Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 ноември 2012 г.

Максим си отиде. Бог да го прости! Има за какво...

Със ставането си тази сутрин попадам на следната новина: Почина патриарх Максим, в която чета:

Главата на Българската православна църква е починал в 3,50 часа тази нощ. Новината съобщи "Стандарт", позовавайки се на неофициални източници. По стара българска традиция последните дни на духовния водач на България бяха покрити с информационно затъмнение. Още в петък БЛИЦ разкри, че скръбната вест е станала достояние на най-близките на патриарха, но никой от неговото обкръжение не се осмели да потвърди новината.

Максим явно е умрял. С такива неща не (бива да) се шегуват. Какво да кажа по повод на тази смърт? Ще бъда кратък:

Максим си отиде. Бог да го прости! Има за какво...

Нарекли са го в съобщението "духовният водач на България". Пресилена характеристика. Но и показателна. Горката България, щом има такива "духовни" водачи! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

Анонимен каза...

Светла му памет и... Бог да пази България от властолюбивите владици, които сега ще се изпотрепят за престола му!

Ivaylo Ivanov

Анонимен каза...

БОГ да го прости !

Ivan Georgiev

Анонимен каза...

Бог да го прости.

Станислав Стамов

Анонимен каза...

Бог да пази България от наследниците на този
грешник! (Пловдив добре знае за какво става дума)

Milen Radev

Анонимен каза...

За мъртвите - добро или нищо! За Максим не може да се каже нищо добро.Освен едно,със малоумните ръкоположения на епископи,той положи множество бомби по пъта на православието.Днес той ще се изправи пред Съда но Небесния,от земния той избяга. Ще цитираме думите на покойния свещ.Я.Димов: Кирил бе бедствие за Църквата а Максим бе нейтият тих ликвидатор!

Истинно Православна Българска Църква

Анонимен каза...

Светла памет на покойния отец Янко! Тъкмо сега си извадих книгата му за Марин Минков и вече ми лежи на писалището за поучение!

Milen Radev

Анонимен каза...

А защо в една демокрация е допустимо
да има недемократично устроени организации. Патриарсите трябва да са с ограничен мандат като президентите и да се пенсионират на определена възраст.Може би защото Бог не е демократ?

Димитър Димитров

Анонимен каза...

Цитирам финала на чудесната книга "Максим патриарх български" на смелия и интелигентен отец д-р Янко Димов. При това, отец Димов като написа книгата си още не можеше да знае за последващите 23 години на максимовото вредителство

След впечатляващия си анализ на вредната роля на самозванеца, отец Янко написа следното:

"...От началото на втората половина на двадесетия век на българския народ се присвои най-висшето църковно устройство - патриархат. На новия патриаршески трон седи вече втори патриарх - патриарх Максим, приемник на първия - патриарх Kирил. Очертан е вече и образът на тази патриаршия. Българската патриаршия от Втората половина на ХХ век, както много пъти вече се каза, е квази патриаршия и по-конкретно това Важи с особена сила за годините на патриарх Максим. В религиозно отношение българският народ не само не е организиран. но е и до основи разнебитен. Организацията на християнството в България и вярата в Бога са провалени до основи, до разруха. За цялото това състояние на вярата в Бога и на Църквата има вина и клирът, и народът, но най-виновни и отговорни за този погром са патриарх Кирил и патриарх Максим. Първият е основно и тотално бедствие, а вторият е равнодушен, съзнателен ликвидатор на Българската православна църква. И двамата след като я употребиха за свое лично благо, я обрекоха на отмиране. Българската православна църква е курбан за и на патриаршеството на патриарх Кирил и патриарх Максим.

И така, не Българската православна църква употреби патриарх Максим, а патриарх Максим употреби Българската православна църква."

Milen Radev

Анонимен каза...

Умря този престъпник, на чиято съвест тегнат провалените животи на хиляди хора, смачкани от диктаторския режим на Живков. Жалко е, че няма ад, в който да отиде, нито бог, който да го съди.
Но смъртта му е добра вест!

Анонимен каза...

Максим "патриарх" служител на сатъна подвел в съгрешение "стадото" е вече вовеки веков в АДА,защото не се покая,защото не се оттегли в Богослужение.
Неможе да заповядвате На БОГ какво и на кого да прощава,защото всички съгрешихте,защото АЗЪ Истината ви казах,а вие не потърсихте,вие всички в грях сте.АЗЪ оповестих ви НАЧАЛОТО на Страшният Съд,защото АЗЪ съм този дето Бог ви даде да ви каже,а вие не ми повярвахте,не повярвахте на Истината,всички застанахте срещу Бог и Истината.
нОт утре изхвърлям на улицата най грешният ,баща ми в тежко състояние по ваша,на всинца ви вина така,защото никой не се отзова на молбите ми,никой.
Всички предпочетохте лъжата,всички сте на редицата пред портата дето Бог избрал Святата ми Майче Санда да ме отгледа,на 13 номер по сатънински скрит с име документално "25 конгрес на КПСС" 13."Върбанчовец "13,мястото от Бог избрано за мен ,този на когото даде да ви каже Истината и да оповести и съди.
Времето изтече на размисъл,не повярвахте на Истината и съгрешихте всички и никой неможе да ви спаси,никой освен Истината и покаяние.
АЗЪ Румен Бърцов Казах,вечве ще наказвам Всеки Му според каквито делата бяха !