Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 ноември 2010 г.

Мартин Карбовски пак се разхлипа - в статия, писана за пари, за какво друго?!

Мартин Карбовски бил написал поредната си (поръчкова) статия за СТАНДАРТ под претенциозното, ала мъртвородено (претенциозно съчинено) заглавие На черните ни дробове пише "Произведено в България", в която някои хора прочели изключително силни и правдиви думи; ето ги:

Поколението получава инсулт. Красива работа. Някой ще напише книга, друг ще направи фондация. Баташов и Ицо Мутафчиев ще се оправят. Но никой няма да разбере истината за лайната, в които трябваше да плуваме - направихме невъзможното, за да постигнем обикновеното. Благодарение на нас все още имате държава, мамка му.

Момчетата ще се оправят, казвам ви. Те си коваха сцената, те си играха на нея, те ще излязат от дупката, в която паднаха. Първата кожа е нашата собствена, втората - чиста стомана.

Дръжте се, пичове, дръжте се!


На мен лично писанията на Карбовски ми се виждат блудкави, позьорски, маниерни - и той съвсем не може да ме впечатли, въпреки непъните му да е оригинален. Понеже текстовете му са предимно фрази, обличащи един беден, но за сметка на това крайно претенциозен смисъл. Щото дълбоките мисли, впрочем, не се дължат на обилното ядене на по-деликатесни продукти, които авторът явно може да си купи с тлъстите хонорари - давани за поръчкови слугински статии в скучновати олигархични вестници.

Та по тази причина, понеже съм си на моменти доста нахален, не се сдържах да напиша там, във Фейсгрупата, прославяща неговите прозрения, следната злобничка забележка:

Ужасно лъжлив позьор е тоя Карбовски, не го ли усещате? В Стандарт на статия броят поне по 100 лева на обикновен автор, а на по-специалните и на изпълняващите мръсни поръчки - неколкократно повече. Тия сърцераздирателни (и разридателни) словца дебеличкото галено момче на българските медии Карбовски ги пише единствено за пари, та да има какво да яде - и да трогва индивиди с притъпени към истината сетива, които получават стомашни спазми при четенето на фалшивите му излияния...

Ако такъв като Карбовски се окаже, че е щатния сърдечен и нравствен проповедник на народа, то това означава, че сме непоправимо увредена в ценностно и духовно отношение нация...

Това написах там. Обожателите на Карбовски за момента мълчат. Аз с моята реплика не исках да ги уязвя, а просто да вметна, че е възможна и друг род чувствителност, която не се впечатлява чак толкова от пълни с клишета маниерни статии, съдържащи изключително оскъден, но за сметка на това пък прекалено претенциозен смисъл.

5 коментара:

Анонимен каза...

Карбовски е и професионален рекетьор - ходи из чужбина и инревюира разни хорица, от които след това иска пари, защото - видиш ли - неговите писания и предавания били първокачествена реклама. Така и в Париж един българин-собственик на магазин се оплакваше, че Карбовски си изпросил почерпката.
Иначе не знам някой нормален човек да е харесвал някога методите на Карбовски - изтръгване на сърцераздирателни разкази от деца чрез подкуп и т.н.

Анонимен каза...

Batka, ebati glupaka si. Ne znam za karbovski, ama tebe te trese mnogo zloba i nekadyrnost. Gadno mi stava, kato ti cheta pisaniata. A citiranata statia izobshto ne govori za tova, za koeto ti smyrdish... Aide chupkata.

Анонимен каза...

Tozu Grancharov e klinichno lud

Недялко Тенев каза...

Езикът на Карбовски представлява глупости и псувни увити в Стандартен найлон.Дали не е писал той по-горните два коментара правейки се на Анонимен?Щото много си приличат:)

Longanlon каза...

на карбовски съм му фен от повече от 10 години

напоследък обаче (последната година) статиите и предаванията му станаха ужасни. някой плаща ли му да говори целенасочено такива глупости не знам...