Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 октомври 2010 г.

Скандално: Първанов от доста години дружи с бандита А.Петров-Трактора и го покровителства!

Прочетох интересна публикация, която ми се иска да прочетат повече хора, поради което я препубликувам и тук; ето и първоизточника: Политолог: Алексей Петров и Георги Първанов са близки отдавна

Доказателство за това е фактът, че Първанов включил Трактора в делегацията на Висшия партиен съвет в Китай. Това съобщи политологът Пламен Николов.

Близките връзките между Алексей Петров, БСП и Георги Първанов са още от края на 90-те години на миналия век. Доказателство за това е фактът, че Първанов включил Трактора в делегацията на Висшия партиен съвет в Китай. Това съобщи пред Люба Кулезич в предаването и „Рулетка” по Станция Нова политологът Пламен Николов.

Николов бе парламентарен секретар в кабинета на Жан Виденов, но напусна поста си със скандал. Преди 1989 г. е работил 10 години в Института за съвременни социални теории към Секретариата на ЦК на БКП, бил е и преводач към Единния държавен протокол, тоест запознат е с много строго секретни дела.

След като напуска Виденов, работи няколко години в "Мултигруп", ръководил е "Стратегическо и корпоративно планиране", както и стопански звена на компанията. В момента се занимава с частен консултантски бизнес.

Точно тогава му се случила изключително любопитната история, която разказа на Кулезич.

През 1997-8 г. той е изпълнителен директор на Арес Холдинг, оглавяван от Димитър Иванов, в структурите на Мултигруп. Компанията управлява доста бензиностанции. При него идва Никола Койчев, тогава председател на софийската градска организация на БСП. (Койчев е вече покойник, умря внезапно като Илия Божинов.) Той иска от Николов „Арес” да дава безплатно бензин на БСП. Моли го и да помогне Алексей Петров да овладее фирмата за "Такси С –експрес”. Когато това стане, компанията щяла да служи на новия лидер Първанов като своеобразна партийна служба ДОТИ (това е полицейската служба за проследяване и подслушване). Николов отказал.

Явно връзките на Трактора и „Позитано” са оттогава, каза Николов и посочи като доказателство факта, че Първанов е включил в партийната делегация до Китай Алексей Петров. На въпрос на Люба Кулезич готов ли е да свидетелства за това, Николов каза, че с удоволствие ще се яви в прокуратурата да опише въпросните връзки.

Каза още и че се надява обвинението отново да се поразрови около внезапната смърт на Илия Божинов, който публично обясняваше с какви рекетьорски методи Алексей Петров е овладял такси компанията.

БЛИЦ напомня, че преди време бившият депутат от ДСБ ген. Атанас Атанасов заяви, че Георги Първанов е спрял заповед за уволнение на Алексей Петров през 2003. По това време Трактора е щатен служител в НСС. Назначен е от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Същият обаче подписва заповедта за уволнението на Петров през 2003. Президентската намеса стопира процеса и бившата барета запазва службата си.

Отдавна се говори под сурдинка за евентуално познанство между Георги Първанов и Алексей Петров. Президентът отрича всяка връзка с Трактора. След скандала със стенограмата от разговора Първанов – Дянков, която президентът изнесе, от ДСБ го заядоха да пусне и записи от срещите си с Алексей Петров. Първанов отсече, че никога не се е виждал с Трактора на четири очи. Президентът обвини Костов и Атанасов в заговор срещу него.

24/10/2010

Няма коментари: