Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 май 2010 г.

За методите и средствата на борба с комунизма и комуноидността в съвременни условия

Във връзка с публикацията По случай именния ден на г-н Президента: защо Първанов е Гоце, а не Георги, защо не бива да бъде наричан Георги, какво означава да го наречеш Георги? получих писмено възражение от човека, който ме провокира да я напиша. Уважавайки правото му на позиция, публикувам неговата реплика, а пък най-отдолу ще видите и моя кратък отговор на възражението му:

Драги Г-н Грънчаров, прочетох три пъти отговора Ви на моята препоръка. Благодаря за вниманието Ви към мен.

Отговорът Ви е много качествен, но съвсем не в посоката, която аз целях. Този отговор е по-скоро психологически анализ на Президента на Република България и бегъл и неуспешен опит да направите релация между двете имена „Гоце“ и Георги Първанов. Преди да продължа, ще отговоря на некоректната Ви задявка по отношение на евентуалната ми комунистическа привързаност-принадлежност.

Съжалявам за досадата, но нямам избор. Двмата ми дядовци за затваряни от комунистическата сган след Девети, единия е бил в концентрационне лагер няколко години. Единия ми вуйчо е осъден на смърт, но не е екзекутиран. Баща ми го викаха много често в ДС, а един път му изиграха такъв номер, че щяха да го ликвидират. Изпратиха му агент на ДС, който се опита да го убеди да го преведе през Югославската граница, близо до Кюстендил, но баща ми не се подлъга.

На 15 годишна възраст наивника Радослав пишеше писма до ББС и др. станции, сам се сещате какво стана после. Радослав е единствения българин, издирил вдовицата на българския зъболекар от Самоков, който е бил хвърлен с около 200 човека от Самоковския край на Черната скала (Чамкория) заедно с дядото и неговия брат на нашия скиор Петър Попангелов (младши). П.П-лов (старши ) почина преди две години, лека му пръст. Вдовицата на зъболекаря живееше в Западна Германия, близо до Франфурт на Майн, доживя близо 100г., лека й пръст.

Нещата, които тя ми разказа, все още не са обнародвани в ККБ. Дори е живяла десетина години в България след зверското убийство на съпруга й. През 1955 г.емигрира с единствения им син Камен във ФРГ. Хора от партията на Първанов са ме били два пъти, вкарван съм, няма да кажа къде, имам три счупвания на черепа. Едното е от ръчката на предпазителя на автомат Клашников. Спирам дотук за да не се правя на герой. А има да разказвам още много.

Та това е част от моята „комунистическа дейност“ и привързаност към организцията на българските бандити ДС-БКП. А човек като Вас, родом само на няколко километра от Черната Скала на Боровец, без никакви затруднения може да откие „приндлежността“ ми към ДС.

Друго, неподправената ми толерантност към Вас и Вашите позиции, не Ви ли помагат да разберете, че уважавам Вашите анализи. Трето, ако се окаже един ден, че и Вие сте бил агент в ДС, дори без Ваше знание (те, болшевиките са способни на всичко!) трябва ли да се обозначавате на „Доце“, например. Трябва ли някой Ваш словесен противник да Ви прекръсти на Доце Грънчаров, Вие ще сте доволен ли?

Да, Др. Първанов може и да се гордее с факта, че е сътрудничил на ДС, но сътрудничаха стотици хиляди, такива бяха реалностите. То друга ДС нямаше. В момента лицето Герги Първанов е президент на България, под това име е представен на избирателите, под това име е избран, под това име е положил клетва, под това име е познат извън страната. И някой си казва, да, да, да, много добре, но този президент преди 10-20-30 години е бил агент на ДС с псевдоним Гоце, дайте да го прекръстим и го прекръства.

И Лех Валенса е бил агент на полската ДС, ама никой не го нарича Болер Валенса. Българчетата сме си несериозни и безотговорни същества, в това е проблема. Антикомунизмът е много сериозна кауза, много отговорна, много обективна. Емоционалните импровизации само обезценяват стойността на антикомунизма.

Искате пример ли, ами отворете сайта на Руския антикомунист Сергей Мельников и ще видите за какво става въпрос. Българските антикомунисти задължително трябва да се учат от съетските-руски антикомунисти. И друго, не променяйте смисъла на моята препоръка, аз само Ви препоръчвам когато разобличавате комунистическата сган, да ползвате сериозни похвати. Те, болшевиките, се страхуват само от сериозността.

Те,например не се страхуват и срамуват когато Вие и други ги определяте на „червени“, но когато ги наречете с истинското име „комунисти", "болшевики“ и др. тогава кипват. Червена идея, червени депутати, червена кауза, червени бабички, чисти глупости, с тези ли фрази ще се борим срещу комунистическата тирания?!

ОК, продължавайте в същия дух НЕуспехът Ви (ви) е в кърпа вързан!

Написа: radoslav

А ето и моя отговор:

Г-н Радослав, първо искам да Ви се извиня ако с нещо съм Ви обидил. Аз изразих допускане, че е възможно да сте свързан с органите на ДС, но съвсем не съм могъл да твърдя, че това е точно така, така че поводът Ви за обида е крайно несигурен, но както и да е, поднасям извиненията си. Прекланям се пред жертвите и мъките, които Вие и Вашия род сте понесли, наред с цялата нация, от комунизма и неговите сатрапи.

А по разисквания проблем за Гоце или Георги аз вече си казах становището. Не се стремя към никакъв успех, за мен единствения стимул е да казвам каквото мисля, т.е. да не си кривя душата. Заради тази своя привързаност съм понесъл доста щети, но продължавам да съм й верен.

Примерно, заради това, че наричам Първанов Гоце, а не Георги, много мои статии за Гоце не са публикувани включително и от антикомунистически вестници - по единствената причина, че редакторите им са имали разбирания, аналогични на Вашите (че не трябвало да се "обижда" Георги като се нарича "Гоце"!). Ако пък го бях наричал Георги, и особено ако пък бях писал в един съвсем друг тон за него, нищо чудно и парици да бях направил. Щото не зная дали Ви е известно, но тия, дето пишат ласкаво за г-н Президента, получават доста щедри и тлъсти хонорари във вестниците, които са собственост или са редактирани от приятели на Гоце (Тошо Тошев - агент Бор и пр.). А да сравнявате Гоце с Лех Валенса е просто смешно: Валенса може всякакъв да е бил, но е бил и си остава Валенса, а Гоце нищо друго не е бил освен Гоце. И дори няма как да бъде нещо различно от Гоце. Видяхте как подло публикува стенограмата на разговора си с министър Дянков? Ето този случай показва, че Негово "превъзходителство" г-н Президентът продължава да си е Гоце и нищо друго освен Гоце не може да бъде.

Така че напълно сте прав, аз с нищо не успях и няма да успея щом като продължавам да съм привързан към истината - и след като независимо от всичко не се отказвам да заявявам гласно това, което мисля. Напротив, загубих много и продължавам да губя всеки ден. Какво да правя, такава явно ми е била съдбата или ориста!

Бъдете жив и здрав!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

2 коментара:

Анонимен каза...

#
radoslav каза
май 29, 2010 at 4:17 pm e

Не,не съм се обидил,но малко некоректно подходихте към личността ми,инициирайки допускане,че имам нещо общо с комунистическата сган и нейните репресивни органи. Аз дори да не се съглася с нищо от Вашите тези,никога няма да се опитам да направя подобна ,некоректна асоциация,че сте бил съпричастен с ДС. Ето и малка корекция към Вашата дейност. Убежденията Ви не ги подлагам на съмнение,следя Ви от доста време,разминаване почти нямаме в разсъжденията си. Но всеки ,който се е определил и доказал като антикомунист ,задължително се бори със своето перо срещу тази напаст. Тази борба има свои правила,свои способи,своя фразеология,свой протокол,етика дори. Ако ползваме примитивни похвати,дребнави задявки,промяна на имена,никове,длъжности и пр.,борбата ни няма да е ефективна. А нали не искате да ни убедите,че пишете само от спортна злоба. Вие и много като Вас пишат ,за да има ефект от писането,иначе се получава игра в детската градина.Тези думи се потвърждават и от Вашите,където казвате,че са отказани от печат Ваши статии. Много правилно,истинските антикомунисти пишат сериозно и целенасочено,несериозността води до лигавене с материла. Допуснете,че правите грешка,изплзвайки преаклено много емоции,да, без тях не може,но публиката очаква силни думи,а не цветове,псевдоними,подигравки. Валенса изигра ролята на Троянски кон,също като нашите „кумири“-Желев,Димитров,Стоянов,Тренчев,Костов и др. Всички се оказаха комунистически подлоги. Както Валенса не пипна с пръст техните комунисти и не отвори архивите,така и посочените „наши“. Нито един от тях не е пипнал архивите само на Вапцаров,ето, сега ги отварят съвсем други лица,които не са се опрделяли като антикомунисти. Нещо смърди,дали големия антикомунист Костов нямаше време и сили да покаже делата на осъдените комунистически терористи. Не пипна и грабителите на държавата и хората,дето ни извдиха парите от банките. Изпрати Тодор Вълчев-главния координатор на крадците за посланик в Сърбия,така ли беше. И докъде стигнахме с борбата срещу комунистическата измет,познахте веднага,до никъде.
Отговор
#
Ангел Грънчаров каза
май 29, 2010 at 5:54 pm e

Г-н Радослав, ОК, разбрахме се, само Вие сте „истински антикомунист“, всички останали са все подлоги, предатели, са неистински, са все врагове. Изплюхте камъчето най-сетне. Апелирате уж за някакви морални граници, а пък сам изпаднахте в безгранично самомнение и самовлюбеност, които нямат нищо общо с нравствеността. Аман от такива ментори! Опитахте се да се представяте за „антикомунист“, доста умело инсценирахте нещата, за миг дори и мен за малко да заблудите и подведете, ала сега вече се дегизирахте; Вашият „антикомунизъм“ е огледално копие на комунизма; същият манталитет, същото лицемерие, същата нетърпимост към различно мислещите. Писал съм за тоя вид „антикомунизъм“ на креслювците, които се тупкаха в гърдите, че само те били „истински антикомунисти“, не даваха на никой друг да каже, че е антикомунист, а пък после се гушнаха с комунистите и сториха толкова предателства. А това, че слагате и Костов в редичката на доказаните предатели на каузата на демокрацията и антикомунизма, показва, че чисто и просто сте един провокатор. Бъдете жив и здрав, подвизавайте се обаче в други форуми, тук тия изтъркани номерца не вървят, не могат да хванат дикиш…

Karina каза...

добре, че има индикатори да ги различаваме :)