Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 август 2009 г.

Чрез народна любов - към прогрес, просперитет, всякакви успехи и към пълно и окончателно благоденствие!

Журналистът-блогър Иван Бедров е написал лаконична бележка, озаглавена Чрез мързел към прогрес, в която отбелязва чудния и чудесен факт, че през целия месец август си е почивал, не е писал почти нищо в блога си, което обаче е довело до издигането му на най-предни места в рейтингите за блогове! И щастливец като него няма как да не заключи: "Решението е ясно - спирам да пиша и вървя нагоре!". На което моя милост не можеше да се въздържи да не реагира ето по този начин:

Какви ли чудесии не прави ирационалната народна любов у Българско, г-н Бедров! :-) Моя милост си съдра... пръстите от писане през целия август (излязоха до момента за август 95 статии, бележки, отклика и пр.!), а като гледам, за този месец съм паднал с по-няколко пункта във всички класации.

Изводът е: спечели народната любов, стани народен любемец, пък после си прави каквото ти скимне, успехът ти е гарантиран! Я вижте как вълните на народната любов носят на мощните си талази народните любимци Бойко Борисов и Георги Първанов.

Народът у нас, ако сте забелязвате, еднакво всеотдайно обича както "титаничния борец срещу безобразията на тройната коалиция" Бойко Борисов, така и нейният създател и вдъхновител, оня, който би следвало да носи основна отговорност за безобразията й, именно Президента Георги (Гоце) Първанов.

На този момент в абсурдната нашенска реалност обърна внимание тези дни г-н Иво Инджев, който също като мен това лято не си почива - за да поддържаме огъня на "блогърския фронт". И какво спечелихме от това?

Некоя и друга плюнка повече спечелихме, не друго...

Затуй и ние се радваме на щастливци като г-н Бедров: хем си почиваха цял месец, хем четящият народ ги обикна още повече!

Чудна, наистина необяснима е народната любов у Българско, какви ли не парадокси ни носи тя. Длъжни сме в тоя знаменателен момент да издигнем лозунга: "Чрез народна любов - към прогрес, просперитет, всякакви успехи и към пълно и окончателно благоденствие!". А така! Всички сме щастливи обаче че живеем в такава чудна страна де, какво да се оплакваме: случихме не само на народ, ами и на държава, ашколсун, блазе ни! :-)

3 коментара:

Анонимен каза...

Не пиши нищо за да те помислят за глупав, отколкото да пишеш и да не оставиш никакво съмнение за това...pf

Ангел Грънчаров каза...

Тъй, тъй, требе да траем, или най-малкото да ръкоплескаме, а кой си позволява да говори, да мърмори, да пише - он е вреден, он е льош, он е глупак, он е престъпник - тъй е било, тъй си е из Българско - от памтивека, пък, както върви, и занапред...

(Примери, ето да речем тия поговорки: "Преклонена главица сабя не я сече"; "Език кости нема, кости чупи" и т.н.)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, тоя, който не пише, го мислят за умен; иначе не Ви се получава афоризма... :-)