Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 август 2014 г.

Ето ви един сюблимно интересен документ, участващ в задочна дискусия по нравствени теми, която ще се нищи в... Районен съд в Пловдив

През последните няколко години работих най-упорито върху осмислянето и предлагането на работещи решения, касаещи най-тежките проблеми на обучението, образованието, възпитанието, нравственото и личностното формиране на младите хора, на учениците. Излязох с ред инициативи в тази посока, като идеята ми беше да спомогна за пораждането на пълноценен дебат по тия всичките проблеми; уви, оказа се, че това нещо не се получи, моите инициативи срещнаха отвсякъде и се сблъскаха в стените на бездушието, на безхаберието, на непукизма, не пазенето на удобното идилично статукво и пр. Ще дам този пък един екстравагантен конкретен пример в тази посока, ще публикувам красноречив документ, илюстриращ как именно бидоха посрещнати моите инициативи. Но ето първо поводът за да бъде написан този документ. Работейки върху указаните проблеми, написах следната поредица и я представих на вниманието на педагогическия съвет, на цялата училищна общност на ПГЕЕ-Пловдив, училището, в което работих цели 14 години (до 19 май тази година, когато бях уволнен по недопустимо грозен начин от директорката Стоянка Анастасова): (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

14 коментара:

Анонимен каза...

Документът звучи съвсем резонно.

Анонимен каза...

Тая шматка каква е? Какво преподава тая селянка? Ами тя нищо не разбира, боса е изцяло... ако това е учител аз пък съм космически кораб...

Анонимен каза...

В очите на безумеца и най-големите безумия са съвсем резонни...

Анонимен каза...

Публикуването на един документ без изричното съгласие на неговия автор е постъпка, осъдителна от гледна точка на човешкия морал.

Анонимен каза...

А пък оплюването на една личност с цел да се подмажеш на началничката е постъпка, намираща се в прекрасна хармония с човешкия морал :-)

Анонимен каза...

Грънчаров е ницшеанец и той презира условностите и лицемерието на обичайните представи за морал.

Анонимен каза...

Самият Грънчаров няма отношение към понятието "морал", така че...

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова, от името на нашия сплотен колектив Ви благодаря че ни отървахте от тоя толкова долен човек Грънчаров. Трябваше да направите това много по-рано и тук търпите моята дружеска критика.

Кузман Данев, учител

Анонимен каза...

Благодаря за подкрепата господин Данев :) Приемам и дружеската критика като справедлива. Каквото мога виждате го правя за доброто на нашия колектив.

Анонимен каза...

кой ти дава право да публикуваш ?

Анонимен каза...

Грънчаров е енергиен вампир.

Анонимен каза...

ей такива избраха директрисите за главни учители- долни подмазвачки.
Нека тези, които не познават образователната ни система да знаят при какви долни директори и учители учат децата им
а кадърните като Грънчаров ги пекат бавно на шиш от завист или от пълно затъпяване от бившия режим
Господин Грънчаров, този ваш колектив от тет ленин да не е абониран за вашия сайт? или без да мърсуват животът им се обезсмисля!
Няма ли начин да не ги четем повече, тяхната кожа..., навсякъде пълзят!

Анонимен каза...

Кузман дупедавеца, вижте в какъв комуноиден стил пише!!!

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова уволнете и господин Кузман Данев, той освен да си чеше онези работи изобщо нищо не прави в училището ни!

Ученик от 12 клас