Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 май 2012 г.

Централният политик на прехода Иван Костов трябва да остане в политиката, най-малкото напук на Москва

На едно място обменихме с един човек няколко реплики, а пък този човек изказа едно, по мое виждане, твърде основателно мнение, на което ми се иска да изведа на по преден план; това и правя, публикувайки го в отделен постинг; ето:

Да, но българските избиратели ще кажат: дори да е така – какво от това? Каква е алтернативата? Всички останали български политици начело с, разбира се, Иван Йорданов Костов, също са мафиоти. (Анонимен)

Пак ченгесарския номер "всички са маскари"; като се напише Всички останали български политици начело с, разбира се, Иван Йорданов Костов, също са мафиоти ИСТИНАТА, че в момента ни управлява един БАНДИТ, едно галено дете на МАФИЯТА, съвсем губи остротата си. Този е ченгесарският начин да се подсилва хорското малоумие... (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

11 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, довечера преди да заспиш се замисли въпросната "Москва" какви проблеми има за решаване, какви гигантски задачи си е поставила , какви трудности среща по пътя си, колко и какви реални врагове има.
И на фона на това: "напук" някакъв политик /вярно, сравнително успешен/ от края на 20 в.!?! Че я по-добре се замисли , колко от московските фактори въобще му знаят името, бе?
Твърде, твърде мегаломанско разбиране за локалните възможности на един политик, действал активно допреди 13-14 г.

Ангел Грънчаров каза...

Ох, как му знаят името на Костов "московските фактори" бе, бачу Колю, ох, как му го знаят името! Така хубаво го знаят, че и тях като теб сън не ги лови като чуят името Костов и тръгват по улиците да си говорят сами :-)

angel каза...

ОК!!!
Най-малко желая да Ви променям политическото пристрастие...
Притесняват ме само реалните живот в който живеем днес.Това е реалният резултат от многото предизборни обещания и извършеното от управляващите до днес.Критикувам
всички затруднения в ежедневието на мен и семейството ми,независимо кой момента ни управлява.Това за мен важно,защото съм жив и здрав,а това може да се прекрати всеки момент.Притеснявам се и от факта при какви условия ще живеят децата ми.В тази връзка се опитвам да си дам сметка какво съм направил лично аз в тази посока.Смятам,че това е отговорност на всеки български гражданин в днешният ден!!!

Ангел Грънчаров каза...

Критикувате случващото се, ала не Ви вълнува кой е управляващият? Може би Ви се струва, че случващото се в България е породено от природни причини?! :-)

Bacho Кольо каза...

Мен лично ме вълнува кой е управляващият - в момента ББ. Вълнува ме и кои ще бъдат следващите управляващи - някой измежду същия този ББ, Станишев, Доган, Кунева /най-вероятно - в комбинация/
А теб , Грънчаров, те вълнува този, който със сигурност НЯМА ДА НИ УПРАВЛЯВА!

Анонимен каза...

След безумните сравнения със Стамболов не мислех, че костовиките могат да паднат по-долу и сега гледам сравнения с Александър и Цезар. Пълна нелепица - Командира е едно нахално парче, което дразни с надменността си и затова всички нормални хора нямат търпение да го довършат с вота си на изборите догодина.

Анонимен каза...

Хаха, Москва следи, разбира се, събитията в целия свят, но особено внимателно в уж „бившите” си сателити като България. Мога да ви уверя, че „отговорните фактори” в Москва много добре знаят кой е Иван Костов и въобще кой кой е в българската политика и какво става в България до най-микроскопичните детайли. В Москва са по-добре информирани за българската политика, отколкото в София. Но Москва не само следи събитията и реагира на тях. Характерно за комунистическите тайни служби като КГБ е, че ТЕ САМИТЕ СЪЗДАВАТ СЪБИТИЯ, ПАРТИИ И СЦЕНАРИИ, А НЕ ПРОСТО СЛЕДВАТ СЪБИТИЯТА.

Важно е също да се разбере, че НЕ НЕУСПЕХИТЕ, А УСПЕХИТЕ НА КОСТОВ СА ПРИЧИНАТА ЗА НЕИСТОВИТЕ НАПЪНИ ТОЙ ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.

