Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 6 януари 2010 г.

Времето за проверка на истината за мита "Бойко Борисов" неумолимо иде

Иво Инджев е написал интересен коментар на тема По-нагли от „наглите“ и по-апаши от „апашите“ могат да са само… “нашите“, в който изразява свои размисли и безпокойства във връзка с вчерашното брутално убийство на Б.Цанков в центъра на София, на който самият той за малко можело да стане очевидец. Наложи ми се да реагирам по повод на случилото се и ето, мислите на г-н Инджев ми дадоха повод за това; написах в блога му следния коментар:

За това, че тъкмо "нашите" са най-големи наглеци и апаши, които са се разгащили до крайна степен, потвърждение е вчерашното убийство посред бял ден. Явно тия именно, нашите де, чувстват държавата и страната за нещо като своя бащиния, щом не се смущават от нищо - и посред бял ден, на хвърлей място от Съдебната Палата и от Централата на полицията, си стрелят все едно центъра на столицата е тяхно частно стрелбище. Държавата, ако не иска да потвърди подозрението, че е нещо като владение на българската мафия и на мутрите, трябва в днешната ситуация да предприеме извънредни и брутални мерки срещу бандитите и убийците.

Щото е минат вече всеки предел: мафията вече се гаври с държавата, с властта и с обществото! И затова ако тази власт не направи нещо за да върне респекта на престъпниците пред нейната сила, то тогава всички ние, поданиците на тая мафиотска държава, с пълно право ще можем да смятаме, че е истина твърдението: ако в другите държави има мафия, у нас мафията си има държава.

А Бойко Борисов пък, сега вече като премиер, има един страшен дълг пред обществото още от времето, в което беше главен секретар на МВР. В онова славно време, в което той се занимаваше главно с това да очарова огромните ята от репортерки, пърхащи нежно след него и мечтаещи главно за това някога да им падне сгоден случай да опипат барем мускулите на великия каратист, та значи в онова славно време се случиха много убийства, и то не на случайни хора, ами на т.н. "знакови фигури" на престъпния свят. Ний, подлеците, дето не забравяме случилото се, помним какво ставаше тогава, паметта не ни е къса като на други, и затуй ще кажем какво ставаше тогава - за да си го спомнят и ония, които я помнят ден до пладне, я и толкова не помнят.

Та тогава неуморният херой, звездата на медиите Б.Борисов, облечен в кожена мантия като Батман, минути след стрелбата кацваше на мястото на престъплението, даваше безчет интервюта, ала, знайно е, за зла участ нито един от убийците не беше хванат; а става дума не за два-три случая, а за много повече от 100! И това наведе някои анализатори, включително такива и от зад океана ("Конгрешънъл куотърли" май се казваше туй издание), та, казвам, това наведе някои коментатори на неслучайната мисъл, че самият Б.Борисов е нещо като негласен лидер на подземния свят у нас, който сам организира разпределението на сферите в него и, респективно, стрелбите по тоя и оня. Разбира се, Б.Борисов чинно отрече, но за жалост нищичко не можа да приведе като доказателство, че подобно обвинение не е истина; само дето каза, че туй, дето пишат американците в официален доклад за Конгреса, в който се спомена неговото име, било "чиста лъжа". Но факти в негова подкрепа, в подкрепа на непричастността му към подземния престъпен свят, така и не се намериха.

И се почака докато по-слабоумните и непаметливите забравят; и така се стигна до ония знаменити дни лятос преди изборите, в които моя милост със собствените си уши чу не веднъж и дваж, а много пъти следните убедителни думи на разпалени привърженици на Бойко-месията: "Он е от тях, он направи така, че да се изпозастрелят бандитите, с бандитите у нас може да се справи само бандит, ето, затуй аз гласувам за Бойко!". Вий, господа български гласоподаватели, чували ли сте някога за тази толкова разпространена теория - или само се правите на ударени, че не сте я чували?

Та ето, дойде момента Б.Борисов, туй чудо на природата, да покаже що е и на чия страна работи. Не го е доказал до този момент на такива скептици като мен, щото аз не вярвам на простонародни думи, които така очароват феновете му, че стигат до екстаз; обаче аз съм проклет човек и вярвам само на действията, на делата, на постиженията. На нищо друго не вервам и няма сила, която да ме застави да повервам. Логиката, която ще ме накара да повервам от кои е наш Бойко е простичка: "Гарван гарвану око вади ли?!". Чу ли ме, драги Бойко? Лесно ще се разбере що за птица си и момента за това дойде! Чакам да видя. Надявам се, и слепите, които хич не са малко у Нашенско, в тоя момент също ще прогледнат и видят...

Ако тоя път властта у нас, начело на която по народна воля е Б.Борисов, не се разправи безжалостно с мафията и с разпищолилите се бандити, то ще се окаже, че и за тази власт бандитите са от "наште", т.е. че власт и бандити у нас са едно и също нещо, да едно и също и при това неразделно и неразделимо нещо. Ето че времето за проверка на истината за мита Бойко Борисов неумолимо иде. Аз лично с нетърпение чакам тоя момент, щото за смотаняци като мен значение има само истината, голата истина, единствено тя и нищо друго. Басни нека да разправят на наивниците...

7 коментара:

Анонимен каза...

Бойко Борисов-демитологизация на мита или да препрочета "Синдикатът на престъпниците,кой от двата интелектуални варианта да предпочета или да се осланям на късата си памет.А що се отнася до народната поговарка за гарвана,то от личен опит зная,че ако последния опита да проникне в облаците на орлите,тупва пронизан от клюновете им на земята

Анонимен каза...

И едно леко допълнение към горния коментар.Вие дефинирата много точно политическата нагласа на българина-той винаги гласува на инат и с едно наум.Първото-тези се наядоха,стига им толкоз,второто-царят е благородник,той няма поне да краде,Бойко е бил сред престъпния свят,познава бандите и ще ги излови,ще мирясят те най-после,а ние най-после ще се почувстваме по-рахатлък.И знайно е какво следва от тази народопсихология-едни политически партизани сменят други,един месия замества,а народът-с пръст в устата.Като че ли в само един момент,на изборите през 1990-а,народът гласува по личен избор,и разбира се,изборите бяха фалшифицирани.Те,това е положението-убиха поредния разприказвал се,макар че,но за мъртвите,нито добро,нито лошо,поне за скандалните.

Анонимен каза...

Бих попитал по линията на народопсихологията: а как се връзва тази организирана престъпност с българския манталитет, след като България, за разлика от много други страни по света, вкл. най-развити, НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ТРАДИЦИЯ НА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ. Откъде се взе този феномен изведнъж? Да не би националният характер на българите да се е променил? Или обяснението е може би по-просто: всичко това става под командата и контрола на Москва и няма абсолютно нищо общо с България.

Анонимен каза...

Партизанското движение, не е ли форма на организирана престъпност?

Анонимен каза...

Ами,господа,тия дни убиха един ужким хроникьор на мафията,та от паметта ми изплува образът на истинския хроникьор на родния Октопод,бащата на вулгарната българска литература-Христо Калчев,лека му пръст.Та той в поредицата си от седемили осем книги дава точен отговар на въпросите на преждекоментиращите-кой създаде българската мафия.Ами,Козела,чийто прототип е,макар че за мъртвите-нито добро или зло,Андрей Луканов,а чий социален и политически проект бе той,всички знаем.Толкова по въпроса,но ставаше дума за нещо друго-докато чакаме поредният месия да ни поведе към по-добри дни,може да сме се претопили като народ,но нека не продължавам по-нататък-просто ме боли,много ме боли,включително и за собствената ми апатия

Анонимен каза...

Партизанското движение също е създадено, направлявано и контролирано от Москва, а не е автентичен български феномен.

Анонимен каза...

Блога Ви ме впечатли и се зачетох и зарадвах. В България мислещи и досетливи хора дет се вика с лопата да ги ринеш. Въпросът е щом всички сме наясно кой кой е защо продължаваме да позволяваме вече 20 и кусур години подчертавам да разиграваме НИЕ един и същ сценарии?
Последният месия беше избран с убедително мнозинство и избирателна активност. Всичко това ме навежда на мисълта че българите сме или нация от заклети тъпо упорити мазохисти или просто така ни е гот. И както е тръгнало с поговорките тук е място и аз да добавя една " Едно зло дет сам си направиш и девет села не могат ти сторят". Та така нека си попляскаме и зарадваме на поредното си разочарование, което сами си докарахме. Честито на печелившите! Следващата серия за върлите фенове на блудкави селяндурски трагикомедии ще е след няма и 4 години! До тогава рев мъки и мизерия за всички в изобилие!