Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 юни 2009 г.

За инструментите и механизмите на предизборната манипулация

С откровеното си изказване за механизмите и инструментите на властта, г-н Доган, освен като сръчен балкански политик, ни се представи и като вещ медиен манипулатор.

От високата трибуна в с.Кочан, той пред очите ни се опита да “прелее” и всъщност, да похаби значителен брой опозиционни гласове, пренасочвайки ги към фалшивата алтернатива на властта, ешелонирана от бившите тайни служби в първосигналния, носталгичен, възродителски вот.

В горещите предизборни дни, малко хора ще се замислят, че не е разумно да “атакуваме” злото, водени от инстинктите си и ще заложат на един антиДоган, т.е. на вожд с припокриващи се качества, недосегаем за критика и презиращ демократичните процедури.

И изборите на 5-ти юли ще протекат по сценария вечната задкулисна коалиция:

● С уморени “всезнайковци”, които ше повтарят, че “всички са маскари”;

● С морално (и материално) “извисени” “граждани”, които да се гмуркат безгрижно в морето;

● С търсачи на “точния човек”, тръгнали рано за гъби…

● Останалите ще гласуват или под строй, или овладени от цветна обсесия, или с аутистична отчужденост, “мислейки”: Да, нещо дълго се проточи този преход… всъщност, някой сигурно дърпа конците на дежурния партиен “Мойсей”… пък и какво толкоз й е лошото на “пустинята”?!

P.S. Скъпи “бедуини”:

● Да излезем от сценария на манипулаторите!

● Да гласуваме за Синята коалиция!


(Коментар от: Б.Павлов, коментарът е взет от блога на Иво Инджев)

Няма коментари: