Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 юли 2011 г.

Един нов и при това чудесен новинарски сайт - и една статия, "открадната" от него

Един твърде млад човек се е захванал с крайно амбициозна задача: да направи свой новинарски сайт! И го е направил, изглежда чудесно, а стартът му беше на 1 юли. Нарича се НОВИНАРИУМ.КОМ. Не е зле да посещавате този сайт, понеже в него с вкус са подбрани много интересни материали от различно естество, т.е. сайтът е богат източник на информация. И дори на смислени анализи. Ето в тази връзка статия, която ми хареса, понеже е да се полезно да се знае онова, което авторът е написал:

Как да избягваме максималната категоричност в изразяването си?

Борислав Георгиев

Колкото българинът не е категоричен в своето поведение, толкова той е категоричен в своето говорене. Когато говори, в речта му преобладават черно-белите оценки.

Така например в речта му с ниска честота се появява думичката някои. По-склонни сме да казваме, че всички хора обичат еди-какво си или еди-кого си или че никой не обича еди-какво си или еди-кого си. Твърде рядко обаче ни хрумва възможността да кажем, че някои хора обичат еди-какво си или еди-кого си. А ако имаме по-сигурни сведения — да казваме, че повечето хора или че малко хора обичат еди-какво си или еди-кого си. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

И на мен ми хареса. Най-вече с това, че няма налагане на собствено мнение на всяка цена,а просто новините такива каквито са.

nha