Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 април 2011 г.

В момента мафията подменя проевропейския избор на България с ценностите на „демократичния феодализъм" на Русия

Убеден съм, че грандиозното национално предателство да се строи АЕЦ „Белене“, за да се помогне на руската мафия и олигархията на КГБ да проникнат в Европейския съюз, не е най–голямата трагедия на България в днешния ден.

Това национално предателство е само следствие от друго – много по–грандиозно! Днес се подмененят ценностите на Западната демокрация с „ценностите“ на „демократичния“ феодализъм на Русия. А досега цялата българска политическа класа ни убеждаваше, че необратимо вървим към независима и демократична България – в нейния истински смисъл!

Убеждаваше ни, че вършим "мирен преход" от комунизъм към демокрация, а двадесет и една години след Кръглата маса се озовахме в Москва – столицата на световния комунизъм!

Заменен сега с „демократичния“ феодализъм на олигарсите! Не само тройката управляващи партии, посочена в заглавието, е виновна за всичко това. Виновна е цялата политическа класа!

Какво прави в НС Синята опозиция? Нейното място днес е на улицата, сред хората, за да оглави протестите, като върне на България нейното Десетоянуарско поведение!

Беше време, когато всяка вечер ни убеждаваха – „Ние няма да ви предадем!“…

Написа: Петър Драгулев

(ЗАБЕЛЕЖКА: На г-н Драгулев се наложи да му възразя; написах там следната реплика:

Драги г-н Драгулев, не е вярно твърдението Ви, че "цялата българска политическа класа" искала необратимо да вървим към независима и демократична България, към ценностите на Западната цивилизация. От самото начало на промените една част от тази т.н. "политическа класа", а именно червенушковците-комунисти и ченгетата, ни дърпаше към Русия, към северно-средно-азиатския деспотизъм, а пък друга част, именно сините, демократичните сили, бяхме встъпили в страшна битка за проевропейски курс, за прозападна ориентация и развитие на страната ни.

В един момент ние удържахме връх и успяхме да изтръгнем България от задушаващата прегръдка на руската мечка, ала по-нататък, за 10 години, ченгесаро-комуноидната напаст успя, както виждаме, да вземе своя реванш.

Но битката продължава. В тая битка не "целокупната политическа класа" ще се бие със самата себе си, както на Вас Ви се струва, а нещата са доведени до положение, че прозападните демократични сили, в и извън Парламента, и пробългарски ориентираните български граждани, в пълно единодействие, трябва да направим всичко, за да провалим плановете на олигархията да ни прави придатък на Русия. Залогът е голям: България, нейната свобода, достойнството ни като човеци и българи!

Извинявайте, че съм принуден тук да изтъквам толкова прости, елементарни истини относно епохалния български преход, но го правя, защото съзирам във Вашата позиция опит за изопачаване на реалното положение на нещата.

Бъдете жив и здрав!

11 коментара:

Анонимен каза...

Най накрая ще бъдем там ,откъдето не трябваше мангала и предателя Костов да ни маха.За двайсет години западни ценности,така западнахме,така обедняхме,така се свихме,че дано си стъпим на краката след всичко това.Общ съюз със всички православни държави,които са ни близки по душевност и манталитет,взаимопомощ в всички отрасли на икономиката ,селското стопанство и енергийния сектор.Да се даде пълен отпор на Англо-саксонската клика,начело с такива мекерета като ДЖОРЖ СОРОС ии сие,да не се допуска влиянието на ВАТИКАНА и разните му там секти.Възстановяване на ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ и СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ ,за да може малцинствата да бъдат обучени на елементарни навици,а не както досега фондациите на СОРОС да им дават само пари наготово,и да ги учат на права вредящи на държавността.Иповтарям,никакви сантименти по отношение на западния свят и Америка.Да живее православната общонст.

Томи Томев каза...

Още един увреден от комунизма, а пък може да не е увреден, а да сие просто комунист.

Анонимен каза...

Какво му е срамното да си комунист.Бяхме в СИВ,направихме си държава,която функционираше,имахме пазари,изнасяхме а не внасяхме.Работещо селско стопанство,икономика и общи пазари с взаимопомощ.Е,не можехме да плюем наляво и надясно като сега,ама сега като можем какво -цъфнахме и вързахме с такива драскачи като вас.Не разбрахте ли,че българина никога няма да приеме западния модел на живот.Винаги сме били различни ,и така ще си остане.Имаме друга душевност,друго отношение към живота.Ония темерути,като си ги харесвате ,отивайте при тях,стига сте ни обърквали душите,дяволите ви взели....

