Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 април 2014 г.

Вярвайте само в истински неща - във фалшификати не си струва да се вярва...



Училището в Своге, в което работих в периода 1983-1985 г. (тогава модерната пристройка, разбира се, я нямаше)

Няколко дни не съм писал нищо поради заболяване (вирусно, грип); тази сутрин обаче имам намерение да напиша нещо. За мен критерият дали съм добре е този - да мога да пиша. Ако пиша - значи всичко ми е наред. Значи съм здрав. Не се чувствам много добре в тази ранна утрин, но ето, сядам да пиша, ако се получи - нищо чудно и съвсем да се оправя. Писането е изглежда и нещо като лечение. Да опитам пък ще видим. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Позволявам си да напиша няколко реда за това, какъв трябва да бъде един учебник. Смелост за това ми два фактът, че съм писал такъв в далечната 1984 г. Написахме го в съавторство с един университетски преподавател, като се сработихме чудесно! Всеки от нас написа самостоятелно отделни раздели, които после заедно обсъждахме. Учебникът беше посрещнат добре и от учители и от ученици и претърпя както допечатка, така и второ издание. Мисля, колкото и да е нескромно, че беше добър учебник. Защо? Защото двамата с доц.Драготинов смятахме, че учебникът не е помагало на учителя - какво да каже на учениците си, а служи на ученика, който е отсъствал от дадения урок, да си го научи САМОСТОЯТЕЛНО в къщи. Това означава, че нещата в него трябва да звучат достъпно и разбираемо, да водят до работа на ума и да има няколко въпроса, с които да се провери, да ли си разбрал урока. Ако постигнеш и това, написаното да бъде и увлекателно, значи си написал чудесен учебник!
На такива учебници съм попадал, които са написани за професионалното образование в Германия - с много илюстрации, въпроси-задачи и много понятен кратък текст.
Успех на пишещите истински учебници!
Парпулов ех даскал в ТЕТ-Пловдив

Анонимен каза...

Отново си измисляте разговори и лъжете като възрастен ром.
Чудно как не ви хваща поне малко срам от мерзавщината ви, Грънчаров...