Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 2 декември 2009 г.

Всеки мислещ и пишещ човек е добре дошъл сред авторите на списание ИДЕИ

Днес получих имейл от Народната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий", отдел ISSN, с което ме известиха в битността ми "главен редактор", че списание ИДЕИ е получило своя международен номер за идентификация (ISSN) като периодично издание и той е 1313-9703. Списанието се издава от основания от мен Център за развитие на личността HUMANUS.

Това е добра новина. Радвам се, че нещата потръгват. Получавам и добри, дори превъзходни текстове за втората книжка на списанието, която трябва да излезе, живот и здраве да е, в края на януари 2010 година. Крайният срок за получаване на ръкописите, имащи намерението да бъдат включени във втората книжка, е до началото на Коледните празници. През коледните празници ще комплектувам книжка втора и в самото начало на 2010 година ще я пратя в печатницата, за да има време да бъде отпечатана на спокойствие. Зная добре, че този период - месец преди Нова година и месец след нея - в печатниците е стълпотворение от заявки за печат, предимно календари и други подобни, та затова предвиждам цял месец, в който да бъде отпечатан вторият брой.

Използвам случая да призова хората, които пишат, и които имат влечение към сериозните, задълбочени текстове по теми, вълнуващи всеки човек, т.е. по философски теми и проблеми да се възползват и смело да изпращат свои текстове. Имам предвид особено по-млади преподаватели по философия в университетите и гимназиите, хора с талант за писане, но с радост ще приема за отпечатване и стойностни текстове, написани от утвърдени имена в българската философия.

Все отлагам да ида до София и да поканя лично - за сътрудничество по списването и издаването на списанието - най-добрите български философи от СУ "Св.Климент Охридски", но и това ще сторя при първа възможност. Ако пък разберат от интернет за моите намерения, да заповядат, да се чувстват поканени. Както те, така и всеки друг мислещ и пишещ човек е добре дошъл в списанието, на което имам честта да съм главен редактор. Редакционният екип се попълни с още хора, а кои са те ще разберете когато излезе втора книжка.

1 коментар:

Ангел Грънчаров каза...

#

IT IS NO MEASURE OF HEALTH TO BE WELL ADJUSTED TO A PROFOUNDLY SICK SOCIETY ( ДА СИ ДОБРЕ ПРИСПОСОБЕН КЪМ БОЛНО ОБЩЕСТВО НЕ Е ПРИЗНАК НА ДОБРО ЗДРАВЕ

Коментар от: петър петров | декември 2, 2009, 22:11