Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 март 2011 г.

Кадафи трябва да си получи заслуженото; казано е: "За бясно куче - бесен прът"!

Великият американски президент Роналд Рейгън, унищожителят на империята на злото СССР, нарече навремето Кадафи "бясното куче на Изтока". Дойде моментът Кадафи да си получи заслуженото. Ударът върху него трябва да бъде безпощаден. Малко се иска, за да се разбягат продажниците и да рухне режима на това бясно куче. Но за тази цел се иска Кадафи да бъде ударен от военните сили на Запада. Дойде моментът за това.

Да, светът - в който Западът, страните, символизиращи цивилизацията на свободата, имам предвид САЩ, Англия, Франция, Италия - с цялата си мощ трябва да удари Кадафи, за да предпази либийските борци срещу неговата тирания от жестокото възмездие на почувствалия края си диктатор. Змията е най-опасна когато е настъпена. В тази битка не трябва да има никакво снизхождение: всяка мекушавост, всяко колебание, всяка непоследователност ще се възприеме като отстъпление пред силите на злото, които няма да се поколебаят да вземат реванш.

Ето защо трябва незабавно да започне освободителна война на обединените сили на Запада, на силите на НАТО, срещу най-арогантния диктатор, който светът познава след падането на Саддам Хюсеин. Иракският кръволок Хюсеин получи заслуженото и увисна на бесилото след справедлива според злодеянията му присъда от иракското правосъдие. За да стане възможно обаче това възмездие се наложи Америка, заедно със съюзниците си, да проведе военна операция, която събори диктатора от власт. Хюсеин се кри месеци наред в изби и землянки, накрая беше предаден от своите, хванат, съден и обесен. Същата съдба трябва да последва и побеснелия либийски диктатор Кадафи.

В близките дни ще се разбере дали номерцата на новопоявилия се "умиротворител" и "миролюбец" Кадафи ще минат, т.е. дали Западът ще му се върже на номерцата, т.е. дали ще позволи да бъде будалкан и въртян на пръста му. Вече има Резолюция на Съвета за сигурност на ООН, даваща право по кликата на диктатора Кадафи да бъде употребена военна сила - за да бъде неутрализиран. За мен лично този казус е проверка за това доколко сегашният американски президент Обама е способен да се справи с висотата на отговорната си роля - или ще прояви мекушавост, каквато американците не прощават. Потенциалният удар срещу Кадафи с военни средства от страна на Америка е проверка за това доколко демократът Обама става или не става за президент. Това ще разберем съвсем скоро.

Демократът Клинтън не се поколеба да даде заповед да бъде атакуван с военни сили режима на сръбският национал-комунист Милошевич, близък и интимен приятел на сегашния български президент Гоце Първанов, който тогава, в качеството си на лидер на БСП, му пишеше окуражаващи писма, започващи с думите "Скъпи другарю Милошевич!". Президентът Буш трябваше да вземе трудното решение да започне война срещу Саддам Хюсеин и той го стори без колебание. Сега Обама трябва да вземе решение да бъде атакуван Кадафи. Същият Кадафи, който беше наречен от великия американски президент Роналд Рейгън не иначе, а "бясното куче на Изтока". Прочее, Рейгън тогава даде заповед да бъде атакуван терористът Кадафи. Сега Обама трябва да довърши започнатото от Рейгън и Кадафи да си получи заслуженото.

Радващо е, че в този момент Франция, една велика демокрация, в лицето на сегашния си президент Саркози, се държи съвсем иначе в сравнение с малодушното френско поведение по времето на иракската криза. За предаността на Англия в защита на делото на свободата изобщо не си струва да се говори: англичаните винаги са били в редиците на най-смелите и самоотвержени борци за делото на свободата. Дори Берлускони, за да изтрие позора от това, че целуваше ръката на Кадафи, е готов сега да подкрепи битката срещу бясното куче на Изтока. Ще се радвам в близките дни да чуя, че Кадафи е ударен така от военните сили на НАТО, че повече никога да не може да се съвземе, а пък либийските борци за свобода, които доказаха смелостта си, ще довършат останалото.

Кадафи трябва да си получи заслуженото; казано е: "За бясно куче - бесен прът"!

Диктаторът с кървави ръце Кадафи трябва да бъде съборен и всякакви средства за тази кауза са оправдани. Западът трябва да поеме своя решаващ дял от тази операция по неутрализирането на Кадафи. Убеден съм, че ще го стори. Ако не иска да се опозори, ще го стори. Но ако не го стори, ще се опозори с тежкото неизмиваемо петно на малодушието. А един такъв имидж за Запада, на силата на който се крепи равновесието в съвременния свят, е предпоставка сигурността в целия свят да бъде поставена под въпрос. Това вече е разкош, който Западът съвсем не може да си позволи.

Ето защо Кадафи ще бъде атакуван и ще получи заслуженото. "За бясно куче - бесен прът!" - това е казал нашия понякога твърде мъдър народ. Само понякога, не винаги, за жалост, е мъдър народът ни. Ето защо спрямо бясното куче Кадафи никакъв компромис и всякаква прошка тук са просто неуместни. Иска се "бесен прът", иска се военна сила, за да бъде прекършен неговия гръбнак. И това ще бъде сторено, защото е повече от необходимо, защото е разумно...

1 коментар:

Анонимен каза...

От бесен, самозван философ - бесен коментар!