Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 октомври 2013 г.

Призив към пловдивското гражданство да освирка днес наглеца Бареков - с добавка, касаеща непробудното хъркане на пловдивските студенти



Христо Марков е написал на страницата си във Фейсбук следното възвание или призив във връзка с днешното "мероприятие" в Пловдив на медийния безскрупулен въжеиграч - той вече е с политически претенции, щял да става "нов оправяч на нацията" и дори, видите ли, "защитник", "народен трибун" на бедните и мизерстващите! - именно Николай Бареков; понеже изцяло споделям преценката и призива на г-н Марков, не само го подкрепих, но и аз се включих в призоваването на съгражданите си да реагират някак що-годе достойно пред лицето на тази наглост; ето по-долу и двата призива, дано имат ефект, дано повече хора дойдат днес на площад "Стефан Стамболов":

Пловдивчани, докажете, за пореден път, че в града ни няма място за политически курви, за олигархични организации, за долнопробни и елементарни манипулатори и популисти! За лицето Бареков (Дудука) става дума, разбира се. Сабахлем, в 8 часа, ме посрещна местен комунистически активист с листовка, която ме призовава да участвам довечера от 17 часа в сборището на Бареков в Пловдив. Нека да му покажем на Дудука, че е срам за гр. Пловдив. Сборен пункт: Пловдив, площада пред Общината, до фонтаните в 16-16.30 часа. Нека докажем, за пореден път, че притежаваме достойнство и сме неподвластни на манипулатори и слуги на задкулисието!

А ето и моята добавка към призива на Христо:

Споделям и подкрепям! Аз лично ще дойда на протеста в 16.00 часа. Призовавам и други хора да дойдат! Писна ми от аморални въжеиграчи-спекуланти като тоя Бареков, които се гаврят без смущение с нашите беди и страдания, с нашата бедност, с нашите унижения! Аман от безсрамие! Аман от наглост! Елате, пловдивчани, да освиркаме тоя наглец! И още нещо искам да кажа:

Пловдивски студенти, защо спите?! Защо не подкрепите колегите си от София?! Няма ли будни хора сред вас - или яката всичките хъркате?!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: