Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 август 2014 г.

Браво! Приветствам! Поздравления!


Здравейте, приятели!

Може би се досещате, но колкото сме по-тихи, толкова повече работа имаме и много неща се случват и последните два месеца за мен беше невъзможно да обхвана количеството случващи се неща и срещи, за да ги споделя с по-широката общност.

Ще се опитам само да обрисувам по-значимото:

- естествено проведеното обучение и семинар с Яков Хехт и неговите (нашите) ментори. Даде много силен тласък и енергия на общността, която се разшири и се вляха много нови свежи хора. ОДО (Общност за демократично образование, бел. моя, А.Г.) доби опит в организирането на подобно събитие, което от своя страна е нов опит в работата ни заедно като общност. И не на последно място укрепна вярата ни в нас самите - че можем и ще се справим. Хехт е с нас в пътя ни и заедно с екипът му са наши ментори.

- имаме твърда бройка първи демократични ученици и семейства, с които да стартираме заедно приключението.

- имаме избран екип от учители-пионери в Демократичното училище.

- намерихме своето местенце - къща с хубав двор в Бояна, в което да стартираме първата година и идеи за преместване следващата година.

- тече дискусия и избор на финансов модел и на управлението на ДУ.

Има много трудни моменти и много приятни и удовлетворяващи. Просто продължаваме Ще се радвам ако и другите от ОДО споделят и допълнят каквото се сетят.

Да не пропусна да кажа,че на Фестивала Беглика ще се случи отново нещо много ценно. Пространство, където ще се съберем, споделим и помечтаем заедно. Ето представянето на ОДО . А също и останалите интересни участници-съмишленици.

Благодарим ви!

Написа: Iva Delova

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: