Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 октомври 2013 г.

Откъси от едно съвсем свежо писмо до мен, пристигнало тази сутрин от Америка



Пак получих пространно писмо от Америка, от оня коментатор, български американец или американски българин, който често ми пише; ето извадки от това писмо, щото иначе е много дълго и на места съдържа доста цинични думи, та затова подбирам само онова, което по моя преценка е хем що-годе приемливо и прилично, хем е също така по-важно, по-значимо:

Тоa Радан ако има мозък колко една мисирка, никога не би си позволил да не отговаря на обществена (blogger) личност като теб. Тук, в Америка, местни депутати ми пишат, знаят моето име (ах, тва разузнаване!) и искат среща с мен, избирателя!!?? Мога да отида и да говоря с него (с нея в случая) и да й кажа кво мисля за Обама и плана му да направи здравеопазването ни комунистическо... (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

9 коментара:

Анонимен каза...

Е и таз хубава, да сравняваме най-великата демокрация на света с една контролирана от КГБ, ДС и БКП посткомунистическа държавица като България.

Иначе не защитавам Радан, но все пак не мога да се съглася докрай с мнението, че политиците трябва да реагират на всяко и всичко. Това нито е възможно, нито е желателно.

И още: българският американец за съжаление нищо не е разбрал за самата Америка, която живее от стара слава. В действителност тя е деградирала политически, икономически и морално и вероятно се намира пред колапс. Защото докато мнозина си губят времето да «анализират» смехотворната българска «политика», в света стават гигантски геополитически размествания и необратима промяна в баланса на силите между Изтока и Запада във вреда на Запада.

Анонимен каза...

Погледнете и цирка сега във Вашингтон около бюджета и тавана на дълга. Не е ли редно американците най-после да скочат и да пометат партиите и политическата класа, които така безсрамно се подиграват с тях, за да извлекат тяснопартийни дивиденти? Според логиката на Ангел Грънчаров, фен на уличните протести, отдавна е време за американското гражданско общество да се събуди. Той разбира се, сега ще се възмути, че му приписвам мисли и нагласи и едва ли не съм „комуноид” или нещо подобно (което не съм, точно обратното), но това е истината и още един симптом за упадъка на великата някога Америка.

Ангел Грънчаров каза...

Сам казахте, че да се сравнява Америка с България е тъпо, пък след това сам почнахте да ги сравнявате, почнахте да ми приписвате мисли и пр., сиреч, съвсем се объркахте. Можете ли поне в пет реда, написани от Вашата ръка, да бъдете що-годе последователен?

(Апропо, аз не съм фен на уличните протести, аз съм фен на демокрацията, от която органична част са уличните протести, има голяма смислова разлика, не знам дали я забелязвате. Аз съм демократ, а Вие противник ли сте на тая "западна измишльотина"?)

Анонимен каза...

Отново показвате, таваришч Грънчарски, че не схващате въобще какво ви говорят хората.
Само знаете да хленчите и да се самосъжалявате.

Ангел Грънчаров каза...

Чукундурчо, а престани да ми плямпотиш, щот ще те изгоня - понеже стана доста нагъл, панимаешь меня?

Анонимен каза...

Хм. Щом започнат да ви противоречат, плашите с цензура.
Вие къде бяхте получили висшето си образование? А, всичко е ясно тогава... :)

Ангел Грънчаров каза...

Прост и нагъл комунистически чукундур...

Анонимен каза...

Е, чак такъв не смятам, че сте, но щом казвате... няма да ви противореча :)

Ангел Грънчаров каза...

Анонимна червена гнида...