Пловдивския панаир"!) на пловдивския олигарх Гергов, с което подчерта дебело съмненията, че нищо чудно самият Гергов да играе с парите на Чьорни след изгонването му. Аз искам да ви предложа тук най-вдъхновяващо смешните пасажи от това интервю; дръжте се здраво за стола за да не паднете от смях:

Бареков пита: Оценката ви за 8-те години на Първанов? Той опроверга ли скептиците?

Животът ги опроверга, защото станахме член на НАТО, ЕС - всичко, което беше в основата на дясната доктрина. То затова нямаме дясно може би. Извинявайте, но социалистите ни въведоха 10-процентен плосък данък. По-дясна политика от тази може ли да се измисли? Затова е пълна хазната. Това не беше мислимо даже при десните правителства. Затова премиерът е толкова добре приет навсякъде.

Неистов смях и хохот в залата! Дълго нестихващи овации! Бурни и продължителни ръкопляскания! Публиката си бърше сълзите и сополите от смях. Да продължим обаче нататък.

По въпроса за Сретен Йосич Богомил Бонев, естествено, лансира тезата, че за пребиваването му в България, логично погледнато, е виновен... Иван Костов. Щото след като той е, обективно казано, виновен за всичко, няма как да не е виновен и за това: ето думите му:

... Във всеки случай това буди много въпроси. И вместо Христо Бисеров да търси под вола теле по отношение на Бойко Борисов, трябва да зададе правилните въпроси на министър-председателя (Костов) и на шефа на НСС по това време.

Неистов смях и хохот в залата! Аплаузи, продължаващи сякаш цяла вечност! Дълго нестихващи овации! Бурни и продължителни ръкопляскания! Публиката си бърше сълзите и сополите от смях. Санитари и линейки изнасят припадналите от смях. Да продължим обаче нататък.

Развълнувалият се Бареков пита: Конфигурация Бойко-Костов-Яне Янев по-малко опасна ли би била от конфигурация Бойко Борисов-Костов?

Тази конфигурация ми прилича на вафли с яхния. Аз просто не виждам как може да стане.

Бареков става на крака, и ухилен в най-мазна гримаса, почва да ръкопляска! Неистов смях и хохот се подема в залата! Аплаузи, продължаващи сякаш цяла вечност! Дълго нестихващи овации! Бурни, продължителни, несекващи ръкопляскания! Публиката си бърше сълзите и сополите от смях. Санитари и линейки изнасят припадналите и получилите инфаркт. Доста възрастни дами са се попикали от смях и потоци от жълтата течност текат между краката на публиката. Да продължим обаче нататък.
Но това не е всичко, очаква ни кулминацията, ето я:

Тука (в бизнеса на Гергов и другите български олигарси) никой не е откраднал нищо и нищо не е занесъл вкъщи, за разлика от многобройните сделки с БГА Балкан или пък съмнителните приватизации, на които бяхме свидетели преди 10 години.

Неистов смях, рев, грохот и хохот, сякаш цял океан от човешки емоции се отпушва в залата! Аплаузи, продължаващи кажи-речи цяла вечност! Дълго нестихващи овации! Бурни и продължителни ръкопляскания! Публиката си бърше сълзите и сополите от смях. Санитари и линейки изнасят припадналите от смях. Възрастните дами отново са се попикали от смях и потоци от жълтата течност направо си текат между краката на публиката. Много ченета са се откачили от смях и се налага на тия хора спешно да идат на чекръкчии да им ги наместват. Много протези и изкуствени ченета на пенсионери са загубени и стъпкани в суматохата. Публиката почва да се кълчи от екстази и оргазми...

Да спрем дотук, щото ако продължа, нищо чудно да възникне и вселенски катаклизъм. Нищо чудно и Великото светило, Слънцето, да почне да се смее, и потоци от плазма, изригнали от устата му, да подпалят планетите. Налага се да спра, щото ми е лошо от смях. Ще ида за всеки случай на кардиолог днес, щото ме боли сърцето. Дано не съм получил инфаркт. Ако утре не се появя в блога, значи съм умрял от най-сладката смърт: смъртта на усмихнат, на смеещ се, на ликуващ човек. Благодаря ти, Бонев, за сутрешното веселие, което ми дари така щедро!

2 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

"Те, парите, са важни, без тях не може, но който пък има много пари, бере ядове от друг род, не по-малко неприятни от безпаричието"

(една възможна теза за размисъл)

Анонимен каза...

Извинявай, но мен ме разсмяха твоите думи, върху цитатите от интервюто. Почти всичко от това, което си написал е цитати и "смях в залата, аплаузи" и тем подобни смешки. Ако имаш някаква аргументация, че думите на Бонев са лъжи, изкажи ги, ще ми бъде интересно. Единственото, което виждам, че си направил е да изрекламираш книгата си по този начин. Не може да кажеш смях в залата и да не кжаш ЗАЩО?, просто е некоректно. А долкото имам наблюдения върху престъпността в България, тя беше преследвана най-много именно по времето на Бонев и за мен той е най-успешния министър на МВР. Затова и ще ми е интересно да прочета доводите ти защо смяташ, че той е лъжец.