Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 август 2014 г.

Един шедьовър на административно-абсурдистката литература и драматургия, засенчващ най-високите световни постижения в тази област



Най-интересните текстове в онази "ей-такава" историческа папка с документи (компромати срещу "злодея Грънчаров), които директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова има най-сетне добрината да разсекрети (понеже й се наложи да ги представи като "писмени доказателства" пред Районен съд в Пловдив, където е подсъдима в заведеното от мен съдебно дяло за клевета), са, разбира се, писанията, сътворени от нейната умела ръка на опитен литератор, знайно е, че тя иначе е учителка по български език и литература. Някои от тия документи, наричани със сухото административно класифициращо определение "констативни протоколи", са същински бисери на литературата, по-специално на абсурдистките й направления и школи, също така на модерната психология и пр. Ще видите по-нататък тя дотам напредна в този род писания, че, подобно на Шекспир, в един момент започна да ги пише под формата на исторически драми и трагедии, с използването на пряка реч, със съответната драматургия, сюжетна линия и всичкото както е според литературната теория и практика, и то в най-високите нейни образци.

Та тия литературни паметници един ден несъмнено ще влязат в златния фонд на българската литература, драматургия и поезия; изобщо не се шегувам, а пиша това най-искрено, от сърце. Те нищо чудно един ден да се изучават и в университетите, примерно в обучението по дисциплини като класическа литература, психология и пр., а понеже имат и голям правен смисъл, понеже ето сега чрез това съдебно дяло ще влязат в аналите на българското правораздаване, нищо чудно един ден да бъдат учени и в юридическите факултети. Както и да е, да не изпреварваме бъдещето, а да се отдадем сега всецяло на насладата, потопявайки се в тази книжнина от най-висока проба; ето, воаля, моля, четете, възхищавайте се от душа и сърце: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Добре де за това ли и плащат на тази директорка - за да пише такива глупости? Тя две години е получавала заплата за да събира и произвежда компрометиращ материал срещу Грънчаров просто защото иска да му отмъсти за написаното в блога? Тя заслужава мигновено да бъде изгонена от тета.

Анонимен каза...

Ангеле, Анастасова те уволни защото... пишеш! Тя преподава литература и затова е така чувствителна към това кой как и какво пише. Ти умееш да пишеш, но имаш погрешни мисли: ако беше писал похвални есета за нейното управление, тя щеше да е доволна, но ти дръзна да я критикуваш, не стават така тия работи. Виж колектива как хубаво я хвалят в писмата срещу теб и ще си живуркат до пенсия. Сам си си виновен че директорката те уволни, мой човек!

Анонимен каза...

Прилагаш "традиционни и дори остарели методи на преподаване" :-))) Как не те е срам да се придържаш към древния сократов подход - след като имаме на разположение така напредничавите образователни технологии на Ленин и Крупская?! :-))))