Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 април 2014 г.

Ще оставим ли овчи стада, гласуващи под строй, да определят бъдещето на България?



Телевизионни кебапчии платени от олигархията пледират за възстановяване на Народната република. "Ултрадесни" джавкащи пудели на Путин пледират за национализация. И отбиване на България от европейския й път в посока назад към Евразия. Овчи стада гласуват под строй с одобрително блеене. Ще ги оставим ли те да определят бъдещето на България? Убеден съм, че мислещите хора у нас все пак са мнозинство. Вместо да гледаме отегчено отстрани с презрителна полу-усмивка, трябва да участваме, да задаваме въпроси, да изискваме отговори, да гласуваме. Тогава няма как да им стане играта. Те разчитат на това, че са ни отвратили и че не участваме.

Написа: Vladimir Levchev



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Изначално да се отнасяш към хората като към стадо, после 20 години да се мъчиш наистина да ги правърнеш в стадо и за капак - да се възмущаваш, че "овчи стада определят бъдещето на България"...

...цинично, гнусно, лицемерно...

Бачо Кольо

Ангел Грънчаров каза...

Нещо си се объркал и то тотално: българите бяха превърнати в овце през ония паметни 45 години комунизъм. Вече 24 години се опитваме да им пременим овчата психология, ала това, види се, не се получава. Изглежда за да се стигне до промяна трябва да минат поне още 45 години най-малко...

Ангел Грънчаров каза...

Питам се също така и нещо друго: как да обясним тоя сърдечен пиетет на овцете към... кебапчетата?! :-) Уж овцете са тревопасни, а овце, лапащи кебапчета, ето това вече е абсурдизъм и сюреализъм във висша степен, непостижим от никакъв ум, пълна извратеност!!!

Анонимен каза...

След няколко годишното пребиваване и усилното му учене и разумяване от г-н Николай Белчев в този блог,
най-после да се види и някакъв що годе смислен резултат от тази му високо хуманна, полезна му и смислена
дейност, а именно:
Момчето се отказало с латиницата да разкрачва прозвището си тук.
Голям и светъл прогрес, без никакво съмнение, бравос!
Има надеждица, че и останалите му сподвижници на бачо ни кольо: открити, прикрити и не съвсем, но
отявлени евразийци, русофили, или рубладжии, бе все все тая предателска българските интереси сволочь -
ще бъдат помръднати поне мъничко от тая си бесотия, рублофилия и путиния-идиотия в правилната
посока...
Макар, посоченото видно "просветление" на Бачо ни Кольо, от друга страна да може и съвсем ретроградно
да се разтълкува, като втвърдяване на позицията и на гледището му по въпроса, а чоджум, -:).

2014.04.23г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Няма как да не ги оставим. За ЩАСТИЕ, всички имат право на глас. Знам, че вие, Грънчаров, искате само съмишлениците ви да могат да гласуват, ама няма го майсторът. Свободата ви се вижда противна, но ще я търпите.
АНЪДЪМО???

Ангел Грънчаров каза...

Пак нещо не си доразбрал. Какъв е Грънчаров и какво той мисли или иска ти не се хаби да предполагаш, щото за това не ти стига акъла, панимаеш, анонимная гнида? Или се дръж малко по-възпитано, или няма да те допусна да мърсиш блога ми с тъпотиите и със злобите си.