Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 юли 2010 г.

Мутра ли е Бойко? Мутра. Необразован? Необразован. Авторитарен? Авторитарен. Не ви харесва? Оплачете се в световната лига за сексуални реформи!

Електронен вестник, гледам, е препубликувал (по случай едногодишнината от управлението на Б.Борисов) онази статия на в-к Монд за него, която излезе миналата година, малко преди изборите, малко преди бойковия тирумф. В тази статия се казват доста нелицеприятни истини за нашия народен кумир, от рода примерно на тази:

В градината Бойко Борисов в черни шорти и бяло поло е седнал на люлка. С телосложение на хамалин, с лице на боец, къса коса, мургав тен, или мутра, както казват по филмите. Той дъвче огромна пура пред препълнен пепелник. Десният му крак е вдигнат на ниска масичка, стегнат в шина. “Кракът ме боли”, подхвърля той на френски, моля ви се...

За останалото той не се опитва да скрива лекото си отегчение. Отговорите са сухи, гъгниво произнесени фрази, подготвени от неговия антураж, на които преводачът се опитва да придаде тежест. Шефът поглежда към двата си мобилни телефона, разлиства български таблоид и се заглежда по материал за Анжелина Джоли. На ума идва оценката на един откровен дипломат: “В Брюксел този ще произведе сензация”.

И така нататък, прочетете статията ако още не сте я чели. А лично мен особено ме заинтересуваха коментарите под нея, понеже те показват как народецът възприема случилото се в тази една паметна година на бойковия триумф:

... Да, такъв е. Вероятно има и други нелицеприятни нещица... и кво от това? Върши ли работа това е въпроса и знам какво следва в коментарите.

... Това, че всичко в статията е вярно, не подлежи на съмнение. Но важният въпрос е не какъв е Б.Б., а защо човек като него стигна до най-силната властова позиция в държавата. Отговорът е един - провалиха се всички, които можеха да претендират, дори условно, за прозвището "политически елит". Провалиха се бившите комунисти, разделени на две групи - откровени милиционерки бандити - крадци, превърнали държавата в криминално гето, и стерилни политически апаратчици, неизбежно провалящи се на власт под диктата на първата група. Провалиха се "демократичните сили", защото тяхната приватизация се изроди в пладнешки обир на синята апаратна сган под ръководството на Костов (който, за разлика от другите, обаче има и заслуги за реформирането на икономиката и държавата). Този пладнешки обир отврати хората и стопи потенциала на СДС като движение за алтернатива. Не мога да кажа, че Симеон Кобург се е провалил - той дойде да краде и успя повече, отколкото беше планирал. Същото важи за Ахмед Доган, който се развихри подкрепян от двете си маши - червените дегенерати Първанов и Станишев. Е-е, айде сега да мислим заедно, драги сънародници - вие кой искате да дойде на власт след цялата тази оргия на последователно дефилиращи бандити? Шарл дьо Гол? Уинстън Чърчил? Или може би Джон Фицджералд Кенеди? И Бойко ни е много на нас на това дередже. Мутра? Мутра. Необразован? Необразован. Авторитарен? Авторитарен. Не ви харесва? Оплачете се в световната лига за сексуални реформи (Остап Бендер).

... "Аз лично се убедих, че в БГ когато някой защитава някоя партия и идея е само заради лични облаги. Зъл и подъл народ сме..." Не отричам, че ние, българите, изпростяхме тотално за тези 20 г. Отгоре излезе плявата. Но не всички сме зли и подли. А за Пожарникаря отдавна, много преди изборите, бе известно за връзките му и далаверите му (и тези на тогавашната му изгора), и въпреки това българите видяха в него Месията. Сега много от тези съжаляват и се осеферват, ама е късно. И не подкрепям постановката "всички са маскари"! Просто на "българина от улицата" ще му е нужно време да види действителността - в това сме известни, че сме бавни, но в края на краищата и това ще стане. Прочети още веднъж, но внимателно, текста, във връзка с който сега пишем тук. Написал го е не комунист, не социалист, а западен журналист. А те не са като нашите измекяри.

... Бойко не е толкова добър колкото го изкарват тези които го харесват - и не е толкова лош колкото го виждат тези, които не го харесват. Така е и с нас самите - нито сме толкова добри, нито толкова лоши за колкото се мислим. Тоест това значи че преценките ни за нещата се провалят отново и отново. Затова преди бяхме жертви на комунистите - а сега на разни други. Това е така защото самите ние сме измамници и негодници. И затова ставаме жертви на тези неща. Тези, които се опитват да мамят Бога, стават жертви на по-големи измамници. Няма какво повече да се каже за историята на света...

... Прочетох статията навремето, когато излезе за първи път, и ми беше доста смешна, защото не очаквах Боко Рапона да стане премиер. Сега това, което чета вече не ми изглежда толкова смешно, а по-скоро гротеска някаква. Какво да се прави - хубава работа, ама българска. Популацията си намери лицето, дето най и отива. Както беше казал един политически наблюдател - Борисов не е явление, а диагноза. Диагноза за един беден, прост и оскотял народ.

... За почитателите (и от двата пола) на Бойко Борисов - на пазара в Илиенци пуснаха чугунени отливки от члена на Бойко Борисов в реален размер. Изглеждат доста прилично и идват с поставка като за самурайски меч. Продавачите твърдят, че матрицата е снета от оригинала от фолк певица, най-вероятно Ивана.

... Българите сме малък етнос, който се стапя с 30 000 души годишно. Откъде извира тази разточителна взаимна омраза? Кой печели ако изчезнем,погубени от собствената си отрова?

... В-к Монд не може да бъде обвинен в пристрастия към комунистите, дори и към леко-левите... портретът е точен, портрет на човек, който си заслужаваме - всеки народ сам си избира съдбата. Но ние, българите, много обичаме да обвиняваме други за хала си... Халал да ви е Бойко - щом сте си го избрали - ще си го търпите!

... Народът е прост и си харесва Бойко. Един наивник по-горе даже пише, че малцина като Бойко се опълчвали срещу Русия. Хората дори не са в час, не четат, че Борисов прокарва всички руски проекти, след като уж е плямпал как ще ги спре.

... Брато, как да имаме едно мнение за нещата, естествено е, че който е на власт, има зад гърба си някого. Въпрос: ако Бойко нямаше охранителна фирма и не служеше на Тато, а след това на Царя, щеше ли сега да е на върха на политическата върхушка у нас???

... Искате поредния гладен като царя ли? Дойде да си прибере отнетите имоти. Или Сиромах Виденов? Видяхме и него. Ти ще управляваш ли 7 милиона говеда за 2000 лв.? Май не, а? Управител на хотел взима повече. Спрете с глупостите си и се замислете как да помогнете, а не как да плюете. Това го можем всички, някои дори го можем твърде добре.

1 коментар:

Анонимен каза...

Коментари

1.
marystaneva
1 ден

Дрън-дрън-дрън... И цялата работа е защото Бойко нито направи коалиция с Костов, нито даде министерство на Синята коалиция, нито се съгласи да предложи подкрепата си на Костов за президент. Костов е ясен. Ама Ангел Грънчаров какво печели или губи от всичко това? Вместо да отговори конкретно на въпросите, си прави реклама на книгите. Народът бил прост - не, господине, народът е мъдър! Той и Костов се беше разсърдил на народа, ама като дойдоха следващите избори му мина, а?

2.
aig_db
1 ден

Другарко marystaneva, довеждам до Ваше сведение: какво ще правя, какво ще мисля и какво ще говоря решавам аз, а не Вашия партиен комитет Навънка е вече 2010-та, а не 1950 година

3.
marystaneva
около 20 часа

Това ˝другарко˝ по навик от преди 1989-а ли го използвате? Вижте, господин Грънчаров, Вие си казахте Вашето мнение, аз - моето. Не разбирам какъв Ви е проблемът. Може би в това, че мнението ми е различно от Вашето? Все пак сме 2010-а, а не 1950-а, както Вие сам казахте... Между другото, през 1950-а аз още не съм била родена.

4.
aig_db
около 14 часа

Другарко, комунистът не може да си позволи да има мнение; неговото мнение е това на партията. Понеже откривам, че винаги си защитничка на ˝правилната партийна линия˝, та зотуй те удостоих със званието ˝другарко˝

5.
aig_db
около 14 часа

Не виждам нищо обидно в обръщението ˝другарко˝, то е ласкателно за определена категория хора

6.
marystaneva
около 9 часа

Ти явно си по-запознат и по-добре знаеш... Цял живот съм отстоявала правото си на собствено мнение. И комунист да бях, пак щях да го правя. Но слава богу, не съм се изкушавала да членувам в партии. Преди ГЕРБ. А съм в ГЕРБ не за да мисля като Бойко Борисов, а защото открих, че той мисли като мен. Не се обиждам от обращението ˝другарко˝ - ако искаш и лельо ми викай - все ми е тая. Просто ние с теб сме много различни.