Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Видове застраховки живот, предлагани на българския пазар



Не са много хората в България, които решават да си направят застраховка живот. Но ако вие вече сте осъзнали колко важна е тя и каква сигурност ви дава, може би имате нужда от малко повече информация какви точно застраховки живот има.

Класическа застраховка живот

Освен смърт, тя покрива злополуки, тежки заболявания, операции, медицински разходи, инвалидизиране. Застрахователните компании предлагат вариации на този продукт, затова е най-добре да прегледате няколко преди да изберете своя. Обикновено има и опция за намаляване на вноската по застраховката с определен процент, ако изпаднете в ситуация на трайна неработоспособност.

Спестовна застраховка живот

Тази застраховка покрива смърт, към нея могат да се добавят и някои случаи на злополуки или болест, но основно е насочена към спестяването на средства, които ще ви донесат по-висока доходност.

Детска застраховка живот

Най-често става въпрос за застраховки, свързани с образованието на детето. Възможно е разбира се да са насочени и към друго събитие, като сключване на брак например. Има опции, при които се застраховат родителите, а след това парите се изплащат на детето.

Този тип застраховки се сключват така, че детето да бъде пълнолетно когато получава парите.

Вариантите са много. Някои застраховки живот са обвързани с инвестиционни фондове, други са срочни или пък за хора във високорискова ситуация. За да вземете информирано и разумно решение, най-добре е да се свържете със застрахователен агент на стабилна компания, специализирана именно в този тип застраховки. Като
MetLife например.

За ваше спокойствие можете да потърсите и съвет от застрахователен брокер.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: