Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 ноември 2012 г.

Т.н. "радикални ислямисти" са също толкова опасни колкото и техните събратя, именно нашенските "националисти" и патриотари

Г-н Петко Симеонов е споделил връзка към публикация в един ченгесарски вестник под заглавие Раздават тайно антибългарска книга в Родопите и е написал обезспокоителен коментар, на който счетох за нужно да отговоря. Ето неговия коментар, след това моята бележка за това що е "национализъм", а след това предавам основното, най-интересното от разразилата се по този повод дискусия:

Не е само радикалния ислям. Разцеплението сред нацията върви по няколко направления - дебългаризиране на помаците; платеното хейтърство в Мрежата; отричането на държавата поради глупост или от интерес; създаване на атмосфера поощряваща емиграцията; непрекъсната атака срещу институциите, а не срещу конкретни чиновници; препятствия пред циганската интеграция; отказ на партиите да работят за националния интегритет; рушене, изопачаване и принизяване на миналото; обявяване на национализма за зло от разни неправителствени организации и медии, и поощрения на онези, които със слово и действия го доказват...

Живеем в свободна страна, можете да тъпчете себе си, както прави Реджепов на родния си език, и току виж от някъде ви платили и потупали по рамото за това. А можете с воля и ум да укрепвате себе си, нашата общност и държава. (Петко Симеонов) (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

12 коментара:

Анонимен каза...

Нежежеството на прасетата от кочинята безбожно/сатанизарана комунойдна е страшно нещо.
Мюсюлманските богослови влагат в понятието Ислям следното терминологично
сдържание:

(напътствие и милосърдие) (6:157; 7:52 и др.) от Аллах Всевишния, разкрито
директно от него или чрез Джибрил (архангел Гавриил) на Мухаммед ﷺ - последният
Божи пророк и пратеник, след когото не ще има други до Съдния ден – за
благовестие и предупреждение към цялото човечество, към хората и джиновете,
които – наред с Вселената – са създадени единствено за да служат и да се
покланят на своя Творец, както и да се съзерцава Той в тяхното огледало;

завършена и окончателна небесна религия, призвана да коригира заблудите и
отклоненията на юдеите и християните, които са забравили или изопачили отделни
положения от низпосланото им Божие откровение;

потвърждаване на неизменно повтаряната от всички предходни пророци и пратеници
на Аллах истина, че няма друг бог освен Него, Който е сътворил хората и ще ги
възкреси в Съдния ден, за да направи равносметка на делата им в земния живот и
да ги въведе вовеки в Градините на Рая или да ги хвърли в Огъня на Ада;

вяра в единствеността и единосъщието на Аллах, в Неговите имена и атрибути, в
низпосланите от Него писания, в Неговите ангели и пророци, както и в
определената от Него съдба;

извършване на добри дела в изпълнение на Неговите повели и забрани, както и на
основните и допълнителните религиозни задължения – засвидетелстване (шахада) на
единобожието (таухид), молитва (салат), поклонение хадж, Свещена борба (джихад)
и др.

Противно на разпространената погрешна представа за „меча“ и „войнствеността“ на
Исляма, от началото на неговата поява до днес в класическите си постановки и на
практика той строго следва принципа на верската търпимост и отхвърля всички
форми на гнет, насилие и агресия. Принудителното му налагане го прави невалиден.
След като възприели идеите на Свещения Коран, някои юдеи и християни се опитали
да ги натрапят и на синовете си, и тогава било низпослано знамението: (Няма
принуждение в религията!).
Прасета малоумни,по голямата час от Българите извън кочинята БГ изповядват "Ислям" бе гиоведа прости !

Анонимен каза...

Забравил съм да си напиша името,защото вече нетърпима простотята и слепотата ви,на всиски.
АЗЪ ви казвам ДОШЛО Е ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ - СЪДНИЯТ ДЕН.Доказателства ОЧЕВАДНИ НАВСЯКЪДЕ.НО и както казано е ,какво ще бъде когато дойде,така и Е.Ако йскайте виждаите и чувайте,Бог Няма намерение на никого да се помолва,КАЗАНО е,да несте се доверили на свинската си същност,на САТЪНА.Дошло е отдавна,но слепотата ви прасешка е страшна.
Всички религии са с една основа Бог един,а сатанизираната Православна по сатъниноКГБ комубнистически ви е промила и загладила до блясък мързеливите мозъци.Те това ще ви струва ...Жал ми е за всинца ви,но АДА ви чака ,безбожни прасета.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

От 1988г казвам "аз знам,имам доказателства,който могат да бъдат видени,киойто са видени от близките ми",казвам,става както казвам,виновен че станало както съм казал.От три години пиша с умрели виртуални ересни букви "АЗЪ знам",казвам,сатава ,слепците не вярват,нежиждат и не чуват това което пред очите им,над главите им,с тех ,около тех,по свят,в небеса,нищо слепи и глухи.
АЗъ знаб,"сам съм,други не виждам около себе си" казвам,няма и няма никой ,кйто да се запознае с ФАКТИТЕ - ИСТИНАТА от "първо лице,вдинствено число" АЗЪ по Божия воля,не по щения на прости смъртни изучени та от изученост подивевли от безумие псевдо лъже знаещи измислили се,неупълномощени да боравят с "забраненият плод".
АЗЪ съм ч3 номер Румен Бърцов,не е задължително да се вярва,Бог не задължава никой ,само който му съ щше да не ходи в пъкала,само той "избор свободен и вход само срещу праведни дела и помисли,не срещу лъже вяра".

Анонимен каза...

"Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо."-Алберт Айнщайн
Божите "Работи" са за простият и изученият да разбере,с "учени приказки" "елитни" по ниовият завет са ,но не Божият !

Анонимен каза...

"яденье,пианье.лочене за краткост и разплод от време на време,между търкалянето в изпражненията" - прасе в кочиня,грухтящо доволно и благодарно на господаря си,дето го "храни".
На съществото "човек" Бог друго му отредил да е,не прасе ,но това е за извън "по подразбиране" - "сивото вещество" дето ...
"Човек не бива да преследва цели, които са лесно осъществими, а трябва да развие инстинкт за онова, което е едва постижимо чрез най-голямото усилие, на което е способен."-Алберт Айнщайн
Нещо такова,АЗЪ съм доказвал на свръх интелигентното същество плъх,че съм по интелигентно от него и така разбрах,че съм по интелигентно,а не като му покажа,колко съм силен и мога да го убия,щото и слона ако стъпне върху "съществото " ще стане "мацаница" !
Румен Бърциов

Анонимен каза...

Трудно се дава оценка на обстановката в
момента?Но толерантност до тук! Европа няма да се намеси в наша полза(търговия за милиарди).Липсват онези служби-7 отдел на ВГУ и тези от Шесто управление знаещи какво да противопоставят на това външно въздействие!Само като видя физкултурника и пожарникаря и някакви си служители на ДАНС ми се плаче?Кой да оцени обстановката и кой да вземе решение?Няма как да противодействаме с неподготвени ОР.Липсва армия,липсват политици да покажат зъби,липсват кадри!Жалко ,че една корумпирана,лъжлива и нагла съдийка не обоздахме,а искаме да се противопоставим на радикален ислямизъм!Философе мен са ме учили психолози ,че най интимното след семейството е национализма и религията!

Rumen Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Най-интимното, изворът на самата
интимност, много преди семейството, е личността и нейната душа, ама да не придиряме. Нацията може да е нещо интимно, ама не е нормално да е едно от най-интимните. Щото тогава е налице патология... Тия неща обаче - нация, религия, семейство - не се натрапват насила, те са корени, които растат по най-естествен начин. Почнем ли да разчитаме на държавата да въвежда ред в тази област, това означава, че всичко ще бъде поставено с краката нагоре. Ето пример: как Милошевич "въвъде ред" от името на държавата в националната област... Хитлер също имаше "велики програми" за въвеждане на "окончателен ред" в тази област. Знаем как свършиха и двамата... Сталин също много активно въвеждаше ред в междунационалната област, разселваше и ликвидираше цели народи...

Анонимен каза...

Еееее, браво и поздравления за Ангел Грънчаров, и слепият вижда и глухият чува, как тъпите български нацисти са гракнали като гарвани и чакали срещу един истинки човек и то отгоре на това не-Помак, дръзнал така смело да им каже истинита за фашисткото мислене на по-голяма част от българските лъжепатриоти!!!!!!

АХМАКА

Анонимен каза...

Добре де - да оставим нация, религия,
семейство да растат по най-естествен начин. Да въведем в документите за самоличност освен националност и графа за етнос, за религия и за полово влечение и така всеки по най-естествен начин ще показва какъв е, а околните по най-естествен начин ще показват отношението си към това което е. И няма да има нужда от държава, дето да въвежда ред.
И да се зикрият всички правозащитни НПО-та, естествено, щото техният натиск е по-патологичен от държавния.

Peter Patrikov

Анонимен каза...

Това е възможно, но когато липсва външно въздействие! Другото е свободия - анархизъм!

Rumen Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Околните съвсем не следва да се
вълнуват какъв е този или онзи, нито пък защо е такъм или онакъв; нека да си бъде какъвто иска, това си е негова работа, само да не ми се меси на мен и да ме остави да и бъда аз какъвто съм решил - и какъвто ме е направила природата. Нито пък държавата, нито пък разни НПО следва да се грижат за това какъв съм - и да ми дават непоискани съвети. Ако така се оставят работите да вървят, те биха потръгнали, стига всички да бяха добросъвестни, стига отровата на колективизма (комунизма) да не ги гризеше отвътре, та да се опитват да се месят и да пречат на другите да живеят както те намират за добре. На тази теория се казва "лесеферианство"... най-продуктивните периоди в човешката история са тези, в които нещата са били оставяни на самотек, без "умните намеси" на правителствата. Животът в общностите трябва да бъде оставен на самия себе си, както е в природата - и тогава свободата ще породи чудеса, невероятни постижения. Държавата всичко разваля, за комуната пък да не говорим...

Анонимен каза...

Един истински български патриот като Грънчаров, да каже нещо свястно за проблема на държавата, в която големият проблем не са помаците, а самите български мутри, фашистите, милиционерите-комунисти и лъже-националстите.

Тръгнали да винят най-големите и мирни бачкатори в държавата – помаците, все те им били виновни.

Докъде я докарахме тази бандитска държава, да се търсят виновници в най-истинските хора на България!

Жорката