Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 юли 2011 г.

Тия, които крещят, че парите са "най-долното" и "най-презряното" нещо, най-много ламтят за тях!

На едно място тази сутрин чета претенциозно писание, носещо името Парите... ?!. Става дума все за оня същия блог, който преди време ни убеждаваше дълго, че няма смисъл да идем да гласуваме, щото всички политици били маскари - и затуй трябвало да хвърлим гласа си на вятъра и пр. Сещате ли се, аз дълго време спорих с анонимния автор на този блог, а той мълчеше - щото нямаше какво особено да каже.

Та сега същият тоя списувач се е нахвърлил срещу парите, по-скоро срещу богатите и срещу "капитализма". Прочетете що е написал все пак, стига да имате време за губене. Ако нямате време за губене, тогава пак си загубете времето като поне прочете моя коментар, който ми се наложи да напиша - защото не мога да търпя и безучастно да гледам със скръстени ръце когато някой се е отдал на словоблудства и лъжи; та ето какво написах там:

Хей, приятел, абе ти да не си написал нов "Комунистически манифест" бе? Абсолютно същия пафос, страст, абсолютно същата озлобеност струи от съчинението ти. Парите, санким, капиталът, бил извора на всичките ни нещастия, тъй ли?! Ами като не обичаш толкова парите, що не раздадеш на бедните всичко, що имаш? Но вместо това обаче си личи, че твърде жадно гледаш към чуждите пари - и се чудиш как да направиш така, че хората дотолкова да се отвратят от парите изобщо, че сами да (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров отново плюе комунизма без да вижда че това което защитава е също толкова пропито от алчност и безумие. Естествено, не всички богати хора са престъпници, но също така и не всички с леви убеждения са такива по презумпция.

Проблемите който така активно обсъждаме от маса време се намират отвъд пол, раса, национална принадлежност, сексуална ориентация, религия, дори и идеология, защото всяка една такава бива изопачена от него.

Страх и Алчност… вървят ръка за ръка и най добре се обясняват с еволюционния ни багаж. Да, притежаваме техническата възможност да пишем коментари по blog-ове.. но мозъците ни не са се променили особено много за времето на индустриалната революция. В нас още се таят тероториалността и агресията присъща на влечугите например и ще мине още доста време преди да осъзнаем посоката която сме поели по инерция преди да успеем да се откъснем от пъпната връв която ни заробва по един или друг начин. Все още зависим от обществото като цяло, от ресурсите итн. Изключително много се съмнявам че ще оцелеем ако продължаваме да се опитваме да решаваме стари проблеми със старите си решения.

Успех