Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 юли 2011 г.

Долу злостните вредители, дръзнали да развалят толкова приятно ухаещата на партенки общобългарска нравствена кочина!

Иво Инджев е написал коментар под заглавие Атака на шистофренията, в който, както забелазвате, предлага нова дума: "шистофрения". Това заболяване, оказва се, се предизвиква, по гледната точка на И.Инджев, от специфичен вирус, носещ името "рубли" (може и "евра", що не и долари, ний от долари не се гнусим, гнусим се само от американския империализъм?!). Това заболяване, оказва се, особено ярко се е проявило напоследък у фюрера на АТАКА Сидеров, който, инфектиран с повечко рублички, се бил изказал ето така:

“Защо Цветан Цветанов? Трайчо Трайков е много повече за отстраняване, върви по грешен път, например за шистовия газ – доказано вредно е. Последното му прегрешение ще бъде, ако подпише договор с фирма “Шеврон” за добив на шистов газ в Добруджа. На най-плодородната земя да започнат сондажи, е убийство за българската земя“.

Туй замечателно изказване Сидеров го бил направил по БиТиВи-то. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: