Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 февруари 2010 г.

София е длъжна да реагира най-твърдо срещу безсрамното и нагло имперско поведение на руския посланик в НАТО!

Нещата взеха да стават дебели; аз още вчера срещнах тия недопустими думи на руския посланик в НАТО по адрес на България, съдържащи обидни твърдения за българската история, които, от друга страна погледнати, показват, че Русия продължава най-безцеремонно да се меси в нашите работи - и дори от кумова срама не се свени да крие това! А дори, напротив, най-нагло го демонстрира: все едно че сме някаква своенравна руска губерния, а не суверенна страна, при това член на Европейския съюз!

Което категорично ясно показва, че арогантната путинска дипломация продължава отколешната линия, свеждаща се до това България да бъде възприемана не като суверенна държава, а като своя "Задунайская губерния" - напоследък руснаците най-любезно нарекоха страната ни свой троянски кон в ЕС и НАТО - това пък на какво прилича вече?! А ето и най-нови издевателства на руски "дипломат" - посланика на Русия в НАТО на име Рогозин - по наш адрес:

В блога си в интернет Дмитрий Рогозин с ирония коментира американските планове за противоракетен щит в България. Посланикът нарича българите „братя”, но уточнява, че когато става дума за политика – те са непостоянни. Рогозин дава за пример, че България и в двете световни войни е воювала срещу Русия, но после бързо се преориентирала. Руският посланик в НАТО задава и риторичния въпрос – цитирам – може би и сега ще се ориентират правилно, не може така – три пъти поред – една и съща грешка.

Виждате ли как е соблаговолил да се изрази руския "дипломат", а - възхитете се от елегантната му "дипломатичност" и изръкопляскайте на откровеността му! Добре че Путин слага такива и толкова тъпи "дипломати", та да можем да сме наясно с истинските мисли и намерения на кремълския господар! Щото ако бяха поне малко по-умни управляващите Русия кагебешници, щяха още по-силно да ни обхванат в мрежите си.

Намесата в нашите работи е очебийно-арогантна и показва фрапантна наглост, невероятна даже за руския стереотип на отношение спрямо страната ни. Даже дипломатите на Сталин не са си позволявали да говорят по този начин за България - нищо че тогава България е била повалена от войските им и окупирана страна. Сега ми е много интересно ще има ли официална реакция от София - или и тоя път ще си замълчим?! И ако сега си замълчим, какво ли отношение от Русия можем да очакваме след това? Може би руснаците директно ще дебаркират във Варна и ще тръгнат с танкове към София - това ли да очакваме, та да се размърдат толкова неповратливите в това отношение наши управляващи?!

Аз бих искал да предложа и на (п)Резидента Гоце Първанов да се изкаже по случая, он нали е нещо като историк, туй е по неговата част?! Интересно ми е какво ли би смутолевил наш Гоце по адрес на кремълския си началник по линия на КГБ - или "дипломатично" ще си замълчи, демонстрирайки по този начин, че националното достойнство на България съвсем не вълнува рубладжия като него; щото той показа, че не е нищо друго освен най-верен слуга на руския интерес в България. И докога ли ний, българите, ще търпим това чудо на длъжността държавен глава на България; докога ли ще търпим руски мекерета като Гоце да бъдат носители на толкова печалната в наше време "българска държавност".

Но Гоце е ясен като прочетен вацовски вестник, от него нищо ново не може да се очаква. Мен обаче силно ме интригува какво ли пък ще рече по случая Премиерът Борисов. Аз знам какво би рекъл по повод на един такъв случай Иван Костов ако той беше Премиер на България - защото Костов беше единственият български Премиер, на който и окото му не трепна твърдо да застане срещу имперския интерес на Матушката, отстоявайки българския национален интерес. За Костов знам какво би рекъл и как би реагирал, ала за Бойко не знам - и ми е много интересно, не крия, че силно ми се ще да разбера какво би казал Бойко по повод на поредната руска наглост. Уж беше смелчак, уж беше безстрашен огнебоец, уж окото му от нищо не трепваше, уж беше несъкрушим каратист, уж никога не се огъваше - а сега да видим що ще стори и как ще се държи?!

Ще чакам днес-утре да видя дали ще се осмели нашият титан да промълви нещичко. Ако си замълчи, това ще е свидетелство за мен, че тихомълком се е хванал редом с Гоце да рипа на хорото по руска свирня, което умилително дружно рипат толкова много руски мекерета и продажници сред т.н. "български политически елит". Рипат така здраво под руската свирня, че чак джобовете им, пълни с руски златни рубли, тъй звънко ечат, та продират простора.

Срамота! Това повече не бива да се търпи! Ако сме поне малко българи, ако за нас България значи нещо, длъжни сме да натиснем управниците си да реагират срещу жестоката обида и поругаването на нашата национална чест. Защото руският посланик в НАТО ни представя все едно че сме страна-проститутка! Според него излиза, че България трябва да е предана, вечно верна и послушна до себеотдаване руска любовница, която Русия може да си мачка както си иска - и да прави с нея що си поиска!

Туй имах да река тая сутрин. Бързам да ида на работа - и ползвам случая да пожелая лек и ползотворен ден на всички! И заедно ще чакаме какво ще каже той път Бойко по повод на поредната руска наглост. Он иначе учудващо повратливо и скорострелно реагира по други, не толкова важни случаи, но да видим дали изобщо ще посмее нещо да промълви по най-важния случай. Това за него ще бъде един пореден тест - та малко по малко, ние, гласоподавателите, да почнем да проумяваме истинския му облик.

3 коментара:

Анонимен каза...

Едва ли силно те интригува какво ще рече Бойко Борисов по въпроса. Иначе щеше да знаеш, че Бойко Борисов каза, че преговори се водят, но той вижда нещата в контекста на сигурността на ЕС и НАТО. Ти задаваш ли си въпроса - защо американски щит, а не натовски? Не ти ли е по интересно мнението на Европейския съюз по въпроса за ПРО? И защо точно, когато се водят преговори между Русия и САЩ за отбранителни съоръжения се пробутват Румъния и България? България се държи като слугиня, а искаме да се отнасят към нея като към дама...Жалко.

Ангел Грънчаров каза...

Български продажници, служещи примерно и неотменно на руските имперски интереси, да наричат България "слугиня", е връх на дебелоочието, който е достижим само от най-непоправимите комуноиди...

Анонимен каза...

Грънчаров, ти само лозунги ли може да вдигаш? България е пълноправен член на ЕС и НАТО. Като такава е длъжна да съблюдава европейската външна политика и участва в системата за сигурност. Не на Америка. Не на Русия. На Европа.. Мисълта ти не може да надхвърли хоризонта на слугата, радващ се на новия господар и злорадващ към стария. Типично болшевишко мислене. Не, че може да се очаква друго, ама малко усилия за разбиране на европейските ценности не са никога излишни.