Ангел Грънчаров каза...

Именно, точно тъй е де, прав е човекът, имахме си всичко: и концлагери си имахме при социализъма, и загрижени за народното добруване милиционери и партийни секретари си имахме, и салам "кучешко наслаждение" си ядяхме донасита, и съветски филми си гледахме до пресищане, и спокойно си живеехме, щото "Партията" мислеше вместо нас и прочие, и так далее. А сега що? Прав е човекът: манталитетът на роба няма начин да не го влече към робството и робуването, за какво му е на робът свобода?! Само едно нещо дето бърка: не е такъв манталитетът на целия народ, тук не става дума за български, православен, славянски или прочие манталитет, присъщ на цели народи, а става дума просто за робски манталитет на комуноидите (г-жа Новодворская ги нарича "совки", идва от "съветски"!), които наистина не могат да живеят в условия на свобода, въздухът на свободата за такива е подобен на отрова. А, за жалост, и у нас, и в русия има едно свободолюбиво малцинство, което обърква идилията и нарушава съня на комуноидите, щастието на совките. За да се върне това, за което те мечтаят, просто трябва нас да ни избият, до един да ни посекат, и тогава - воала, ще дойде неописуемо радостния празник на комуноидите. Просто се иска да се пусне малко кръв, като на 9, 10 и 11 септември 1944 година, нали тъй, таваришч, правилно ли говоря? Разгадах ли най-интимните ти мисли?!

Анонимен каза...

СМЪРТ НА ПОБЕСНЕЛИТЕ КУЧЕТА ОТ ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО! За двайсет години западни ценности пропаднахме напълно. Да спрем кръстоносния поход на Ватиканската гмеж и Еврейската клика по света. Да дадем мощен отпор на силите, погубващи обикновенния човек. Никакви сантименталностти, да ги гоним до дупка! НАПРЕД, ТАВАРИШЧИ!

Недялко Тенев каза...

Г-н Грънчаров,
Петър Драгулев е напълно прав.Синята коалиция трябва категорично да оглави протестите срещу АЕЦ "Белене".А не да пуска напред младежките си организации,като че ли АЕЦ "Белене" е проблем само на младите.

Анонимен каза...

"Анонимен каза...

Какво му е срамното да си комунист.Бяхме в СИВ,направихме си държава,която функционираше,имахме пазари,изнасяхме а не внасяхме.Работещо селско стопанство,икономика и общи пазари с взаимопомощ..."

На този коментар искам да отговоря следното - Няма нищо гордо да си комунист по следните причини:
1. Да си комунист това значи, че си фашист.
2. Единствено комунистите-фашисти се отказаха от половината си народ и го нарекоха македонци и го наложиха с масови репресии.
3. Единствено комунистите-фашисти, превърнаха собствената си държава в концлагер и никой не можеше да напусне и отиде в свободния свят. Даже за да се отиде до баба Ванга в Петрич, се искаше открит лист от милицията, за право да отидеш до границата.
4. Единствено при комунистите-фашисти, селското стопанство функционираше, благодарение на феодалните норми - ангария - задължителен безплатен труд на деца, студенти, войници, работници, интелигенция.
5. Единствено комунистите-фашисти са способни и извършват държавни преврати за да управляват.
6. 10.11.1989 г. беше извършен вътрешно-партиен държавен преврат и целта беше "ПЕРЕСТРОЙКА" всички капителисти да бъдат единствено и само комунисти, е това стана факт.
7. Комунистите извратиха думата демокрация и я превърнаха в мръсна дума.
8. Комунистите разграбиха изцяло народното богатство и си го разпределиха помежду си и се превърнаха в ОЛИГАРСИ.

Чавдар Каменаров каза...

"Най накрая ще бъдем там ,откъдето не трябваше мангала и предателя Костов да ни маха.За двайсет години западни ценности,така западнахме,така обедняхме,така се свихме,че дано си стъпим на краката след всичко това.Общ съюз със всички православни държави,които са ни близки по душевност и манталитет..."

Този анонимен коментатор, явно не знае, че руснаците не са славяни. Славяни са варягите. И второ, благодарение на Костов, България беше измъкната от лапите на Русия, докато сега Бойко Борисов, отново ни връща там, откъдето Костов ни измъкна. Добре е, човек малко да прочете история, за ролята на Русия спрямо България и тогава да коментира. България не е освободена от Русия, а е завоювана. Освобождението на България започва с Берлинския Конгрес, който осакатява етническите граници само за да прекъсне домогванията на Русия до беломорието, а дава ограничена свобода на България, за да я няма Русия влияние на средиземноморието. Няма Сан-Стефански мирен договор, а има Сан-Стефанско предварително споразумение за спиране на военните действия, според което България остава окупиране от руските войски неограничено дълго време. Останалото е фантазия в болните мозъци на комунистите.

инж. Чавдар Каменаров каза...

За Бойко Борисов и начина на управление, бих искал да Ви публикувам едно мое стихотворение, от преди повече от година:


БОЙКО, БОЙКООО!!!

Бойко, Бойкооо… понеже си патриот-алтруист,
Ще ти дам нещо, за да не си песимист.

И тъй решил наш Бойко на света нещо да покаже
С големи напъни и упорство иска да се докаже,
Започна дълбокомислено да кадрува
И най-накрая без много много да мъдрува
Щракна с пръсти и измисли своята Нефертити (Р.Желева)
И без много да му мисли в Европа я запокити.

Стреснат, трогнат и в захлас
От страхотна хубост но в запас
Барозу викна от удивление
И се нацупи в проявление
Зер Мигленка вече е в забвение
И не вижда никакво проявление.

А в БГ-то Бойко действа страстно, зорко
Удари раздава и на ляво и на дясно бойко
Яне гордо първи удара понесе
И всинца групата го отнесе
Атака цяла целиничка в управление попадна
И без да иска, самичка цялата пропадна.

А ето, отново Бойко се задава
И никой не смее даже да пошава
И без много много да мъдрува
Отново почна да кадрува
Дипломати както и назначи,
Бързо, бързо двама уволни.

Гоце, неволно и фриволно обяви
Уволнените за най-добри аги
Зер, дипломати са най-добри
Как тъй станаха най-зли
Но Бойко никак не си поплюва
И веднага бързо ги заплюва.

Но, Бойко не спира чак до тука
Реформи иска той и не му пука
В просветата той тъй нагази
Че Данчето бързо я загази
И за да не стане зарезил
Кметица бързо я наредил


Ето и на енергетиката реда веч настъпва
На Трайко просветлението отново отстъпва
Бургас, Белене и Русия,
Уж нямаше веч да е месия
И всичко тръгна пак обратно
Бойко отново се размисли наобратно

А Гоце, Дянков, Цецка, Цецко и всички ДС-та
Отново нямат вече никакви досиета
И отново шумни, показни арести
„Нагли – 1, 2,” и т.н. все по-чести
Но идат ли в съда, отново са капки ненапити
Защото явно, паричките са веч изпити

А нашите магистрати, отново най-омърсени
И всички до един излизат от Красьо назначени
А Бойко както и да се почеши
Все някак си трябва да се и среши
Защото всичко тук е в безпорядък
Оставено от Сергей в хаос и непорядък

Има ли нещо което е в ред?
Пита Бойко всичките наред
„Хемус”, „Тракия” магистрали
Всеки кой е минал – драли, драли
Сергей и Царя пак укрили
Далавери всичките покрили

Затуй, питам аз тогава
Има ли нещо в таз държава
Кат цени, пенсии, заплати,
Нещо, което да не се клати,
Производство, икономика, финанси,
Да не се крепи на Красьовите ланци?

Анонимен каза...

Не смятам, че най-голямата заплаха за България и за ЕС е Русия. САЩ се опитват много по-настойчиво да се закрепят стабилно на Балканите и въобще в цяла Европа и в Близкия изток. Та те имат военни бази на наша територия! България може да спечели от борбите между Запада и Русия, ако има умели политици, които да не се съюзяват нито с едните, нито с другите, а вместо това да печелят изгоди за нас. Не смятам, че има нещо лошо в комунизма-това е една прекрасна идеология, според която всички са равни(говоря за комунизма според Карл Маркс, а не според Ленин и Сталин; не одобрявам проваления опит за налагане на комунизъм в България и СССР през 20 век). В наши дни комунизъм има по-скоро в САЩ, отколкото в Русия.

Ангел Грънчаров каза...

Пишете пълни нелепици, пълни глупости... "прекрасна идеология" бил комунизмът, да, наистина прекрасна, тоталното насилие над личностите и несвободата наистина е нещо "прекрасно" :-(