Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 декември 2013 г.

Украински журналист от медия на Евромайдана поиска интервюю от мен

Украинският журналист Виктор Каспрук ме помоли да дам интервю за ситуацията в България и в Украйна; ето неговото писмо:

Добрый день, уважаемый господин Грънчаров!

Если помните, Вы давали мне свои комментарии о ситуации в Болгарии. Но тогда, по независящим от меня причинам, они не были опубликованы. Мне очень неловко, что тогда так получилось. И я бы очень хотел, чтобы мы могли исправить ситуацию.

Я посылаю Вам комментарии в виде интервью. К ним я дописал еще три дополнительных вопроса. Очень буду Вам благодарен, если Вы найдете время и поможете мне в этом.

Очень надеюсь на Вашу дружественную помощь. Мы напечатаем Ваше интервью в Интернет-издании «Третя Українська Республіка» - главном медиа-ресурсе нашего Эвромайдана.

С уважением, Виктор Каспрук

Това ми пише г-н Каспрук. Речено-сторено, ето, цялата тази сутрин отговарям писмено на въпросите му. Изпратих му своите отговори, ще чакам да излезе туй интервю, пък тогава ще го предложа и на вас, читателите на моя блог. Съжалявам, но преди това не е коректно, щото то е по поръчката на друга медия. Имайте търпение, скоро и вие ще разберете какво съм казал и написал във въпросното интервю. Пиша това нещо за да обясня странното си мълчание в блога тази сутрин: причината е че бях зает да отговарям на въпросите на г-н Каспрук. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: