Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 декември 2012 г.

БСП и ГЕРБ еднакво обслужват интересите на руско-българската ченгесаро-кагебистка олигархия и мафия

Във Фуйсбук постнах следната информация от медиите, придружена с кратък мой коментар; считам, че публикацията на становища по този въпрос е нещо крайно важно, затова решавам да препубликувам всичко това и в блога си; речено-сторено, ето:

От медиите: "Разяснителната кампания по допитването (референдума) започна вчера и ще продължи до 25 януари. В нея ще се борят по два комитета на различни позиции - тези на БСП и ГЕРБ би трябвало да са за отговор "да". Комитетите на "Синята коалиция" и на ЕНП на Мария Капон са твърдо за отговор "не"."

Това, че двете основни политически сили, намиращи се уж в двата полюса на политическия спектър, левия и десния, имат една и съща позиция по въпроса на референдума, е показателно за това, че и двете политически сили са под контрола на Москва и обслужват нейните интереси. Това, за което аз говоря и пиша от години, а именно, че ГЕРБ е творение на ченгесаро-кагебистката политическа лаборатория, която дърпа конците на политическия процес у нас в последните 10-12 години, се потвърди бляскаво и на дело! Никакви усуквания и еквилибристики повече не могат да затъмнят този несъмнен факт: БСП и ГЕРБ еднакво обслужват интересите на руско-българската ченгесаро-кагебистка олигархия и мафия... (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Какво е общото на Русия с въпроса “Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”.

Анонимен каза...

Ядрената енергетика има много и най-различни аспекти и моменти, за които трябва да се държи сметка, но аз бих препоръчал, даже бих въвел като изискване всички, които искат да участват в референдума, включително и политиците от инициативните комитети, първо ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ В ДЪЛБОЧИНА С АТОМНАТА ФИЗИКА, която е в основата на този вид енергетика, с ТЕХНИКАТА НА ЯДРЕНИТЕ РЕАКТОРИ и т.н. Само издържалите съответен тест или изпит би трябвало да се допускат до гласуване.

Това много бързо би охладило ентусиазма на мнозина всезанайковци, които сега ни поучават как да гласуваме, без да имат хабер от понятие от проблематиката на научно ниво.

Между другото начинът на функциониране на ядрените реактори все още не е разбран напълно на теоретично ниво, което обаче не им пречи на работят.

Колкото до политическата страна, то мнозина отдавна се оплакват, че политиците се страхували да се допитат до хората, затова избягвали референдуми и т.н. В действителност днес обаче има достатъчно демоскопични инструменти, за да се установи мнението на народа. В конкретния случай въпреки възможно най-размитата и двусмислена постановка на въпроса, отговорността за което е отново на политическите сили, и без анкети резултатът е ясен, така че референдумът наистина е излишно харчене на пари.

Може следователно да се заключи, че допитването всъщност ще бъде използвано за политически цели и манипулации, което говори много лошо за политическата класа в България.

Bacho Кольо каза...

Неудобството на всеки референдум е, че на него могат да се задават само въпроси , които предполагат отговор или "да" или "не".
Защо същностният въпрос , макар и неявно зададен , на който ние, българите ще трябва да си отговорим е:
"След 20 години бихте желали да купувате ток, произведен в АЕЦ-Белене или АЕЦ-Аккую"

Анонимен каза...

Референдумът е политизиран, а и от там безсмислен. Ще преброяваме дивите зайци. Има понятие "икономика на ядрената енергетика" и ако има специалисти в тази област те да си кажат думата. Иначе е бош лаф работа. Едните търсят руски интереси - другите американски. И докато сме разделени в тази посока ще ни минават както се искат.
Всеки ще вади аргументи да защитава тезата си, но ще премълчава факти, които са против. Истината никой не го интересува.