Сравнително слабото представяне на ДСБ между другото не се дължи токова на някакви фундаментални грешки на нейното ръководство, както често се изтъква. Хубаво е да сме критични, но не бива да изпадаме в свръхкритичност. Каквито и грешки и слабости да има ръководството на ДСБ, това все пак са най-качествените политици на България. Как тогава става така, че подкрепата им сред населението е толкова малка? Ами наред с всичко друго основната причина е, че те са изправени срещу цялата посткомунистическа държавна машина с всичките й ресурси и възможности, зад която пък в крайна сметка стои пак МОСКВА. Ето защо борбата е изключително неравна. Ако ДСБ се бореше с някакви НАИСТИНА МЕСТНИ, БЪЛГАРСКИ комунисти и мафиоти, при всичките й недостатъци отдавна да ги е смачкала като карфици! Уверявам всички, че дори Чърчил, Кенеди, Де Гол или Аденауер да застанеха начело на ДСБ, при тези условия едва ли биха имали много по-големи успехи от сегашното ръководство. При цялото ми уважение към тях и те са били само хора и са готвели само с вода. Впрочем мафиотските, манипулативни посткомунистически медии бързо биха намерили слабите им места и биха се възползвали от това, че Чърчил например е бил хроничен алкохолик, а Кенеди сексуален маниак.

Ангел Грънчаров каза...

Много важен момент се обсъжда в горния коментар: защо подкрепата за ДСБ е такава, защо не е по-голяма, при положение, че именно те са най-решителна и последователна опозиция на мутро-олигархичния строй?

Споделям отговора, който анонимният дава, и бих прибавил: тъкмо защото ДСБ е автентична алтернатива, точно затова се пръскат толкова грамадни ресурси по медиите, та да процентът й да бъде държан в безопасни за олигархията размери. Разбира се, лъжите на поръчковите социолози са изпитано средство за манипулация. Няма свободни медии. Като бесни кучета всички "анализатори" постоянно ръфат и хапят Костов и "костовистите". И прочие. Да се плюе по Костов стана най-доходен бизнес. Аз днес ще публикувам мое специфично "интервю" с най-усърдния оплювач на Костов Иван Тропанкев, който загащих във Фейсбук и успях да го изнудя да изплюе камъчето... ще видите и ще се убедите сами. Толкова засега. темата обаче си заслужава по-внимателно вникване. Самият факт обаче, че съдето се спомене името "Костов" стават най-оживени дебати, показва, че реалната тежест и роля на тоя политик в България е значително по-голяма от тази, която монипулаторите му отпускат...

Анонимен каза...

Всички сте много смешни и наивни. Костов наистина насочи България към НАТО и ЕС и това няма да бъде простено никога от БСП, която искаше да управлява тук в "мътна вода" като Молдова или Украйна. Само, че те вече го унищожиха, смазаха, още когато доведоха царя. Правилният ход на Командира бе като на Кол след загубата му от Шрьодер, като сега на Саркози след поражението на Оланд - оттегляне и даване шанс на нови лидери. Но той се заинати като магаре на мост и разкъса СДС на две, с което сложи прът в колелетата към нова синя власт! А такива семенца имаше след местните избори 2003-та, когато СДС и ССД пометоха червените кратуни в големите градове! След разцеплението обаче сините умряха! Ако не беше дошъл бате Гойко да направи ГЕРБ комунистическата партия щеше да спечели втори управленски мандат заедно с патериците си ДПС и НДСВ! За щастие това не стана. Но сега наистина има желание СДС и ДСБ да бъдат умъртвени. Това обаче не е защото са опасни за олигархията, техните проценти са нищожни. Като парламентарни партии обаче те имат все още имущество, сгради, помещения! Особено СДС! И когато и двата сини отрока изпаднат от парламента, те ще преминат в мазните кунки на ДПС. Това е всичко. Цялата проста и банална истина. Всичко е за пари.

Ангел Грънчаров каза...

Тоя последния обаче нека да обясни това: щом е толкова неопасен и безобиден Костов, защо толкова ресурс боковците и ченге-милиционерите влагат в битката за наутрализирането му? Защо толкова ги е страх от него, на умряло куче нож вади ли се?! Кажи де, що мълчиш?

Анонимен каза...

обясних ви вече, за имотите на синята партия става дума. Прочее, това дали един политик трябва или не да остане в политиката, го решават избирателите...