Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 август 2010 г.

Действията на французите са съвсем демократични: законите трябва да важат за всички, дори и за циганите

В блога си Т.Сантов пише коментар под заглавие По действителен случай; ето основното от неговата теза:

Сюжет: 1. Развита демокрация; 2. Доста след началото на 21-ви век; 3. Идват цигани; 4. Демокрацията нещо не сработва и дават на циганите по триста евро, еднопосочен билет, и айде... откъдето дошли, че “не можем ви берем гейлето”.

Размисли: Добре де, ама циганите са си нашенски, а и ние уж сме в Европа, т.е. европейци са. И сега, като пристигнат пак тук тия, ние по-умни ли сме от французите, та да се справим? А ако вземем, че се опитаме да проверим, по френски маниер, законни ли са колибите им? Или пък, ако задълбаем по-надълбоко, работили ли са нещо в последните три месеца? И понеже е все “НЕ”, що ли не ги върнем, с по триста лева (обаче!) и пак с безплатен билет, там, откъдето са ни ги изпратили? На специалното внимание и грижи на евродепутатката Елс де Гроен, например. Все пак, да не забравяме, че тече "Десетилетието на ромското включване".

Това пише Т.Сантов. Рекох и аз да се включа с кратък коментар във връзка с неговите размисли; ето какво написах там:

Ако е вярно, че развитата демокрация означава законност и равенство пред законите, то в случая действията на французите са съвсем демократични: законите трябва да важат за всички, дори и за циганите. Ако представители на друг някой друг етнос отидат и си направят катун в Булонския лес, то и тях трябва да ги сполети същата участ.

Да, ама не: видяхме преди време в предаване на Карбовски как "чистокръвни" нашенци (не цигани) живеят в колиба в един парижки парк. Полицията изобщо не ги закачала.

Явно и цигани, и нецигани съвсем са прекалили, на което се дължи, предполагам, гнева на Саркози...

2 коментара:

Анонимен каза...

Прекалената толерантност само вреди на ромите/ циганите.Ако искат да са български/европейски граждани трябва да си..."налягат парцалите" и да пращат децата си да се учат, да изучатт и други професии освен просячество и проституиране.Самите те освен с кражби и измами да се хванат на работа според...липсващата си квалификация или просто да се научат да правят нещо...Да си плащат като нас ток, вода, данъци и пр.
Обаче различни фондации си живеят много добре на гърба на ромите и перат пари, ание българите хем им берем срама, хем плащаме заради тях...
в заключение КУЧЕТО/РОМЪТ ИЛИ РОМКАТА СКАЧА СПОРЕД СОПАТА
Впрочем всичко това се отнася и до не малко българи...които не отстъпват на ромите по цигански номера...moniount

K.Georgiev каза...

Освен всичко държат и солиден процент от етническия вот. Току виж си ги принудил да си плащат сметките и си изгубил няколко стотин хиляди гласа за партията.