Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 3 октомври 2010 г.

"Гражданският проект" на Първанов цели политически труп като него да бъде натикан в Мавзолея на останките от българската чалга политика

В своя коментар под заглавие Фокусът на Първанов с червената кирка Иво Инджев между другото пише следното:

С държавни средства, под благовидни, но всъщност законспирирани партизански предлози, Първанов си плете мрежата в държавата и се готви за следващия етап от запазване на граденото толкова години влияние. И в един момент ще изскочи с червената кирка на рамо и ще закопае безмилостно онези, които си мислят, че е оставен да на „доизживяване“.

Фокусът с кирката на Първанов е далеч по-ефективен от глупавия клип на Станишев с брадвата. Станишев си отсече клона, на който седи, а Първанов се окопава за нови битки. Това е причината, поради която е главен герой в книгата ми „Президент на РъБъ“. Само че не забелязвам да има негови опоненти в политиката, които да да направят логичния прочит на ходовете му и да му се противопоставят. А това, с извинение за евентуалното им набеждаване, ги прави негови съучастници.

Не ми се иска, но се налага и аз, пък макар и с отвращение, да направя коментар на това първаново безочие, което, впрочем, изобщо не е ново: няколко месеца преди да му свърши първия мандат, сиреч, преди следващите избори за президент, Първанов на държавни разноски обиколи и овърша цялата страна, посети даже последната безименна паланка, то не бяха първи копки, то не бяха рязания на ленти и на лози, то не бяха рипания на хорца, то не бяха щипания на детски бузчици, то не бяха скромни и нежни девически усмивчици спрямо природонаселението! Ето така, с държавни средства, със средствата на самия данъкоплатец, таваришч Перванович - който, като комунист, смята не без основание, че държавата за комунистите е нещо като бащиния, от която съвсем не е срамно да се краде! - успя да си купи втория президентски мандатец и още пет годинки да клечи над главите на избирателите, та белким поне малко поумнеят

Сега обаче Перванович е още по-озабочен - пиша с руски думички, щот това е негов втори майчин език: сякаш в Сирищник едно време все на руски са говорили! - тъй като след годинка му предстои окончателното отстраняване от така апетитно миришещия държавен кокал. Та лигите на "галеното дете на Партията" явно са потекли дотам, че най-безочливо тръгна с кортежите си из страната отново да щипе детски бузчици, да се кръсти безсрамно пред камерите в селски църквици, да копае първи копки, да реже ленти, ако требе, да пооре със съветски трактор дълбока оран в некое текезесе, понеже сега е есен, да направи сичко що се сети, но само и само да оплете некоя и друга овчица в своя частен "граждански проект". С който се цели един политически труп, какъвто е Първанов, по възможност без освирквания и с хвърляние на развалени яйца, а един вид "почетно", да бъде натикан в Мавзолея, сиреч, в Гробницата на българската псевдо и чалга политика.

Разбира се, доказан лъжец и крадец като Първанов това не е новост или инцидент. За да употребя тия справедливи думи имам точни основания: мезонетчетата, в София и в Париж за синчето, аферите със саддамов петрол, пушките за по 50 000 евро едната, които никой не знае как си ги е спечели - може би, знае ли се, хероят от Сирищник играе и е спечелил в някакви лотарии, може би в казина играе и печели, естествено, играейки пак с държавни парици?! А може и таваришч Путин лично да му ги е подарил, знае ли се, за боен другар Путин е готов на сичко! Та излиза, че такъв като Първанов, естествено, няма да изпита и капчица срам или пък угризение на съвестта за туй, че с държавен бензинец разкарва кортежа си из цялата страна, заедно с цялата си свита, та да прави своя съвсем частен "граждански проект". Да оставим настрана това, че един президент, един "обединител на нацията", по Конституция няма никакво право да разединява тази нация, правейки своя лична, частна, пък макар и погребална, политическа партия. Щото, като капак на всичко, както рекох по-горе, тая партия само ще може да изнесе от политиката, с почести и топовни гърмежи, политическия труп Първанов, а пък после било да го кремира, било дори да му соуружи гробница или мавзолей.

Първанов през годините на президентстването си не допринесе с нищо позитивно за живота и управлението на нацията, а беше изцяло вреден. Вместо да обединява, той постоянно и непрекъснато, най-усърдно разединяваше нацията. Противопостави всичко, за което се сети: мразените от него до гроб сини на толкова любимите му червени (той, разбира се, си остана най-виден червенушко!). Лошите ченгета от ДС противопостави на "хубавите" и на "добрите", като, естествено, сам себе си причисли към тия последните. Направи така, че в Европейския съюз никой държавник да не ще да го покани и да общува, пък и да се снима с него, нищо че сме страна от ЕС, ала пък за сметка на това наш Гоце протри от визити кремълските прагове - и праговете на всички тирани от средноазиатските комунистически и бандитски деспотии. Никога, по нито една насъщна държавна нужда или по икономически или от друг характер важен въпрос, той не застана на правилната страна, а винаги, на 100%, както отбеляза един наблюдател (Йордан Матеев) заставаше все на ретроградната, на обречената да се провали страна; с което показа интелектуално ниво, по-ниско от това на орангутаните, които, по метода на пробата и грешката, уцелват до 50% от правилните решения.

Нищо свястно не свърши за десетте години излежаване в царските покои, като изключим това, че работеше най-всеотдайно за руските интереси, имам предвид нахалните му налитания, сякаш е пиян казак, в защита на енергийните московски стратегически интереси на бойния му другар по КГБ Путин. Да изброявам ли още вредите, които нанесе туй абсурдно политическо лице, заемало най-висшия пост в държавата, но успяло да нанесе на тая държава толкова вреди, а преди всичко и най-вече нелечими морални поражения, че тя скоро едва ли ще се съвземе и ще стъпи на нозете си!

Спирам, понеже, в края на краищата, тоя партизанско-съветски конспиратор и подмолен комуно-олигархически терорист все пак има и едно постижение, има и един успех: успя, заедно с помощта на други като него ченгета, да съсипе младата и непрокопсала българска демокрация така, че тя се изроди напълно и тотално. И ето, днес вместо демокрация имаме плутократично-ченгесарско-милиционерска и преимуществено бандитска олигархия. Това е единственото постижение на тоя изцяло вреден "държавник", който нито може да го наречеш "български", нито пък "държавник"; неговата история убедително показва и доказва защо комунистическите чутури не увират: ами не увират, щото са бетонни!

Искам в завършек да сложа и становищата на двама-трима коментатори, които пишат твърде верни думи по нравствения казус Първанов; казано е, "Глас народен, глас Божи", дано народът вече да е почнал да усеща каква змия си сложи в пазвата преди девет годинки; та ето какво казват тия народни гласове:

„Виждаме партньор в лицето на президента и всички, които работят в подкрепа на неговата гражданска инициатива, която Георги Първанов изгражда по места…“ – думи на Сергей Станишев. Няма никакви потайности и законспирирани партизански предлози – това си е ачик далавера. Нито сме в предизборна кампания, нито Първанов е в отпуска – има съзнателно нарушение на закона. (Гларус)

Сеитбата е важно агротехническо мероприятие, при което става полагане на семето в почвата при определен и специфичен за всяка култура начин, срок, дълбочина и посевна норма. Когато се използва разсад, клубени, кореноплоди и посадъчен материал за трайни насаждения се използва понятието засаждане.

Другарят Първанов като селско момче знае, че сега е точното време за есенната сеитба. Какъв железен характер, какви здрави мишци, кирката направо е почервеняла в ръцете му! Днес в Роман, а утре другаря Първанов може да бъде и при вас. Поканете го, не го жалете! За кортежа на другаря Първанов няма невъзможни дестинации. Бързата покана Ви гарантира добро място в проекта 2010-2011 политическа есен. (ДСБар)

Логично е крадливите тарикати (от червената политическа класа на олигархичното им царство в РъБъ) да не се страхуват от народа си, защото парите на народа и пушките на Българската държава са в техните ръце. Нелогично е българската нация да знае истината (за политическата циркова демокрация в България) и да си трае (като пребито от бой и унижения магаре). (Румен Великов)

2 коментара:

http://www.policexpert.com Ат.Димитров каза...

ТОЗИ,КОЙТО ГО Е НАПИСАЛ Е ЗА СЪДЕНЕ В ГРАЖДАНСКО ДЕЛО !

Какво-Къде каза...

Aми хиляди всъщност биха подкрепили автора. А дали е за съдене аудиторията не е овча и знае най-добре.