Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 септември 2011 г.

Двама известни и влиятелни блогъри подкрепиха списание ИДЕИ

Известният и влиятелен блогър Майк Рам е откликнал на молбата ми да подкрепи списание ИДЕИ - едно издание, което се опитва да подпомогне предимно младите хора в техните нелеки личностни и духовни проблеми - току-що научавам за този негов добронамерен жест. Заглавието на публикацията му е Философско списание ИДЕИ – прочетете и споделете, като тя всъщност приканва читателите или феновете на неговия блог да разлистят списанието и да споделят също своите впечатления.

Това според мен е един много добър начин повече хора да разберат, че такова едно списание изобщо съществува, и не само това, ами и да се докоснат до него. Г-н Рам е голям специалист в интернет-маркетинга и за сетен път ни убеждава в качествата си, предлагайки една толкова ефикасна стратегия за популяризирането на списанието. В блога на г-н Рам в тази вързка моя милост си позволи да напише следния коментар:

Благодаря на уважаемия г-н Рам за доброжелателния жест към списание ИДЕИ. Колкото повече хора научат за него, толкова е по-голям шанса то да открие своите читатели, да стигне до тях.

Ние, редакторите и издателите на списанието, с внимание ще обсъдим съветите му, особено маркетинговите, които са особено ценни за нас, понеже ние специално сме съвсем невежи и неопитни в тази област. Ще съм благодарен за всеки отзив и за всяка препоръка относно списанието, понеже то сега прави първите си неуверени крачки. Пък и се е захванало да работи в една съвсем буренлива и неразорана нива, тази на българската духовност и култура. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: